Circle line

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Circle
Adatok
Típus földalatti
Átadás 1884
Vonal hossza27 km
Állomások száma 36
Kocsiszínek Hammersmith
Neasden
Nyomtávolság1435 mm
Feszültség 630 Voltos egyenáram
Éves forgalom114 600 000 fő
London vasúti közlekedése
Londoni metróvonalak
Bakerloo
Central
Circle
District
Hammersmith & City
Jubilee
Metropolitan
Northern
Piccadilly
Victoria
Waterloo & City
További vonalak
Docklands Light Railway
Overground
TfL Rail
Tramlink
Épülő vonalak
Elizabeth
Bezárt vonalak
East London
A Wikimédia Commons tartalmaz Circle témájú médiaállományokat.

A Circle a londoni metróvonal-hálózat nyolcadik legforgalmasabb tagja. A helyi közlekedési térképek citromsárga vagy arany színnel jelölik.

Történelem[szerkesztés]

1949-ben hatalmas átalakításokba kezdtek a metróhálózatban. A District és a Metropolitan egy-egy szakaszát levágták. 1988-ban még a Hammersmith & City vonalat is megcsapolták és így nyerte el a mai vonalvezetést.

2005. július 7.[szerkesztés]

2005. július 7-én, helyi idő szerint délelőtt 8:50-kor terrortámadás ért két szerelvényt. Az egyik bomba a Liverpool Street és Aldgate között haladó vonaton robbant, míg a másik az Edgware Road állomáson várakozó szerelvényen. A robbanásokban összesen 14 ember halt meg. Ezt követően 2005. augusztus 4-ig le volt zárva a teljes vonal, a vonatok helyett pótlóbuszok közlekedtek.

Ezen a napon egy harmadik bomba is robbant, az azonban nem a Circle-ön, hanem a Piccadilly vonalon.

Általánosságok[szerkesztés]

A 'Circle' (=kör) nevet azért kapta, mert a szerelvények ún. körjáratként közlekednek. A hivatalos menetidő 75 perc, de a valóságban ez 79 perc, mert a High Street Kensington és az Aldgate állomásokon 2-2 percet várakoznak a vonatok. 10 perces intervallummal követik egymást a szerelvények. A teljes vonal 27 km, ezen 36 állomás található. Csak Aldgate és Tower Hill között van önálló szakasza.

A vonalon 1970-2014 között a C Stock nevet viselő szerelvények futottak. 2013-2014-ben azonban lecserélték őket az új S Stock szerelvényekre.

Jövő[szerkesztés]

2011-re a Hammersmith & City vonallal 'összedolgozva' egy új, spirális pálya lesz kialakítva. E mellett még tervezik, hogy a mai körjárat helyett a vonatok Uxbridge és Barking állomások között közlekedjenek. Uxbridge a Piccadilly vonal északnyugati, Barking pedig a Hammersmith & City vonal keleti végállomása.

Ezen változtatásokra azért van szükség, mert napjainkra a mostani útvonalon kisebb-nagyobb késések állandósultak.

Hálózat[szerkesztés]

Állomáslista[szerkesztés]

Megjegyzés: A ma is ismert vonalon, É-D irányban. Zárójelben az átszállási lehetőségek vannak megjelölve, míg vastagon vannak szedve a nagyobb állomások. NR = National Rail (vasúti csatlakozás)

Az állomás hétköznaponként 21 óráig tart nyitva, szombaton pedig 07:30 és 19:30 óra között. Vasárnap a vonatok nem állnak meg ezen az állomáson.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Circle_line című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]