Auguszt Bárió

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Auguszt Bárió
2010-ben
2010-ben
Életrajzi adatok
Születési névAuguszt Gábor
Született1967április 29. (56 éves)
Kaposvár, magyar
Pályafutás
Műfajokpop/rock
Aktív évek1990 -
EgyüttesAD Stúdió
Kapcsolódó előadó(k)Cafe Heroes
A Wikimédia Commons tartalmaz Auguszt Bárió témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Auguszt Gábor, művésznevén Auguszt Bárió (Kaposvár, 1967. április 29. –) énekes. Az AD Stúdió énekes-zeneszerzője.

Életútja[szerkesztés]

A nyolcvanas évek közepén ( 1984 ) megnyerte a Pesti Műsor és az akkor monopolhelyzetben lévő Magyar Hanglemezgyártó Vállalat Start kiadójának TINISZTÁR 84 vetélkedő fiú kategóriáját, első helyét. 17 éves korában megjelent első kislemeze, amin az R-GO Megy a lány című dalát énekelte. Az 1989-ben megalakult AD Stúdió énekes - zeneszerzője lett, majd az együttes 1993-as pihenő évei alatt szólólemezt jelentetett meg. 1995-ben kiadta Égess el! című albumát. Az együttes 1998-ban újra visszatért és ismét sikert sikerre halmozott a Páratlan Páros és a Nyári eső című slágerekkel. Bárió nővére 2000 - ben történő tragikus halála után szünetet kért társaitól, majd a zenétől való elvonulást követően megjelentette a Mikor a föld alszik c. szóló albumát. 2008 - ban ismét Ad studio albumot jelentettek meg a Jóska menni Amerika c. Csupó Gábor rajzfilm kapcsán és számos Ad studio koncertet játszottak szerte az országban. Erről az albumról az Egyetlen perc lett sláger.

Szintén 2008 - ban Bárió kitalálta és megszervezte az ÉLETED DALA országos zenei tehetségkutató versenyt, melyet a ProArt Irodával közösen rendeztek meg.

Jelen pillanatban Bárió évente jelentet meg új szerzeményt, miközben az Ad studioval is járja sz országot aktív szerzőként és előadóként. 2016-ban elhunyt édesapjának ajánlotta a Színes Pillangók c. új dalát. 2018-ban Bárió új dalainak elkészítésébe fogott, és az év első felében single dalokként megjelentette a Csak, a Színes Pillangók és a Fekete ég c. dalokat. 2018 nyarának végén elkészült a HÁNY FELHŐ AZ ÉG c. új dal

Diszkográfia[szerkesztés]

Szólóban[szerkesztés]

Kislemezek[szerkesztés]

  • 1984 – Megy a Bárió
  • 1985 – Bang Bang Boys/Sosincs nyugta a bátor detektívnek
  • 1985 – Görl korcsolya Forma I.

Nagylemezek[szerkesztés]

AD Stúdióval[szerkesztés]

Források[szerkesztés]