Bob Morley

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bob Morley
SzületettRobert Alfred Morley
1984. december 20. (39 éves)[1]
Kyneton, Victoria
Állampolgárságaausztrál
HázastársaEliza Taylor-Cotter (2019. május 6. – )
Gyermekeiegy gyermek
Foglalkozása
  • színész
  • televíziós színész
  • filmszínész
  • televíziós rendező
IskoláiLa Trobe University
Színészi pályafutása
Aktív évek2005–

A Wikimédia Commons tartalmaz Bob Morley témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Robert Alfred "Bob" Morley (Kyneton, Victoria állam, Ausztrália, 1984. december 20. –) ausztrál színész.

Élete és pályafutása[szerkesztés]

Filippínó anya és ausztrál–ír származású apa gyermeke. Édesapja elhunyt, amikor Bob még kisgyermek volt. Egy kynetoni farmon nőtt fel Victoriában. A 11. osztályig drámát tanult az iskolában, ám abban az évben úgy döntött, abbahagyja. Egy interjún elmondta, hogy rossz tanuló volt, és nem vette túl komolyan a dolgokat.

Pályafutását színházi produkciókkal és rövidfilmekben való szerepléssel kezdte. 2006-ban megkapta Drew Curtis szerepét az Otthonunk című ausztrál szappanoperában, amiért jelölték a Most Popular New Male Talent Logie díjra. Morley feltűnt a 2007-es It Takes Two énekes versenysorozatban. Hat hét után otthagyta a műsort, majd 2008-ban az Otthonunk sorozatot is, hogy az Aranypart drámasorozatban szerepelhessen. 2011-ben csatlakozott az ausztrál Szomszédok stábjához Aidan Foster személyében.

2014-től 2020-ig A visszatérők című posztapokaliptikus sorozatban főszereplőként Bellamy Blake-t alakította.

Filantrópia[szerkesztés]

2016 szeptember 21-én saját tervezésű pólóival gyűjtött a Beyond Blue ("Túl a Kéken") ausztrál alapítványnak, melynek fő profilja a mentális egészség. 2017-ben is tervezett egy pólót, a kampány bevételével a JED Alapítványt támogatta. Ez a non-profit alapítvány az érzelmi egészséget és az öngyilkosság megelőzést helyezte fókuszába.

2017 szeptemberében A visszatérők színészeivel együtt csatlakozott a BC Gyermek Kórház Jótékonysági Futball rendezvényéhez a kanadai Vancouverben.

2020 januárjában Morley és felesége, Eliza Taylor közösen indítottak egy pólókampányt, melynek bevételével a megyei tűzrendészetet és az ausztrál Vöröskeresztet támogatták a 2019-2020-as tüzek alatt.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]