Bart tábornok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bart tábornok
A Simpson család
1. évad, 5. epizód
Simpsons0105.jpg
Bart tisztelgés közben
Eredeti cím Bart the General
Író John Schwartwelder
Rendező David Silverman
Gyártási szám 7G05
Első sugárzás 1990. február 4.
Kronológia
← Előző
Következő →
Mindenhol jó, de miért vagy otthon?
Lisa és a világfájdalom

A Bart tábornok (eredeti címén: Bart the General) a ötödik Simpson család epizód. Az epizód produkciós kódja: 7G05. Amerikában 1990. február 4-én mutatták be. Magyarországon 1998. szeptember 18-án mutatta be a TV3 Az epizódot John Swartzwelder írta, valamint David Silverman rendezte. A rész központi szereplője Bart, aki összetűzésbe került az iskola bajkeverőjével, Nelson Muntz-al. Azonban találkozik Hermannal, egy háborús veteránnal, aki tanácsokkal látja el.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Bart ráront Nelsonra, hogy megvédje Lisa süteményeit, amit Miss Hoover-nek sütött. Nelson kiüti Bartot iskola után, majd közli vele, hogy a következő napon is ezt fogja tenni. Otthon Homer azt tanácsolja, hogy mocskos módszerekhez nyúlva legyőzheti, míg Marge a szép szavakat és a meggyőzést javasolja. Bart az előbbit választja, azonban Nelson ismét felülkerekedik. Ekkor Bart elmegy nagyapjához a nyugdíjas otthonba.

A nagyapja bemutatja őt Hermannak, egy őrült háborús veteránnak. Herman háborút kezd Nelsonnal, és kiképzi Bartot egy megsemmisítő támadás végrehajtására. Bart összeszedi a többi gyereket az iskolából, akiket szintén terrorizált már Nelson. Herman tanácsára Bart lesz a vezetőjük. Sarokba szorítják Nelsont és megdobálják vizes léggömbökkel.

Nelson megadja magát, de mikor foglyul ejtik, azzal fenyegetőzik, ha kijut onnan, megöli Bartot. Ezért Herman egy fegyverszünetet ajánl, amit mindketten elfogadnak.