César Évora

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
César Évora
SzületettCésar Évora Díaz y Gonzales
1959. november 4. (64 éves)[1]
Havanna, Kuba
MűvészneveCésar Évora
Állampolgársága
HázastársaVivian Dominguez
Foglalkozása
  • televíziós színész
  • színházi színész
  • filmszínész

A Wikimédia Commons tartalmaz César Évora témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

César Évora született: César Évora Díaz y Gonzales (Havanna, Kuba, 1959. november 4. –) kubai-mexikói színész.

Élete[szerkesztés]

Pályafutását hazájában Kubában kezdte. Legfőbb szerepei: Capablanca, Un Hombre de Éxito, Habanera, Amada, és a Cecilia. Mexikóba ment az 1990-es évek elején, mikor meghívást kapott a Televisától. A Corazón salvaje szerepe tette ismertté, majd ezt követte 1994-ben a Agujetas de color de Rosa. 1995-ben megkapta első főszerepét Daniela Romo oldalán a Si Dios Me Quita La Vida-ban.

Főszerepet játszott a Luz Clarita-ban, a Gente bien -ben és a Titkok és szerelmek-ben. Ez utóbbi szerepe tette őt az egyik legnépszerűbb férfi főszereplővé az iparágban. Olyan nagy sikerű produkciókban játszott mint a Laberintos de pasion, az Abrazame muy fuerte, az Entre el amor y el odio a Mariana de la noche, a La Madrastra és a Mundo de Fieras. A közelmúltban pedig az Al diablo con los guapos és a En Nombre del Amor-ban valamint a Llena de amorban láthattuk! A Televisa 50. születésnapja alkalmából készített minisorozat az Amor sin maquillaje egyik szerepét is ő kapta.

1999-ben szerezte meg a mexikói állampolgárságot.[2] Feleségével Vivian-nal és három gyermekével él együtt. Unokatestvére a híres kubai író: Daina Chaviano. Édesapja Tony Évora Díaz festő, Spanyolországban él.

Filmjei[szerkesztés]

Telenovellái[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]