D.O.C. (Lost)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
D.O.C.
Lost
3. évad, 18. epizód
Eredeti címD.O.C.
VendégszereplőByron Chung
Andrew Divoff
Marsha Thomason
John Shin
Alexis Rhee
ÍróEdward Kitsis
Adam Horowitz
RendezőFred Toye
Gyártási szám318
Első sugárzás2007. április 25.
Kronológia
ElőzőA 22-es csapdája
KövetkezőA vitorláshajó
A Lost epizódjainak listája
Alább a cselekmény részletei következnek!

Az előző részek tartalmából:

Desmond, Hurley, Charlie és Jin megtalálják a lezuhant helikopter túlélőjét, aki a nevén szólítja Des-t. Sun megcsalta Jae-val Jin-t, valamint kiderül, hogy Sun-nak és Jin-nek nem lehet gyerekük. A Szigeten Sun azonban mégis teherbe esett.

Íme a folytatás:

Sun a kertjében munkálkodik, amikor hangokat hall. Félelme alaptalan volt, mert csak Jack közeledett. Jack felajánlja a segítségét a kertben, közben pedig kérdezgeti Sun-t a terhességéről. Sun meglepődik azon, hogy Jack kérdezgeti, de a férfi közli, hogy csak arról szeretne megbizonyosodni, hogy jól van-e.

A visszaemlékezésben a nemrég házasodott Sun beszélget telefonon Jin-nel az új lakásukról, és annak a berendezéseiről. Sun közben leült egy padra, ahol egy idősebb nő éppen újságot olvas. Az idős hölgy, megkérdezi Sun-t, hogy az egyik képen az újságban ő szerepel-e a férjével. A nő szerencsésnek tartja Sun-t, hogy ilyen jóképű férjet talált. Majd a család után érdeklődik. Sun azt mondja, hogy Jin szülei meghaltak, és megkérdezi a nőt, hogy ki ő? A hölgy azzal válaszol, hogy szégyen lenne a Paik családnak, ha kiderülne, hogy Jin egy halász fia. Sun elmondja, hogy ő ezt már tudta, és nem számít. A nő folytatja, mégpedig azzal, hogy Jin anyja egy prostituált volt. Sun ezen felháborodik. A nő megfenyegeti Sun-t, hogy elmondja az igazat Jin anyjáról a családnak, hacsak Sun 3 nap múlva pontban 17:00-kor nem jelenik meg ugyanannál a padnál 100.000 dollárral.

A Szigeten Jin kérdezi Des-t, hogy ki az ejtőernyős nő, de ő azt mondja, hogy nem ismeri. Hurley ezt nem hiszi, mert a nő a nevén szólította Desmondot. Az ejtőernyős nő közben ébredezni kezd. Hurley felveti, hogy hozni kéne neki egy kis vizet, majd el is indul. Közben a többiek felültetik a nőt, aki spanyolul kezd el beszélni: Me estoy muriendo. Hurley szerint a mondat azt jelenti, hogy: Haldoklom. Charlie-ék észreveszik, hogy az ejtőernyős oldalába beleállt egy faág a zuhanás közben, és a seb erősen vérzik. Megpróbálják kezelni, közben Hurley felveti, hogy a nő lehet, hogy értük jött. Des elküldi Hugo-t, hogy keresse meg az nő táskáját, vagy valami használhatót. Felvetődik az ötlet, hogy menjenek vissza Jack-ért a táborba, hiszen ez a nő lehet a kiutuk a Szigetről, ezt viszont Des nem tartja jó ötletnek, hiszen a nő teste a mozdításokra rosszul reagálhat, de ha nem tesznek semmit, akár el is vérezhet. Des végül Jack mellett dönt, de Charlie szerint nem érne vissza időben, mert az út csak oda minimum 8 óra. Charlie megpróbálja őt lebeszélni róla, hiszen nemsokára sötétedik, és vannak emberek a Szigeten, akik vadásznak rájuk Des szerint nem tudják, hogy itt vannak, de ebben a pillanatban Hurley véletlenül kilő egy jelzőrakétát.

