Angry Birds Epic

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Angry Birds Epic
FejlesztőChimera Entertaiment
KiadóRovio Entertainment
ForgalmazóRovio Entertaiment
SorozatAngry Birds
MotorUnity
PlatformokiOS, Android, Windows Phone, BlackBerry 10
Kiadási dátum2014. március 17.
MűfajSzerepjáték
JátékmódokEgy- és többjátékos
Adathordozódigitális letöltés
Az Angry Birds Epic weboldala
SablonWikidataSegítség

Az Angry Birds Epic egy ingyenesen letölthető IOS-en vagy Androidon játszható taktikai RPG (Role Playing Game=szerepjáték).

A játékban a klasszikus Angry Birdsből megismert madarak és malacok láthatóak fantasy kivitelben. A játékban minden karakternek van egy támadó és egy segítő képessége.

Tárgyak[szerkesztés]

Fegyverek[szerkesztés]

A fegyverek (támadó vagy védekező) a madárnak több támadóerőt, vagy életet adnak. Kétféleképpen lehet őket szerezni: vagy az ember készíti nyersanyagokból, vagy a szerencsemalacból sorsolja. Léteznek speciális, "készlet fegyverek" is. Ezek párban hatásosak, így páronként egy speciális képességet kap a játékos összes csatatéren lévő madara.

Átlagos fegyverek[szerkesztés]

Red[szerkesztés]
Chuck[szerkesztés]
Matilda[szerkesztés]
Bomb[szerkesztés]
Jim, Jake & Jay[szerkesztés]

"Készlet fegyverek"[szerkesztés]

A karakterek[szerkesztés]

Minden karakternek hat szintje van. A szinteken különböznek a képességek.

  • Red
  • Chuck
  • Matilda
  • Bomb
  • Jim, Jake & Jay
Karakter Szint Támadó képesség - segítő képesség Ár
Red Lovag (Knight) Támadás: Támad a támadó-erejének 115%-ával. Kényszeríti a célpontot, hogy Redet támadja 3 körig - Védelem: a célpont 2 körön keresztül 55%-kal kevesebbet sebesül. -
Red Őrző (Guardian) Túlerő: Támad a támadó-erejének 110%-ával. A célpont ereje 25%-kal csökken 2 körön át. - A bátorság területe: Minden madár 25%-kal kevesebbet kap a támadás erejéből 3 körig. 100 Snoutling
Red Szamuráj (Samurai) Sárkány csapás: 3-szor támad a támadó-erejének 50%-ával. - Védelmi formáció: a célpontot 50%-kal, és minden más madár 40%-kal kevesebbet sebesül. 115 Snoutling
Red Templomos (Paladin) Mennybéli csapás: Támad a támadó-erejének 135%-ával. A legtöbbet sebesült madarat gyógyítja a sebzés 40%-ával. - Önfeláldozás: a kiválasztott madárra irányuló minden támadás a Paladin-t támadja, de a Paladin 35%-kal kevesebb sebesül. 130 Arany
Red Bosszúálló (Avenger) Bosszú: Szinttől függően sebez. Ez a sebzés 2%-kal nő elvesztett 1% életenként.

Merem!: Az összes ellenséget a célpontra uszítja, de a célpont 20%-kal kevesebb sebzést kap.

Szerezz 490 csillagot
Red Ronin (Ronin) Támadás: Támad a támadó-erejének 125%-ával. Kényszeríti a célpontot, hogy Redet támadja 3 körig - Védelem: a célpont 2 körön keresztül 55%-kal kevesebbet sebesül. Csak Japán Módon (iOS-sen)
Red Kő őr (Stone Guard) Vad támadás: Kétszer támad a támadó-erejének 50%-ával. A célpont megkapja a madarakra kimért negatív hatások 150%-át.

Ősi védelem: A célpont védve lesz 3 körön át. Aki megtámadja a célpontot, az 40%-ot veszít az erejéből 3 kör erejéig.

