Danielle Katz

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Danielle Van De Kamp szócikkből átirányítva)
Danielle Katz
Született feleségek-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenéseVégzetes csütörtök (1.01. epizód)
Utolsó megjelenéseZsarnokok (5.03. epizód)
MegalkottaMarc Cherry
MegszemélyesítőjeJoy Lauren
Danielle Katz adatai
Neme
Életkora21
CsaládjaHenry Mason (nagyapa)
Eleonor Mason (nagyanya)
Phyllis Van De Kamp (nagyanya)
Gloria Hodge (mostohanagyanya)
SzüleiBree Hodge (anya)
Rex Van De Kamp (apa, meghalt)
Orson Hodge (mostohaapa)
TestvérekAndrew Van De Kamp (bátyja)
HázastársaLeo Katz
GyermekeiBenjamin Katz
KapcsolatokJohn Rowland (exbarát)
Matthew Applewhite (exbarát, meghalt)
Austin McCann (exszerető)

Danielle Katz (leánykori nevén Danielle Van de Kamp) egy szereplő a Született feleségek című amerikai tévéfilmsorozatban, Bree és Rex Van de Kamp lánya. Joy Lauren alakítja, magyar hangja Molnár Ilona.

Története[szerkesztés]

1. évad[szerkesztés]

Danielle John Rowlanddel jár, és azt tervezi, hogy lefekszik vele, ám az óvszerét beleejti a szennyeskosárba és Bree azt hiszi, hogy az Andrewé. A fiú megmondja anyjának az igazat. Ezután Bree beszél Johnnal és megtudja, hogy a fiúnak van valakije (Gabrielle) és ezért szakított Danielle-lel. Megpróbálnak kibékülni, de örökre összevesznek.

2. évad[szerkesztés]

Danielle szemet vet az új szomszéd fiúra, Matthew Applewhite-ra, és kikotyogja neki Andrew titkát. Matthew pedig elmondja a titkukat, miszerint az öccse, Caleb megölte régi barátnőjét, Melanie Fostert egy fatelepen. Ezután Betty kijelenti, hogy elköltöznek. Ekkor Danielle kitalálja Matthewval, hogy Caleb meg akarta erőszakolni. Betty meg akarja mérgezni Calebet, ám a fiú elmondja anyjának az igazat. Ezután Danielle és Matthew megszökik. Eközben Betty megtudja a rendőrségtől, hogy Matthew ölte meg Melanie-t. Danielle és Matthew hazatér Bree-hez, hogy ételt lopjanak. Ekkor Matthew pisztolyt fog Bree-re, ám Bettynek köszönhetően megjelenik a rendőrség és lelövik Matthew-t.

3. évad[szerkesztés]

Danielle miután anyja nagy nehezen szétszakítótta Töritanárától, akivel viszonya volt, Danielle összejönn Austin McCann-nal, Edie unokaöccsével, aki megcsalja Julie Mayer-t Danielle. Ám egyik nap Danielle rájönn, hogy terhes Austin-tól. Orson eldönti mi legyen, Danielle velük megy a nászútjukra, ahol majd adoptálják a babát, aztán pedig haza megy. Mikor Bree az évadzáró részben beszél Danielle-lel telefonon, kiderül, hogy Danielle egy apácazárdában van.

4. évad[szerkesztés]

A negyedik évadban Danielle úgy dönt, hogy megszökik a zárdából. Ebben nagyanyja, Phyllis Van de Kamp van segítségére, aki megengedi unokájának, hogy vele lakjon. Amikor Bree minderről tudomást szerez, azonnal el akarja hozni Danielle-t Phyllis-től, amibe a lány nagy nehezen ugyan, de beleegyezik. Miután visszatérnek a Lila Akác közbe, Bree úgy határoz, hogy terhességet fog szimulálni annak érdekében, hogy ne essen csorba a család hírnevén. Danielle élete pedig egy börtönhöz kezd hasonlítani, ugyanis nem léphet ki a házból, mivel senki nem tudja, hogy valójában ő vár gyereket, nem pedig Bree. Halloween napján Danielle-nél megindul a szülés, és kisvártatva életet ad első gyermekének, Benjaminnek. Ezek után úgy határoznak, hogy Bree és Orson fogja felnevelni a fiút, Danielle pedig könnyes búcsút vesz Bree-től, hogy a Miami Egyetemre mehessen tanulni.

5. évad[szerkesztés]

Az évadnyitó részben (tehát 5 év elteltével) kiderül, hogy Danielle már férjnél van, és átvette Benjamin nevelését Bree-től.

További információk[szerkesztés]