City Hunter (televíziós sorozat)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
City Hunter
(시티헌터 Sithi hontho)
Műfajakciósorozat

AlkotóHódzsó Cukasza
Író황은경 Hvang Ungkjong
최수진 Cshö Szudzsin
Rendező진혁 Csin Hjok
FőszereplőI Minho
Pak Minjong
이준혁 I Dzsunhjok
김상중 Kim Szangdzsung

Ország Dél-Korea
Nyelvkoreai
Évadok1
Epizódok20
Gyártás
Producer김영섭 Kim Jongszop
이동훈 I Donghun
Forgatási helyszínDél-Korea, Thaiföld
Részenkénti játékidő60 perc
Sugárzás
Eredeti adóSBS
Eredeti sugárzás2011. május 25. – 2011. július 28.
Korhatár15 éven aluliaknak nem ajánlott.
Kronológia
Előző49 Days
KövetkezőProtect the Boss
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz City Hunter témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A City Hunter (hangul: 시티헌터, Sithi hontho) 2011-ben bemutatott dél-koreai akciósorozat, melyet az SBS csatorna vetített I Minho és Pak Minjong főszereplésével. A sorozat Hódzsó Cukasza japán mangaka azonos című képregényén alapszik.[1] A sorozat egy részét Thaiföldön forgatták.[2] A vetítési jogokat nyolc ország vette meg.[3] I Minho az SBS Drama Awardson elnyerte a legjobb sorozatszínész díját ezzel az alakításával,[4] a szöuli ügyészség pedig tiszteletbeli ügyészi címet adományozott a színésznek.[5]

Történet[szerkesztés]

1983 októberében a dél-koreai elnököt Burmában meg akarják ölni az észak-koreai ügynökök. A merénylet nem sikerül, a déli kabinet öt tagja azonban úgy véli, ellentámadást kell intézniük és 21 különlegesen képzett katonát küldenek Phenjanba, hogy végezzenek magas rangú észak-koreai tisztviselőkkel. Az akciót időközben azonban lefújja a dél-koreai elnök, tartva a szövetséges államok haragjától. Az öt politikus, akik kitervelték az akciót, elhallgattatják a 21 ügynököt. Egyetlen ügynöknek, I Dzsinphjónak sikerül megmenekülnie, úgy, hogy legjobb barátja lenyomja a víz alá és saját testével fogja fel a golyót. Dzsinphjo bosszút esküszik, és terve részeként elrabolja legjobb barátja újszülött kisfiát, hogy sajátjaként nevelje fel. Thaiföldön rejtőzik el a gyerekkel és kiváló harcost nevel belőle, miközben drogbáróként hatalmas vagyonra tesz szert. Felnővén Junszong a Massachusetts Institute of Technology-n végez PhD-vel az információs technológia területén és elismert szakemberként felvételt nyer a Kék Ház IT-osztályára. Nevelőapjával közösen megpróbálják felkutatni azt az öt férfit, akik annak idején elrendelték a különleges osztag megölését. Egyenként számolnak le a korrupt politikusokkal, a lakosság pedig elnevezi a titokzatos „bűnvadászt” City Hunternek („városi vadász”). Csakhogy Junszong tökéletes tervei veszélybe kerülnek, amikor a férfi beleszeret az elnök testőrnőjébe, Kim Nanába, akinek figyelméért a City Hunter ügyében nyomozó ügyész, Kim Jongdzsu is harcol. Ráadásul Junszong nem ért egyet nevelőapja véres leszámolásával, hisz az igazságszolgáltatásban és az ügyészségnek akarja leszállítani a bűnösöket, emiatt végül nem csak az ellenfelekkel, de nevelőapjával is kénytelen szembeszállni, miközben megpróbálja elkerülni, hogy bárkit is meg kelljen ölnie.

Szereplők[szerkesztés]

  • 이윤성 I Junszong: I Minho
  • 김나나 Kim Nana: Pak Minjong
  • 이진표 I Dzsinphjo: 김상중 Kim Szangdzsung
  • 김영주 Kim Jongdzsu: 이준혁 I Dzsunhjok

Források[szerkesztés]

  1. 시티헌터 – Daum 영화 ((koreaiul) nyelven). Movie.daum.net. [2014. március 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. szeptember 8.)
  2. Images of Lee Min Ho in Thailand for “City Hunter” Released. Soompi, 2013. április 18. (Hozzáférés: 2013. október 2.)
  3. SBS “City Hunter” Already Sold to Multiple Countries Including Hulu. Soompi, 2011. május 25. (Hozzáférés: 2013. szeptember 8.)
  4. 2011 SBS Drama Awards : Winners List @ HanCinema :: The Korean Movie and Drama Database. Hancinema.net, 2011. december 31. (Hozzáférés: 2013. szeptember 8.)
  5. 이민호, 대한민국 검찰 울린 '폭풍매너' 화제 : 네이트 뉴스 (koreai nyelven). News.nate.com, 2012. január 5. [2020. július 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. szeptember 8.)

További információk[szerkesztés]