Beavis és Butt-head

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Beavis és Butt-head (Beavis and Butt-head) egy amerikai rajzfilmsorozat, amelyet Mike Judge készít 1993 óta, habár 1992-ben készült két pilot-epizód is: Frog Baseball(2 perc, 53 másodperc) és Peace, Love and Understanding(4 perc 10 másodperc). Magyarországon 2012 óta vetítik a nyolcadik évadot. A sorozat alapján 1996-ban egy film is készült, Beavis és Butt-head lenyomja Amerikát(Beavis and Butt-head Do America) címmel, amelyet Magyarországon a TV2-n adtak.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A sorozat két kultúrkritikus rockerről szól, akikkel bármi megtörténhet.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Beavis: A szőke hajú rocker, az első évadban Slayer, a második évadtól kezdve pedig Metallica feliratú pólót és szürke rövidnadrágot visel. Olykor viszont "Death Rock" feliratú pólóban látható, például a Virtual Stupidity c. videójátékban, vagy egy-egy videóklip-kommentárban. Beszéd közben hörög. Magyar hangja Láng Balázs.
 • Butt-head: A barna hajú rocker, az első évadtól kezdve AC/DC feliratú pólót és vörös rövidnadrágot visel. Olykor azonban "Skull" feliratú pólóban látható, például a Virtual Stupidity c. videójátékban, vagy egy-egy videóklip-kommentárban. Magyar hangja Dévai Balázs.

Epizódok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A nyolcadik évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 1. Vérfarkak a gimiben/Sírás
 2. Kérd meg a kezét!/Telefonos segítség
 3. A Szent Kukipapa/Robotpilóták
 4. Supersize Me/Mosdószünet
 5. A patkány/Olajfolt
 6. Világvége/Darwin durván
 7. Fénymásoló/Cuccos
 8. Használt verda/Fejvadászok
 9. Időutazás/Masszmesterek
 10. Doga/Spiclik
 11. Bordély/Felvonó kúra