A következő visszaemlékezésben Sun éppen a dobozokból a fényképeket pakolja ki, mikor Jin megérkezik, és javasolja, hogy egyenek. Jin feleségét egy diplomaosztón készült képen is gyönyörűnek találja. Sun megkérdezi, hogy Jin-nek miért nincsenek képei a családjáról. A férfi gondolkodik, majd azt mondja, hogy nem volt fényképezőgépük. Sun érdeklődik, hogy az apja egyet sem hagyott-e rá? Jin azt válaszolja, hogy nem, mivel éppen a hadseregben volt, amikor az apja meghalt. A felesége érdekesnek találja, mert Jin korábban azt mondta neki, hogy 16 volt, amikor az apja meghalt. Jin megcáfolja, és kicsit idegesen az előbbi állítását emlegeti, miszerint a hadseregben volt. A férfi nem érti, hogy miért kérdezgeti ezeket a felesége. Sun végül elnézést kér, majd a férje figyelmezteti, hogy ki fog hűlni a leves.

A Szigeten Sun Kate-nek segít a sátor lefedésében, és közben megkérdezi, hogy vajon mi történt Jack-kel, amíg a Többiekkel volt, mert a visszatérése óta másnak látja. Kate elmondja, hogy Jack-et saját elmondása szerint fogolyként kezelték, és csak azért működött velük együtt, mert megígérték neki, hogy elengedik a Szigetről. Sun megkérdezi Kate-t, hogy ezt elhiszi-e? Kate igennel felel, és visszakérdez, hogy Sun miért kérdezi ezt? A nő elmondja, hogy Jack kérdezgette őt a babáról. Felveti, hogy Jack lehet, hogy a Többieknek dolgozik, és a babát akarják elvinni, hiszen nem tudják, mit tettek vele az egy hét alatt. Kate ezt nem hiszi, és elmondja, hogy az egész Juliet miatt van, aki ugye a terhes nőket vizsgálta. És Claire babája is azért kellett nekik, hogy kutatásokat végezhessenek rajta. Sun feldúlva Juliet-hez megy, és megkérdezi tőle, hogy mi történik a terhes nőkkel. Juliet megkérdezi, hogy Sun honnan tudja, hogy terhes? Sun nem válaszol, hanem ismét megkérdezi, hogy mi történik a terhes nőkkel. Juliet kiböki, hogy meghalnak. Kate és Sun (utóbbi megdöbbenve) elmennek Juliet-től.

Az ejtőernyős nő közben kínaiul kezd beszélni. Charlie felvet, hogy egyszerűen húzzák ki az ágat, de Des nem engedi. A rocksztár nem érti, és letolja Desmond-ot, hogy nem érti az egész ügyet. Desmond azt válaszolja, hogy a nőnél volt egy fénykép róla és a barátnőjéről, és ő maga jobban érti ezt az egészet, mint a többiek 3-an együtt. Des indulni akar, de Charlie nem engedi. Közben hangokat hallanak a dzsungelből, majd a rengetegből feltűnik a halottnak hitt MIKHAIL BAKUNIN. Mind az öten megdöbbenve néznek egymásra, majd Mikhail menekülőre fogja a dolgot. Jin kapcsol a leggyorsabban, és az orosz után ered. Őket követi Des, és Charlie. Jin utoléri Mikhail-t, és leteríti a földre, majd bunyózni kezdenek. Úgy tűnik, hogy Bakunin győz, de Jin egy hirtelen mozdulattal lekaratézza, és a földre küldi ellenfelét. Desmond egy nekilöki az oroszt egy fának, és megkérdezi, hogy ki ő? Nem érkezik válasz, ezért Des határozottabban, a jelzőpisztolyt Mikhail-ra szegezve kérdez ismét. A válasz Charlie-tól érkezik, aki elmondja, hogy ő lőtt rá Sayid-ra, és hogy a Többiek közé tartozik. Hurley elmondja, hogy Locke kinyírta Mikhail-t az elektrokerítéssel. Desmond bepöccenve fenyegeti az oroszt, miszerint 5 másodperce van a válaszra, különben meghúzza a ravaszt. Mikhail észreveszi, hogy egy jelzőpisztolyt szegeznek neki. Desmond megkérdezi, hogy milyen érzés lesz, ha egy rakétát kap a mellkasába pár centiről? Bakunin gúnyosan megjegyzi, hogy ezen a héten egyszer már meghalt. Az ejtőernyős nő közben megszólal olaszul. Mikhail érti az üzenetet, és felajánlja segítségét. A „diagnózis” szerint az ág átszúrta a tüdejét, ami megtelik vérrel, és ha nem szívják le, meghal. Des megengedi, hogy segítsen, de cserébe el kell engedniük az oroszt. A férfi megkérdezi, hogy mire van szüksége.

