CompactRISC

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A CompactRISC egy a National Semiconductor által gyártott mikroarchitektúra-család. Az architektúrákat a RISC elveknek megfelelően tervezték, és leginkább mikrovezérlőkbe építve használják őket.[1] A család szub-architektúrái a 16 bites CR16 és CR16C, valamint a 32 bites CRX.[2] A magok szintetizálható Verilog formában is rendelkezésre állnak. Jelenleg a Texas Instruments gyártja, amely 2011 őszén felvásárolta a National Semiconductort.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. CompactRISC Core Architecture Overview (angol nyelven). National Semiconductor, 2011. szeptember 4. [2010. december 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014)
  2. CompactRISC Roadmap (angol nyelven). National Semiconductor, 2011. szeptember 4. [2010. augusztus 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014)

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a CompactRISC című katalán Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]