Benešovi járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Benešovi járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületKözép-csehországi kerület
RendszámBN
Földrajzi adatok
IdőzónaCET, UTC+1
Elhelyezkedése
Benešovi járás (Csehország)
Benešovi járás
Benešovi járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 49° 40′ 00″, k. h. 14° 45′ 00″Koordináták: é. sz. 49° 40′ 00″, k. h. 14° 45′ 00″
A Wikimédia Commons tartalmaz Benešovi járás témájú médiaállományokat.
A Benešovi járás

A Benešovi járás (csehül: Okres Benešov) közigazgatási egység Csehország Közép-Csehországi kerületében. Székhelye Benešov. Lakosainak száma 92 084 fő (2007). Területe 1 474,69 km².

Városai, mezővárosai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a mezővárosok dőlt, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

BenešovBernarticeBílkoviceBlažejoviceBorovniceBukovanyBystřiceČakovČechticeČerčanyČervený ÚjezdČeský ŠternberkChářoviceChlebyChlístovChlumChmelnáChoceradyChoraticeChotýšanyChrášťanyCtibořČtyřkolyDěkanoviceDivišovDolní KraloviceDrahňoviceDuniceHeřmaničkyHradištěHuliceHvězdoniceJankovJavorníkJešeticeKamberkKeblovKladrubyKondracKozmiceKřečoviceKrhaniceKřivsoudovKrňanyKuňoviceLešanyLibežLitichoviceLoketLouňovice pod BlaníkemLštěníMaršoviceMeznoMiličínMiřeticeMnichoviceMračNačeradecNespekyNetvořiceNeustupovNeveklovOlbramoviceOstředekOstrovPavlovicePetroupimPopovicePoříčí nad SázavouPostupicePravonínPřestavlky u ČerčanPsářePyšelyRabyněRadošoviceRatajeRatměřiceŘeheniceŘimoviceSázavaŠetějoviceSlověniceSmilkovSnětSoběhrdySouticeStrannýStřezimířStrojeticeStruhařovStudenýTehovTeplýšoviceTichoniceTisemTomiceTřebešiceTrhový ŠtěpánovTýnec nad SázavouVáclaviceVelišVlašimVodslivyVojkovVoticeVracoviceVranovVrchotovy JanoviceVšechlapyVysoký ÚjezdXaverovZdislaviceZvěstov

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Benešov District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Benešov című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.