Bradley James

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bradley James
Életrajzi adatok
Született1983október 11. (40 éves)
Exeter, Egyesült Királyság
Pályafutása
Iskolái
  • Drama Centre London
  • Madeley High School
Aktív évek2008
Híres szerepeiArtúr király (Merlin kalandjai)

Bradley James IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
A Wikimédia Commons tartalmaz Bradley James témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Bradley James (Exeter, 1983. október 11. –) angol színész. Leginkább a Merlin kalandjai c. sorozat Artúr királyaként ismerhetjük (korábban: Artúr herceg).

Magánélete[szerkesztés]

Kilencéves korában a családja az Egyesült Királyságból a floridai Jacksonville-be költözött. Ott a Crown Point Elementary School-ba járt, majd a Fletcher Middle School-ba és a Madeley High-ba.[1]

James szereti a futballt és évente jótékonysági sportrendezvényeken vesz részt.[2]

Televíziós karrierje[szerkesztés]

James először a Lewis című tévésorozat egyik epizódjában tűnt fel 2008-ban, és Ben szerepét is játszotta a Dis/Connected című drámában.

A londoni Drama Centre-ben tanult. Az áttörést az Artúr herceg szerep hozta el, aki később a legendás Artúr király lett a BBC Merlin kalandjai c. sorozatában, mely folyamatosan siker-sorozat volt az Egyesült Államokban. Az első évadot az NBC adta le, a későbbieket a leányvállalata, a Syfy.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Bradley James című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]