Bellus István

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bellus István
A Dumaszínház oldalán
A Dumaszínház oldalán
Született1967december 3. (56 éves)
Miskolc
Állampolgárságamagyar
Foglalkozásahumorista
SablonWikidataSegítség

Bellus István Péter (Miskolc, 1967. december 3. –) magyar humorista.

Pályafutása[szerkesztés]

Számítástechnikai eszközök kereskedelmével foglalkozott, 2007-ben a miskolci Szinvapark bevásárló központtal közösen elindították a Szinvaparki Humorfalatok című műsort, amely azóta is sikeres. Erdei Sándor (ismertebb nevén Rokker Zsoltti) biztatására néhányszor fellépett. Ismeretlen indulóként – még ebben az évben – döntőig jutott az ATV Humorbajnokság című vetélkedőjében, ahol végül a negyedik helyen végzett. Már ekkoriban indítja internetes álhír-magazinját, amit blog formájában a mai napig ír és szerkeszt (Magazinblog).

2008 márciusában, Litkai Gergely meghívására a Godot Dumaszínház tagja lett, ami a stand-up comedy műfaj hazai fellegvára. A budapesti Mikroszkóp Színpad műsorában bemutatták egyik jelenetét, de publikál a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság Privát Kék Hírek című újságjában is.

2008 őszén debütált az MR1-Kossuth Rádió Kabaréklubjában, azóta a Rádiókabaré szerzője és előadója. 2009-től – köszönhetően többek között Varga B. Tamásnak – a Gálvölgyi Show írója, valamint állandó szereplője a Comedy Central bemutatja című stand-up műsornak. Még ugyanebben az évben bemutatkozott az RTL Klub sikerműsorában, a Showder Klubban.

2016-ban P.S.T művésznéven Kívánságszatyor címmel egy zeneszámot jelentetett meg az ugyanezen névre hallgató Kívánságkosár paródiájához, melyet az Aktív Rádió és az Ozone FM is lejátszott. Ezután megjelent a szám remix változata, melyet szintén ő készített, de immáron Bellano néven.

Miskolcon él, nős. Lánya, Fanni, szerepelt az Irigy Hónaljmirigy egyik tévéműsorában.

Idézet[szerkesztés]

Boldoggá tesz, ha a környezetem jókedvéhez hozzájárulhatok és bízom benne, hogy aki műsorom alatt elneveti magát, az maradandóan sérül e tekintetben.

Bellus István, Bellano.hu

Munkái[szerkesztés]

Tévéműsorok[szerkesztés]

  • Humorfesztivál, ATV, 2007 (előadó)
  • Gálvölgyi-show, RTL Klub, 2009-től (szerző)
  • Comedy Central bemutatja, Comedy Central, 2009-től (előadó)
  • Showder Klub, RTL Klub, 2009 (előadó)
  • A Konyhafőnök VIP RTL Klub, 2022 (versenyző)

Források[szerkesztés]