Visszatérve a partra Sun-t láthatjuk, aki még mindig a hír hatása alatt van. Közben merengve néz a boldog Claire-re és Aaron-ra.

A következő visszaemlékezésben Sun-t láthatjuk, amint meglátogatja Jin apját. Mr Kwon itallal kínálja a nőt, és kérdezi, hogy milyen volt az esküvő. Sun mesél róla, majd megkérdezi, hogy Mr Kwon miért nem ment el rá. Jin apja megkérdezi, hogy mit mondott neki a férje. Mikor Sun elmondja, hogy Jin halottnak állította be a családját, és megkérdezi, hogy miért tette ezt a férje, Mr Kwon egy kicsit szomorúan válaszolja, hogy a hazugságok a származása miatt vannak. Sun felteszi, hogy ezért mondta Jin-nek az apja, hogy az anyja meghalt még fia babakorában. Mr Kwon elmondása szerint az anya elhagyta őket a szülés után, és neki kellett felnevelnie a fiút, akiről nem tudta biztosan, hogy az ő fia-e? Az apa végül megkéri Sun-nal, hogy nem mondhatja el a férjének azt, hogy meglátogatta, valamint hogy az anyja még él, ezzel megkímélve őt a szégyentől.

A Szigeten éjjel Juliet odalopózik Sun sátrához, majd felkelti, és elmondja, hogy ha vele megy, akkor választ ad a kérdéseire, és segít rajta, valamint a babán. Sun azt feleli, hogy a Juliet által mondottak szerint már így is halott, de a nő szerint még van egy kis remény. Juliet elvezeti Sun-t az orvosi állomásra (a Személyzet, a Pálca, a Támasz – rengeteg nevét hallhattuk már). Kate is Claire már meséltek Sun-nak a bunkerről, miszerint elhagyatott, és üres volt. Juliet szerint ez azért van, mert rossz helyen kerestek. Juliet Sun kérdésére felelve elmondja, hogy megvizsgálja őt, majd ultrahang segítségével megállapítja a fogantatás napját. Ha Sun a Szigeten kívül esett teherbe, akkor valószínűleg rendben lesz. Juliet megkérdezi, hogy Sun mikor szeretkezett utoljára a férjével. A nő ezt indiszkrétnek találja, és azzal az indokkal, hogy a gép úgyis megállapítja, elutasítja a kérdést.

A soron következő flashback-ben ismét Sun-t láthatjuk, aki apjának az egyik megbeszélését megzavarva szívességet kér tőle. Az apa a zavarás ellenére kedvesen reagál, de amint a lánya 100.000 dollárt kér tőle, szigorú magatartást vesz fel, és megkérdezi, hogy miért kell ennyi pénz neki. Miután Sun nem mondja meg a választ, az apja megkérdezi, hogy miért adna pénzt ismeretlen okokra? Sun erre azzal felel, hogy szemet hunyt apja ténykedése felett, és megadta neki a lehetőséget, hogy irányítsa őt, és közben úgy tett, mintha nem történt volna semmi. Majd folytatásul megígéri, hogy továbbra is így tesz, ha megkapja a pénzt kérdés nélkül. Mr. Paik ennek ellenére kérdezget, mire Sun kiböki, hogy azért kell a pénz, hogy egy szerettét megvédje a szégyentől. Mr. Paik rákérdezett, hogy Jin miatt kell-e a pénz, majd odaadja, de közli, hogy ha érte kell a pénz, akkor ő fogja viselni a vele járó terhet. Azaz nem lesz áruházi ellenőr, hanem neki fog dolgozni. Sun távozik a pénzzel.

