American Edit

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Dean Gray szócikkből átirányítva)
Dean Gray
American Edit
album
Megjelent2005. november 18.
StílusMash-up
Hossz48:35
SablonWikidataSegítség

Az American Edit egy mash-up album, amelyet a Dean Gray közös álnéven adott ki Party Ben és a team9. Az elsődleges alapja a Green Day American Idiot című albuma - a „Dean Gray” név a Green Day hangzásából alakult ki.

Mivel csak az interneten kiadott albumról van szó, nem számíthatott sok reklámbevételre, így Dean Gray megkérte azokat akik élvezték az albumot, hogy jótékonykodjanak olyan célok javára amiket a Green Day is támogat. Ennek ellenére 10 nappal a 2005. november 18-i megjelenés után az American Edit weblap leállt, állítólag azért mert kaptak egy leállítási rendeletet a Green Day kiadójától a Warner Records-tól, annak ellenére, hogy a Green Day énekese Billie Joe Armstrong érdeklődést mutatott miután hallotta a „Boulevard of Broken Songs”-ot a rádióban. (A weblap később visszatért, csak a zene nélkül.)

A 91X nevű rádió lejátszotta az egész albumot nem sokkal a Dean Grey Tuesday (Dean Grey Kedd) előtt.

2006 augusztusában előadták az American Edit rövidített változatát mint egy „mash-up rockoperát” a Bootie clubban San Franciscóban. A show neve Dean Gray - American Edit: The Theatrical Experience – a Smash-Up Derby zenekar adta elő és fellépett még Foxy Cotton is - ami élő zenei, színházi és vizuális elemeket tartalmazott.

Dean Gray Tuesday[szerkesztés]

Mintegy ellenállásként a weblap leállítás ellen, egy portlandi rajongó kitalálta a Dean Grey Tuesday-t. 2005. december 13-án az album felkerült több weblapra, torrentre, MP3 letöltő oldalakra. A klipek mint a Dr. Who on Holiday, „American Jesus” és a Boulevard of Broken Songs szintén elérhetővé váltak.

Számlista[szerkesztés]

  1. "American Jesus" – 8:40
    1. "American Edit"
    2. "Jesus' Tears"
    3. "Summer of the Damned"
    4. "Suburbian Ring"
    5. "It's Like That"
  2. "Dr. Who On Holiday" – 4:57
  3. "Boulevard of Broken Songs" – 4:42
  4. "The Bad Homecoming" – 3:25
  5. "St. Jimmy the Prankster" – 2:22
  6. "Novocaine Rhapsody" – 4:18
  7. Impossible Rebel - 2:05
  8. "Ashanti Letterbomb" – 4:32
  9. "Greenday Massacre" – 3:43
  10. "Whatsername (Susanna Hoffs)"

Bónusz szám:

  1. "Boulevard of Broken Songs (Dance Mix '05)"

Források[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az American Edit című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

  • zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap