Berecz Anna (alpesisíző)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Berecz Anna
Személyes adatok
Teljes névBerecz Anna
Születési dátum1988szeptember 4. (35 éves)
Születési helyBudapest, Magyarország
Állampolgárságmagyar
Magasság174 cm
Tömeg71 kg
KlubFogarasi Síiskola (?–?)
MTK

Berecz Anna (Budapest, 1988. szeptember 4. –) magyar alpesisíző, olimpikon, az „örökös felnőtt magyar bajnok” cím birtokosa.

Sportpályafutása[szerkesztés]

Másfél éves korában kezdett síelni, hétéves kora óta versenyez. Ausztriában a schladmingi síakadémián tanult középiskolás éveiben. 2011-ben ösztöndíjat nyert az anchorage-i egyetemre, ahol pszichológiát tanul, a síversenyekre való felkészülést pedig az ottani sícsapattal együtt végzi.

A 2006-os torinói olimpiára sérülése miatt nem jutott ki. A 2010. évi téli olimpiai játékokon Vancouverben mind az öt alpesi számban indult, s az alpesi összetettben a huszonhetedik helyezést érte el.

A 2009-es alpesisí-világbajnokságon szuperóriás-műlesiklásban a harmincnegyedik, a 2011-es világbajnokságon alpesi összetettben huszonhetedik lett. A 2013-as téli universiadén a hetedik helyen végzett az alpesi összetettben.

A 2014. évi téli olimpiai játékokon alpesisízőként ismét tagja volt a magyar olimpiai csapatnak.

2015-ben befejezte tanulmányait az University of Alaska Anchorage-n. Ezt követően az egyetem sícsapatánál lett segédedző.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Berecz Anna segédedzőként folytatja pályafutását. www.skihungary.hu (2015. augusztus 29.) (Hozzáférés: 2015. szeptember 30.) arch

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]