Csókolj meg, édes!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Csókolj meg, édes!
1932-es magyar film
RendezőGaál Béla
ProducerPless Ferenc
Műfajfilmdráma
ForgatókönyvíróGaál Béla
Harsányi Zsolt
Vadnay László
Emőd Tamás
FőszerepbenGaál Béla
Harsányi Zsolt
ZeneAngyal László
Sándor Jenő
OperatőrEiben István
VágóGyörgy István
Gyártás
GyártóPless Ferenc filmvállalata
Ország Magyarország
Nyelvnémafilm
Játékidő102 perc
Forgalmazás
Bemutató1932. március 5.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Csókolj meg, édes! 1932-ben bemutatott magyar fekete-fehér némafilm Gaál Béla rendezésében.

Történet[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

A filmrendező három forgatókönyvíróval filmekről beszélget és közben nézői leveleket olvasnak, melyekből kikerekedik a három epizód.

  • Tik tak! – Szobi, az öreg kocsmáros feleségül szeretné venni fiatal szolgálólányát, Pengő Julist, de a lány Keszeg Andrásba szerelmes. Keszeg viszont fogadást köt Szobival, hogyha Szobi 5 percen át képes tik-takkolni, akkor elveheti Julist. Szobi megállíthatatlanul tik-takkolni kezd, de közben észreveszi, hogy a fiatalok között erős vonzalom alakul ki, ezért lemond a leányról, és elfogadja a vele egyidős szomszédasszony közeledését.
  • A regiment szégyene – A kardos házaspár el akarja bocsátani lusta cselédjét, de megfenyegeti őket a leányzó vőlegénye. A család ismerőse, Simek úr némi anyagi ellenszolgáltatás fejében őrmesteri uniformist ölt és kidobja a házból a hasznavehetetlen cselédet és a bakát.
  • Galambduc – A gazdag fűszeresnének több havi lakbérrel adós a szobájában lakó muzsikus és medikus. A fűszeresné leánya, Terike szerelemre lobban a muzsikus fiú után, és az üzletből elcsent élelmiszerekkel segít a szegény fiúkon. Éppen eszegetnek a szobájukban, mikor betoppan a végrehajtó. Lelakatolja a szekrényt, amiben Terike elrejtőzött. A kétségbeesett anya könyörgésére a medikus szabadítja ki a lányt, de csak azzal a feltétellel, ha hozzáadja őt a barátjához, Janikához.

Szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]