Celeb vagyok, ments ki innen!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Celeb vagyok, ments ki innen!
Műfaj valóságshow

Alkotó(k) IKO Production Kft.
Magyar RTL Televízió Zrt.
Műsorvezető(k) Kovalcsik Ildikó
Sebestyén Balázs
Vadon János

Ország magyar Magyarország
Nyelv magyar
Epizódok 34
Sugárzás
Eredeti sugárzás 2008. október 6.2008. november 12.
Magyar adó RTL Klub
Kronológia
Kapcsolódó műsor(ok) A sztárok a fejükre estek
Külső hivatkozások
PORT.hu-adatlap

A Celeb vagyok, ments ki innen! az RTL Klub kereskedelmi televízióban futó valóságshow, a csatorna 2008-as október-novemberi vezérműsora.

Története[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A műsort Angliában találták ki, ott I’m a Celebrity… Get Me Out of Here! címmel futott (Magyarországon a szó szerinti fordításban használták). A Granada London nevű cég licence alapján az USA-t, Németországot, Hollandiát és Franciaországot megjárt valóságshow lényege, hogy tíz híres embert küldenek a dzsungelbe, Argentínába, ahol maguknak kell megszereziük az élelmet, feladatokat kell végrehajtaniuk, és persze túl kell élniük. A nézők szavazással döntenek arról, hogy kinek milyen feladatot kell végrehajtania, és hogy ki lesz a dzsungel királya illetve királynője.

A műsor lényege, hogy ismert személyiségek a dzsungelbe mennek és maguk szerzik az élelmüket különböző feladatok teljesítésével.

A műsorból két széria készült: az első 2008. október 6. és 22., a második október 27. és november 12. között. Egy-egy széria 17 adásból és a Celeb vagyok… újra együtt c. emlékező műsorból állt.

A műsor sikeres volt, átlagosan 2 millió körüli nézőszámot hozott. A második széria utolsó adását körülbelül 2 millió 300 ezer magyarországi tv-néző látta.

A nagy sikerre való tekintettel szóba került a műsor folytatása, aminek valószínűleg 2011-ben eredményei is lesznek.

Helyszín, forgatás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A műsort Argentínában, az északkeleti Misiones tartomány székhelyétől, Posadastól 126 kilométerre levő Salto Encantado településen, egy magántulajdonban lévő ingatlanon forgatták. A gyártásban 250 fő dolgozott, száznál több magyar, a többiek argentinok. Húsznál több kamerával, napi 24 órán keresztül készült az felvétel, amiből az aznapi adást végül összeállították. Egy-egy adás 10 millió forintnál is magasabb áron készült.[1] A stáb közelében egyébként tényleg volt őserdő.

Műsorvezetők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A valóságshowt a helyszínen Sebestyén Balázs és Vadon János vezette. Lilu a minden nap Budapestről jelentkező Délutáni dzsungelparti Liluval című talkshowban beszélgetett a celebek rokonaival, ismerőseivel, valamint a visszaemlékező műsort vezette.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A közeli Iguazú-vízesés Brazília és Argentína határán

Az első széria szereplői[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nyertes: Falusi Mariann

A második széria szereplői[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nyertes: Keleti Andrea

Díjak[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  1. Nem hivatalos adat. Forrás: Origo.hu.

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]