Brink

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Brink
FejlesztőSplash Damage
KiadóBethesda Softworks
Forgalmazó
SorozatBrink
Motorid Tech 4
PlatformokMicrosoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Kiadási dátum2011. május 10.-13.[1]
MűfajFPS
JátékmódokSingle-player, multiplayer
USK-besorolásUSK 16
Adathordozó
A Brink weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Brink témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Brink egy FPS stílusú videójáték, amit a Splash Damage fejlesztett és a Bethesda Softworks adja ki Microsoft Windows-ra, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. A játékot 2009. június 2-án mutatták be az E3-on,[2] megjelenése: 2011 májusa.[1]

A Brink az id Tech 4 motor kibővített változatát használja, amit az id Software fejlesztett ki Doom 3 videójátékukhoz. Ebben a kibővített motorban egy új renderelésű szerkezet van, ami igényli a több magos processzorokat.[3]

Játékmenet[szerkesztés]

A Brink történetét a játékos kooperatív módban játssza végig az interneten, összesen 15 küldetésen keresztül. A játékos saját karaktert készít magának, amellyel tapasztalati pontokat gyűjt össze a játék során, fejlesztheti karakterét, s kiválaszthatja, hogy melyik oldalon fog harcolni: a biztonsági erők, vagy a lázadók oldalán. A játékhoz való csatlakozás automatikusan megy végbe, a csapat összetételét a játékos nem tudja befolyásolni.

Ha a játékos bekapcsolódott a játékba, egy küldetéslistát kap, amelyek közül kiválaszthatja, hogy melyiket szeretné végrehajtani. A biztonsági erők és a lázadók ugyanazon a pályán, de ellentétes oldalon harcolnak. Egy-egy küldetést akárhányszor meg lehet ismételni (akkor is, ha sikeres volt). Sikertelen küldetés esetén lehet ugyanazt vagy másik küldetést választani.

A játékos különféle speciális képességeket választhat magának, ami az adott küldetésen belül érvényes: lehet katona (másoknak lőszert adhat át), felcser (gyógyíthat), műszaki (automatikus gépfegyverállást telepíthet, illetve javíthat).

Egy-egy pályán belül az aktuális feladat az, amit a játékos kiválaszt, ez menet közben változhat, illetve választható.

A játék helyszíne és ideje: a Földet teljes egészében víz borítja, valamikor 2030 után vagyunk egy mesterséges szigeten, egy Ark nevű helyen. A biztonsági erők célja Ark védelme, a lázadók célja Ark elhagyása.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Kris Graft: A Bethesda és a Splash bejelentette a Brink-ket (angol nyelven). Gamasutra.com, 2009. május 29. (Hozzáférés: 2009. július 18.)
  2. bazsowicz: 'Brink - Bemutatták a Splash Damage új játékát. GameStar.hu, 2009. július 1. (Hozzáférés: 2009. július 18.)
  3. DeanoC: Technológia (angol nyelven). SplashDamage.com, 2009. június 3. [2011. július 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. július 18.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]