260 Arany
Chuck Mágus (Mage) Vihar: Minden malacot sebez a támadó-erejének 55%-ával. - Sokkoló pajzs: a kiválasztott madarat ellátja egy elektromos védelemmel három körig. A malacok akik eközben megtámadják, Chuck támadó-erejének 75%-ával sebződnek. -
Chuck Villámmadár (Lightning bird) Energia elvonás: Támad a támadó-erejének 66%-ával. Minden malacot sebez. 65% eséllyel minden segítő hatást visszavon.

Villámgyors: A célpont megtámad egy véletlenszerűen kiválasztott ellenfelet.

115 Snoutling
Chuck Viharmadár (Rainbird) Savas eső: Minden malacot sebez a támadó-erejének 19%-ával. A következő 3 körben a malacok ráadásként Chuck támadó-erejének 34%-ával is sebződnek.

Gyógyító eső: A célponttól elvesz minden káros hatást, és minden madár gyógyul Chuck életének 19%-ával.

200 Snoutling
Chuck Varázsló (Wizard) Lánc villámlás: Támad a támadó-erejének 100%-ával. A támadás három másik malacot is érint, de ők kevesebbet sebződnek.

Felvillanyozás: A célpont megtámadása 5%-kal tölti fel a Düh Chilit, ezenkívül 20% eséllyel 1 körre kiüti a támadó malacot.

500 Snoutling
Chuck Mennydörgésmadár (Thunderbird) Mennykőcsapás: Támad a támadó-erejének 49%-ával. A következő 3 körben a célpont pluszként megkapja a sebzés 25%-át.

A Mennydörgés Dühe: Bármelyik madarat megtámadják, a támadó Chuck támadó-erejének 45%-ával sebződik.

260 Arany
Chuck Fény Mágus (Archmage) Vihar: Minden malacot sebez a támadó-erejének 61%-ával. - Sokkoló pajzs: a kiválasztott madarat ellátja egy elektromos védelemmel három körig. A malacok akik eközben megtámadják, Chuck támadó-erejének 83%-ával sebződnek. Google Play-i Nyári Ajándék (Androidban)
Chuck Bűvész (Illusionist) Táncoló szikra: Támad a támadó-erejének 80%-ával. A többi malac sebzésnek csak a 25%-át kapja meg.

Tükörkép: Létrehozza a célpont pontos másolatát, ami 2 körig marad játékban. Amíg tart, a hasonmás az eredeti madár után támad, az előző sebzés 50%-ával.

260 Arany
Matilda Lelkész (Cleric) Gyógyító csapás: Támad a támadó-erejének 100%-ával. A sebzés 20%-a hozzáadódik a madarak életéhez.

Gyógyító pajzs: Ha egy madár sebződik, minden madár a sebzés 15%-ával gyógyul.

-
Matilda Druida (Druid) Tüskés inda: Támad a támadó-erejének 35%-ával. A célpont ezután minden körben Matilda támadó-erejének 100%-ával sebződik.

Újranövesztés: A kiválasztott madár Matilda életének 22%-ával, a többi madár Matilda életének 10%-ával gyógyulnak.

200 Snoutling
Matilda Hercegnő (Princess) Királyi rendelet: Támad a támadó-erejének 125%-ával. A célpontot ráveszi a legnagyobb életű madár támadására.

Királyi segély: Az összes negatív hatást leveszi a célpontról és gyógyítja is azt Matilda életének 30%-ával.

