Carlos Maciel

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Carlos Maciel
Személyes adatok
Teljes név Antonio Carlos Maciel
Születési dátum 1946. november 14.
Születési hely AsunciónParaguay
Egyéb foglalkozás biztosítási igazgató
Hazai szereplés
Évek Bajnokság Státusz
1990 I. Liga játékvezető
Nemzetközi szereplés
Évek Konföderáció Státusz
19991990 FIFA-tag játékvezető

Carlos Maciel (Asunción, 1946. november 14.) paraguayi nemzetközi labdarúgó-játékvezető. Teljes neve: Antonio Carlos Maciel. Egyéb foglalkozása: egyetemi tanár, rádió kommentátor, biztosítási igazgató.

Pályafutása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Labdarúgó-játékvezetőként[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Paraguayi Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága 1979-ben terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több válogatott és nemzetközi klubmérkőzést vezetett. Az aktív nemzetközi játékvezetéstől 1990-ben vonult vissza.

Világbajnokság[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Olaszországban rendezték a XIV., az 1990-es labdarúgó-világbajnokság döntő mérkőzéseit, ahol a SkóciaSvédország (2:1) csoportmérkőzést vezette. A FIFA elvárásának megfelelően, ha nem vezetett, akkor valamelyik működő társának segített partbíróként. Kettő csoporttalálkozón és a nyolcaddöntő egyik mérkőzésén szolgálta a működő játékvezetőt partbíróként. Mindhárom találkozón egyes számú partbírónak jelölték, ami a kor előírása szerint azt jelentette, hogy játékvezetői sérülésnél ő vezeti tovább a találkozót.

Vezetett mérkőzéseinek száma: 1 + 3 (partbíró)

Amerika Kupa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az 1989-es Copa América a Dél-amerikai válogatottak első számú tornája. A tornát a CONMEBOL szervezte, melynek a házigazdája Brazília volt, ahol az EcuadorUruguay (1:0) és a Chile–Ecuador (2:1) csoporttalálkozókat irányította. Az 1991-es Copa América torna házigazdája Argentína volt, ahol az UruguayBolívia (1:1) és a Kolumbia–Brazília (2:0) csoportmérkőzéseket koordinálta. Szakmai munkájának elismeréseként a jelen lévő CONMEBOL Játékvezető Bizottsága a döntő mérkőzés, az Argentína–Brazília (3:2) összecsapás játékvezetőjének jelölte.

Vezetett mérkőzéseinek száma: 5

Vezetett döntők száma: 1

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]