Már besötétedett, és Mikhail még mindig az ejtőernyős életét próbálja megmenteni. Megkérdezi, hogy mi volt nála a jelzőpisztolyon kívül, mire Hurley elmondja, hogy egy könyv, valamint véletlenül elszólja a rádiótelefont is. Az orosz érdeklődését felkelti a telefon, és kíváncsi, hogy működik-e? Senki sem válaszol, így Bakunin segítséget, valamint helyet kér. Desmond vállalkozik a feladatra, miszerint vért kell leszívniuk az ejtőernyős testéből, hogy azonnal fel tudják szabadítani a levegőt, ehhez stabilan kell tartani a testet. Mikhail belevág a nő testébe egy műanyag csövet, aminek hatására rengeteg vér spriccel ki a tüdőből. A túlélők aggódnak a nőért, de Mikhail nem válaszol, hanem megkéri Desmond-ot, hogy tapassza be a sebet, úgy, hogy az lélegezni tudjon. A nő ismét beszélni kezd, de most már azt mondja: Köszönöm, hogy segítettek.

Julieték megérkeznek az állomásra, de Sun megkérdezi a nőt, hogy miért segít neki? Juliet elmondja, hogy régen mikor közölte a nőkkel, hogy terhesek, az volt számukra a legjobb hír. A Szigeten viszont már elvesztett 9 beteget 3 év alatt. Majd a kérdést megválaszolva, azért akar segíteni, hogy azt mondhassa, Sun még a Szigetre érkezésük előtt esett teherbe a férjétől, tehát végre jó hírt akar közölni. Sun elmondja, hogy mivel Jin-nel nem lehetett gyerekük, lefeküdt egy másik férfival. Juliet egy rejtett helységbe vezeti Sun-t, ami tele van babáknak való dolgokkal. Sun kérdésére megválaszolva Juliet elmondja, hogy oda vitték a nőket meghalni.

Mikhail közli, hogy a nő jól van, csak tartsák tisztán a sebet, és egy-másfél napon belül jobban lesz. Charlie nem hiszi hogy egy átszúrt tüdő egy nap alatt begyógyul, de Mikhail szerint a Szigeten kicsit mások a játékszabályok. Majd végül Mikhail távozni készül. Desmond, mivel megegyezett, és nem tudnak egyszerre egy foglyot és egy hordágyat vinni, elengedi az oroszt. Charli felajánlkozik, hogy majd ő viszi Bakunin-t, de félbeszakítja Jin, miután észrevette, hogy eltűnt a telefon. Desmond próbálja visszatartani Jin-t, mondván nem számít a telefon, de a koreai már elrohant Mikhail után, és el is veszi tőle a telefont. Charlie ismét akadékoskodik, de Des szerint nem tehetnek mást, el kell engedniük az oroszt, mert a szavukat adták.

Visszatérve az orvosi állomásra Sun éppen közli Juliet-tel, hogy a baba nem lehet Jin-é, mivel ő terméketlen. Juliet elmagyarázza, hogy egy normál férfinak 60 és 80 millió között mozog a spermák száma, de ez a Szigeten akár ötszöröse is lehet a normál értéknek, így nagyobb az esély a teherbeesésre. Juliet belekezd a vizsgálatba, miközben elmagyarázza az eljárást. Először megnézi a magzat méretét, ami elárulja a fogantatás idejét, és ebből kiderül, hogy ki az apa. Sun elszomorodik, mert mindenképpen rosszul jár: ha életben marad, akkor a baba nem Jiné, de ha Jiné, akkor meg fog halni.

