Az új rokon

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Az új rokon
1934-es magyar film

Delly Ferenc és Perczel Zita a film egyik jelenetében
Delly Ferenc és Perczel Zita a film egyik jelenetében
RendezőGaál Béla
ProducerPless Ferenc
AlapműCsathó Kálmán vígjátéka
Műfajfilmvígjáték
ForgatókönyvíróNóti Károly
Csathó Kálmán
FőszerepbenPerczel Zita
Delly Ferenc
Gózon Gyula
Turay Ida
Kabos Gyula
ZeneSzlatinay Sándor
OperatőrEiben István
VágóFeld György
HangmérnökLohr Ferenc
DíszlettervezőVincze Márton
GyártásvezetőPless Ferenc
Gyártás
GyártóHunnia Filmgyár
Harmónia Filmgyár
Hunvideo Co
OrszágMagyarország magyar
Nyelvmagyar magyar
Játékidő83 perc
Forgalmazás
ForgalmazóJupiter Film Kft.
Bemutató1934
KorhatárTizenkét éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

Az új rokon (eredeti cím: Az uj rokon) 1934-ben bemutatott fekete-fehér, zenés, romantikus magyar vígjáték Perczel Zita, Delly Ferenc, Gózon Gyula és Kabos Gyula főszereplésével.

Cselekménye[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Esztáry Sándor feleségével (és népes rokonságával), valamint gyerekükkel, Miklóssal, aki a gazdaságot vezeti, vidéki birtokukon élnek. A már amúgy is népes család egy újabb taggal bővül, Sándor bácsi feleségének elhalt testvérének, Sebestyénnek a leánya, Kitty hazatér Amerikából. Itthon először problémák adódnak az öltözködésével, majd beleszeret Miklósba, aki viszonozza ugyan a szerelmét, de Miklóst szülei a család barátjának, a nagybirtokos Ujváry leányához, Irénhez akarják hozzáadni.

Amint ezt Kitty megtudja Málcsitól, Pestre szökik, és ott a vonaton megismert Sámson főpincérhez megy, hogy táncosnői munkát kérjen tőle. Időközben Sámson mint ügyvéd Esztáry Sándort felvitte Pestre. Ugyanis Tóni néni, Esztáry úr felesége csak akkor engedi el őt, amikor az "adósságát" megy törleszteni. Valójában Sámson lokáljában múlatja el a pénzt havonta egyszer.

Miklós és Málcsi szintén Pestre mennek Sándor bácsi és Kitty után. A hotelben, ahol Sándor bácsi megszállt, megmondták nekik, hogy Esztáry úr melyik lokálban van. Bernáth István, Esztáry úr kártyapartnere is utánuk megy. Ő ugyanis szerelmes Málcsiba. A mulatóban legnagyobb meglepetésükre nemcsak Sándor bácsit találják meg három hölgy társaságában, hanem Kittyt is, aki a színpadon énekel és táncol. Kitty azt hazudja Miklósnak, hogy már régóta abban a lokálban játszik. Ez nagyon elkeseríti Miklóst. Sámsontól tudja meg, hogy Kitty csak aznap lépett fel először. Miklós elcsalja Kittyt a hotelba, ahol Bernáth István, Málcsika, Esztáry Sándor és Sámson várják őket. Így a film végére két szerelmespár is összeházasodik: Esztáry Miklós és Kitty, illetve Bernáth István és Málcsi.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  • Az új rokon. Jupiter Film Kft. DVD ([1])

További információk[szerkesztés]