Brandon Flowers

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Brandon Flowers
Brandon-Flowers-The-Killers.jpg
Életrajzi adatok
Születési név Brandon Richard Flowers
Született 1981. június 21. (32 éves)
Származás Las Vegas, Nevada USA
Pályafutás
Műfajok alternatív rock
Aktív évek 2002 -
Együttes The Killers
Hangszer ének, billentyűs, szintetizátor, zongora, basszusgitár

Brandon Richard Flowers (szül. 1981. június 21.) a Las Vegas-i The Killers nevű rockegyüttes frontembere.

Életrajz[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Brandon Flowers a nevadai Hendersonban született 1981. június 21-én hat gyermek közül a legfiatalabbként. Szülei skót és litván származásúak. 8 éves koráig Hendersonban éltek, majd Nephibe költöztek, Utah-ba, ahol Flowers elkezdte a középiskolát, majd a nagynénjéhez költözött Las Vegasba. 2001-ben feloszlott az első együttese, a Blush Response, mert nem akart a többiekkel Los Angelesbe költözni. Nem sokkal ezután egy újsághirdetésen keresztül ismerte meg Dave Keuning-et, akivel Mark Stroemer és Ronnie Vannucci csatlakozása után, 2002 augusztusában megalapították a The Killers-t, amellyel zajos sikereket könyvelhetnek el.

Flowers 2005. augusztus 2-án Hawaii-n feleségül vette Tana Brooke Munblowsky-t, 2007. július 14-én megszületett fiuk, Ammon Flowers. 2009. május 29-én Jonathan Ross péntek esti showjában bejelentette, hogy feleségével második gyermeküket várják. Flowers Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza-nak tagja.

2010 februárjában édesanyja meghalt. Az asszony 64 éves volt, két éve küzdött a rákkal, a szervezete azonban most feladta a küzdelmet - jelentette a Spin.com.[1] Emiatt az együttes számos nemzetközi fellépést is lemondott.

Ugyanebben az évben szólóalbuma jelent meg Flamingo címmel.[2]

Diszkográfia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szólóban[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]