A következő visszapillantásban Jin hazaérkezik, és megkérdezi Sun-t, hogy miért nem volt bent nála, ha már egyszer az irodában volt. Sun azt válaszolja, hogy nem akarta zavarni. Jin a posta után kérdez, amit Sun elfelejtett felhozni. A férfi megkérdezi, hogy hol a kulcs, mert akkor lemegy érte. Sun megmondja, hogy a pénztárcájában van, de túl későn kapcsol, így a férj megtalálja a táskába rejtett 100.000 dollárt. Sun azzal magyarázza, hogy bútorokat szeretne venni, és egy csodálatos nászutat szeretne az apjától kapott pénzből. Jin szomorúan mondja, hogy nem kellett volna pénzt kérnie, hiszen ő fizette volna a nászutat, igaz, csak később, mire összegyűlik a pénz. Megígéri a feleségének, hogy gondoskodni fog róla örökké, majd megkéri őt, hogy vigye vissza a pénzt, mert nem akarja, hogy még több adósságuk legyen Mr Paik felé.

Az ultrahangos készülék monitorján megjelenik a kisbaba, és Sun, valamint Juliet is nagyon boldogok. Juliet szerint azt megmondani, hogy a baba fiú, vagy lány, még korai, de az a lényeg, hogy él, és erős, egészséges. Juliet számolni kezd: 90 napja történt a zuhanás, a baba kb. 8 hete fogant, szóval úgy 53 napja, tehát Sun a Szigeten esett teherbe. Sun sírni kezd, Juliet pedig megígéri neki, hogy minden tőle telhetőt megtesz. De Sun örül, hogy a baba Jin-é.

A visszapergetésben Sun-t látjuk, amint elmegy az előre megbeszélt helyre, ahol már várja a nő, aki már azt hitte, hogy Sun nem jön el. Sun átadja a pénzt, és megkérdezi, hogy miért nem mondta el neki, hogy ő Jin anyja? A nő azt feleli, hogy ő szülte, de ettől még nem ő az anyja. Sun biztosra veszi, hogy a nő tudja, milyen nagy a Paik család, valamint azt is elmondja neki, hogy ne akarja, hogy elmondja az igazat a fiának az anyjáról. A rövid szóváltás után Sun távozik a nőtől.

Már felkelt a Nap, mikor Juliet és Sun előjönnek a bunkerból. Sun megkérdezi, hogy mennyi ideje van még. Juliet szerint a legtöbb nő a második negyedév közepéig élt, és a harmadikat senki sem élte meg, tehát Sun életéből már csak 2 hónap van hátra. A rossz hír ellenére Sun nagyon boldog, hiszen a baba Jin-é, így Juliet jó hírt közölt vele, aminek ő is örül. Juliet visszamegy megnézni, hogy mindent elraktak-e, mert nem akar nyomokat hagyni. Ez persze csak egy kifogás, valójában üzenetet hagy Ben-nek egy kazettán. Az üzenet szövege a következő:

Ben, reggel 6 van, csütörtök reggel. Kwon terhes. A magzat egészséges és a szigeten fogant meg, a férjé. Steril volt, mielőtt idejöttek. A többi nőtől való minták megszerzésén még dolgozom. Austené is hamarosan meglesz. Újra jelentek majd, ha többet tudok. Majd a felvételen kívül hozzáteszi: Gyűlöllek.

Desmondék éppen készítik a hordágyat. Még mindig tart a vita Mikhail-ról. Charlie szerint meg kellett volna ölniük, mert hamarosan visszajön néhány társával. Des erre azzal felel, hogy az ő számolásai alapján több embert öltek meg ők a Többiek közül, mint azok a túlélők közül. Charlie cseppet sem poénosan közli, hogy a Többiek kezdték az öldöklést, és szerinte Juliet-ben sem bízhatnak, csak azért, mert visszajött Jack-kel, Kate-tel, és Sayid-dal. Közben Hurley az ejtőernyősnél ül, és játszik a rádiótelefonnal. Éppen az anyjával „beszélget”, mikor a nő felébred, s megkérdezi, hogy hol van? Hurley elmondja, hogy egy szigeten vannak, és visszakérdez, hogy őket jöttek-e megmenteni, és hogy működésre tudja-e bírni a telefont? A nő megkérdezi Hurley nevét, aki válaszol, és még hozzáteszi, hogy az Oceanic 815-ös járatával zuhantak le, majd ismét megkérdezi, hogy őket keresik? A nő nem hiszi el, hogy a 815-ös járattal zuhantak le, mert megtalálták a gépet, és minden test ott volt, túlélők pedig nem voltak.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!