Deep Zone

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Deep Zone
Deep Zone Project - ESC 2008.jpg
Információk
Eredet bolgár Szófia, Bulgária
Aktív évek 2000 -
Műfaj house, elektro
Kiadó Deep Zone Records
Tagok
Joanna Dark (vokál)
DJ Dian Solo (DJ)
JuraTone (gitár)
Korábbi tagok
Rossko (DJ, lézerhárfa)

A Deep Zone weboldala

A Deep Zone egy bolgár zenekar, amelyet 2000-ben alapítottak meg Szófiában, Bulgária fővárosában. Jelenlegi tagjai: Joanna Dark (ének), DJ Dian Solo (DJ) és JuraTone (gitár). DJ Balthazarral együtt ők képviselték Bulgáriát a 2008-as Eurovíziós Dalfesztiválon Belgrádban, Szerbiában.

Kezdeti évek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Első, debütáló albumukat 2002-ben adták ki Ela Izgrey címen. Ez az album a 2002-es MTV Awards-on öt jelölést is kapott, amelyből a The Best Song, azaz a Legjobb Szám díjat el is nyerték albumuk névadó dalával. A díj átvétele után a szám nagyon híres lett, és az egész Balkánon ezt a számot játszották a klubok. Egy évre rá, azaz 2003. május 31-én szintén az MTV Awards-on a Without Caffeine című számmal a legjobb klubszám díját nyerték el. 2007-ben felkarolta őket DJ Balthazar, és rögtön két kislemezzel jelentkeztek: Welcome to the Loop és a DJ, take me away. A DJ, take me away c. szám elnyerte a legjobb délkelet-európai szám díjat a SEEME Zenei Díjátadógálán. Bulgáriában eközben az összes jelölést megkapta, amit egy szám kaphat, és a MTV World Chart Express listáján a második helyig jutott el.

Eurovíziós Dalfesztivál, 2008[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

DJ Balthazar felkarolás után a leghíresebb számukkal, a DJ, take me away-jel megpróbálkoztak a bolgár nemzeti döntőben. Azt fölényesen nyerték és nagy reményekkel vágtak neki a 2008-as Eurovíziós Dalfesztiválnak, amely Belgrádban került megrendezésre. Május 22-én léptek fel, a második elődöntőben. Az elődöntőben 56 pontot kapva a 11. helyen végeztek, pont eggyel lecsúszva ezzel a döntőről.

Az Eurovíziós Dalfesztivál utáni évek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az Eurovízión 150 millióan nézték végig őket, és sok országba meghívták őket (pl: Portugáliába: Lisszabonba, Ukrajnába: Kijevbe, Máltára, Törökországba: Isztambulba, Görögországba: Athénba, Romániába:Bukarestbe, Szerbiába: Belgrádba, Ciprusra, USA-ba: Las Vegasba, Washingtonba, Los Angelesbe, Chicagoba és még sok más helyre). Ez év szeptemberében kiadták első kislemezüket a 2008-as Eurovíziós Dalfesztivál után, Let the music move ya címmel, és gyorsan bekerült az első háromba a Bolgár Zenei Listán.

Tagok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Joanna Dark[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Joanna Dark (eredeti nevén: Joanna Dragneva, cirill írással: Йоанна Драгнева; Szófia, Bulgária, 1986. május 24.) egy zenei családban született. Hat éves krában elkezdett trombitázni és zongora órákat is vett. Zenei karrierje 1997-ben kezdődött, amikor is egy gyerekműsor műsorvezetője és vokalistája volt. Késöbb a Hello és a Melo TV Mania műsorvezetője lett. Eközben a Lubomir Pipkov Zenei Egyetem hallgatója volt. Az egyetem után összetalálkozott DJ Dian Soloval és JuraTone-nal és megalapították a Deep Zone-t. 2008-ban a 2008 10 legszexisebb vokalistája díjra jelölték, ám végül "csak" a 2008 Év Nője díjat kapta meg.

DJ Dian Solo[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

'DJ Dian Solo vagy csak Dian Solo (eredeti nevén Dian Savov, cirill írással Дйан Савов) egy zenei családban született. Nyolc éves korában már tudott zongorázni, szaxofonozni, gitározni s elektromos gitáron is játszott már. 1993-ban kezdett el lemezlovaskodni, és 1998-ban megválasztották az év legjobb DJ-ének.

JuraTone[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

JuraTone (eredeti nevén Lubomir Mihajlov Savov, cirill írással: Любомир Михайлов Савов; Várna, Bulgária, 1953. január 27.) 12 évesen kezdett el a zenével foglalkozni, ekkor kezdett el gitározni, és furulyázni az iskolai zenekarban. A középiskolában pár barátjával megalapítottak egy rock bandát. Az egyetem után 15 évig különböző zenekarokban játszott Bulgárián és Európán belül. Egy lemezstúdiót birtokol, amelyben a Deep Zone az első lemezeit vette fel.

Albumok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Év Album
2002 Ela Izgrey
2003 Blizam v tebe
2006 Ledeno kafe
2008 DJ, take me away
2010 Dance energy'

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]