Aquasziget

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Aquasziget
A Víziváros és a fürdő
A Víziváros és a fürdő
CímEsztergom, Táncsics Mihály u. 5.
Építési adatok
Megnyitás2005
TervezőFinta József
Építész(ek)Finta József
Hasznosítása
TulajdonosEsztergom Város Önkormányzata
BérlőInvestor' 2005 Kft.
Elhelyezkedése
Aquasziget (Magyarország)
Aquasziget
Aquasziget
Pozíció Magyarország térképén
é. sz. 47° 47′ 41″, k. h. 18° 44′ 14″Koordináták: é. sz. 47° 47′ 41″, k. h. 18° 44′ 14″
Térkép
SablonWikidataSegítség

Az Aquasziget Termál-, Élmény- és Gyógyfürdő Esztergom fürdőkomplexuma, Finta József Ybl- és Kossuth-díjas építész tervezte. A fürdő 2005 novemberében nyílt meg.[1]

A Táncsics utcáról
Az építész vázlata a fürdőről (2002)

A Finta József Ybl- és Kossuth díjas építész által épített Aquasziget Esztergom egyedülálló fürdőzési lehetőségeket kínál. A vendégek kikapcsolódását az Élményfürdő, a Wellness Világ, fitness terem, maszázs biztosítja. A fürdőben két különleges pihenő helyiség is található, amely garantált testi-lelki felüdülést nyújt. Az Aquaszigeten számos baba-mama szolgáltatás is igénybe vehető, valamint fitnesz és sportolási lehetőségek is biztosítottak.

Az élményfürdőben sokféle szolgáltatás biztosítja a vendégek kikapcsolódását – van élménymedence, pihenőmedence, gyermekmedence, pezsgőfürdő, csúszda, kültéri pihenőmedence, kültéri úszómedence, infraszauna, játszóház, baba-mama szoba. A beltéri élménymedence sodrófolyosóval, gejzírrel, nyakzuhanyokkal, vízeséssekkel, vízgombával, buzgárokkal, dögönyözőkkel, mászófallal. A pihenőmedence dögönyözővel, oldalmasszázzsal, nyakzuhanyokkal, ülőpaddal kellemes kikapcsolódást biztosít az arra vágyóknak. A jacuzzi medence kellemesen meleg vize és buzgárjai átmaszírozzák az elgyötört testet. A belső gyermekmedence vizet spriccelő bohóccal különleges élmény a gyermekeknek. A két csúszda különleges effektekkel és időmérővel kíváló helyszíne a szórakozásnak.

A nyári időszakban a külső strand is nyitva áll a látogatók számára, ahol élménymedence, hullámfürdő, úszómedence, gyermekmedence, csúszdák, óriás játszótér és strandröplabda pálya is található. Az kültéri élménymedence vízeséssel, vízköpőkkel, gejzírrel, levegőbefúvással és hullámeffekttel, valamint a külső gyermekmedence kis csúszdával egész napos szórakozást nyújt a kicsiknek. Van itt még egy 72m, és egy 93 m hosszú csúszda.

A fürdő számos wellness szolgáltatást is nyújt, különböző fajta szaunákkal, gőzfürdővel, fitneszteremmel, pezsgőfürdővel, élményzuhanyokkal, Kneipp-taposóval és pihenőkkel. Találunk itt finn, gyógynövényes, fény és rózsa szaunát is, melyek közül az utóbbi fürdőruhában is igénybe vehető. A Wellness Világban lepedőt és korlátlan ásványvízfogyasztást biztosítanak a vendégek részére. A szolgáltatásokat 16 éven felüli vendégek használhatják. Fürdőruha használata nem ajánlott a szaunában – így az Aquasziget teljes Wellness Világa is naturista terület (a közösségi terek kivételével) – mivel lassítja a keringést és megakadályozza az izzadást.

Szaunamestereink minden délután-este szaunaszeánszokat tartanak, melyek különleges élményben részesítik a vendégeinket.[2]

Szolgáltatások[szerkesztés]

  • wellness: masszázs (svéd, frissítő, stresszoldó, manager, gyógynövényes, talp, gyerek), szauna (finn, hang-fény, gyógynövényes, infra, gőzkabin), vizes élmények (Kneipp taposómedence, élményzuhanyok, japán medence)
  • egyéb szolgáltatások: sport (fitness terem, strandröplabda/foci pálya), gyermekbarát (baba-mama szoba, játszó szoba, játszótér csúszdával)

Források[szerkesztés]

  1. https://index.hu/belfold/eszterg6438/
  2. Aquasziget Esztergom | Esztergomi fürdő Nyitva van (magyar nyelven). Termalfurdo.hu. (Hozzáférés: 2022. szeptember 20.)

További információk[szerkesztés]