250 Snoutling
Matilda Bárd (Bard) 130 Arany
Matilda Papnő (Priestess) Angyali érintés: Kétszer lesújt a támadó-erejének 54%-ával.. Ha a madarak három körön belül ezt a célpontot támadják visszanyerik életük 10%-át. - Isteni kötődés: Csatlakozik egy madárhoz. A csatlakozott madarak megkapják a többi csatlakoztatott madár gyógyítását (kivéve a bájitalokat). 2000 Snoutling
Matilda Hold Papnő (Moon Priestess) Teljes Hold Ajándék (iOS-sen)
Matilda Boszorkány (Witch) 260 Arany
Bomb Kalóz (Pirate) -
Bomb Tüzér (Cannoneer) 250 Snoutling
Bomb Őrült (Berserker) 500 Snoutling
Bomb Kapitány (Capt'n) Rablás: Az összes segítő hatást elveszi a célponttól és lesújt a támadó-erejének 90%-ával - Gyors munka: A madár megsebződik az életének 10%-ával, de a támadó-ereje 60%-kal nagyobb lesz. 750 Snoutling
Bomb Tengeri Medve (Sea Dog) 260 Arany
Bomb Félhő Kálóz (Corsair) ?
Bomb Jég Harcos (Frost Savage) 260 Arany
Jim, Jake & Jay Csalók (Tricksters) -
Jim, Jake & Jay Tolvajok (Rogues) 200 Snoutling
Jim, Jake & Jay Íjászok (Marksmen) 500 Snoutling
Jim, Jake & Jay Kémek (Spies) Füstbomba: A célpont meg lesz támadva a támadó-erejének 85%-ával, az összes többi pedig a 35%-ával. - Ujjongás: a madár megkapja az összes sebzésének amit a malacoknak okozott a 15%-át. 300 Snoutling
Jim, Jake & Jay Lesben állók (Skulkers) 130 Arany
Jim, Jake & Jay Kincsvadász (Treasure Hunters) 260 Arany

A történet[szerkesztés]

A történet a malacok palotájában kezdődik. A malackirály megbízza a herceget és a varázslót, hogy lopják el a madarak tojásait. A malacok csapata elindul és ellopja az öt darab madár-tojást. Azonban nem számítottak a madarak bosszújára...

Red, az első madár elindul, hogy visszaszerezze a tojásokat. Hamarosan eljut egy barlangba ahol kiszabadítja a második madarat: Chuckot, a Mágust. Chuck segítségével legyőzi a barlangban az összes malacot és eljut a malacok első tornyába ahol megküzd a Malacherceggel az első tojásért. A Malacherceget le is győzi és a tojást elveszi, de az utolsó pillanatban a Malacherceg kereket old.

A két madár követi a malacherceget. Hamarosan elérnek egy különös kertbe. Kiderül, hogy ez a kert Matildáé a fehér madáré, de ő bajban van a malacok miatt. A két hős kiszabadítja Matildát, és nem sokkal később Malacprofesszort is.

A madarak mennek tovább, de zsákutcába jutnak: nem képesek követni a malacokat a tengeren. Ekkor feltűnik a segítség: egy fekete madár, Bomb érkezik egy gyönyörű hajón. A madarak épp felszállnának amikor egy csapat kalóz lerohanja őket és ellopja a hajó kormánykerekét. A madarak (immár Bombbal kiegészülve) követik a Kapitányt és egy rövid harc után visszaszerzik a kormányt, amelyet visszaszerelnek a hajóba, majd tengeri útra kelnek.

A tengeren meglátják a kék madarak, Jim, Jake & Jay hajóját. Oda akarnak hajózni hozzájuk, mert a kékeknél van egy kulcs amellyel kinyithatóak a malacok sárga kapui. Igen ám de ekkor feltűnik a királyi flotta a Malacherceg vezetésével és Jim-ék hajóját körbeveszik. A madárcsapat rájuk támad és egy tengeri csata után elűzik a malacokat. A kékek hálából csatlakoznak hozzájuk és követik a malacokat a különleges sivatag-szigetre. Itt újra megküzdenek a malacokkal, köztük egy adag múmiával és le is győzik de csak egy tojást tudnak visszaszerezni: feltűnik a varázsfelhőn repülő Varázslómalac és a maradék három tojást magával viszi a Csillag-Korallzátonyra.

A madarak elindulnak a Csillag-Korallzátony felé, át a dzsungelen. A dzsungelben átverekedik magukat a bennszülött malacok hordáin, és elérnek a Csillag-Korallzátonyra. A Csillag-Korallzátonyon azonban már várnak rájuk: Élőholtak egész hadserege állja el útjukat. A madarak sikeresen veszik az akadályt és eljutnak az Élőholtak Tornyáig. Itt rájuk támad a Varázslómalac, de ők megküzdenek vele és visszaszerzik a harmadik tojást. Itt azt hiszik, hogy a Varázslómalac már halott, de hirtelen felpattan és magával viszi a maradék két tojást.

A madarak követik, de hirtelen füst veszi őket körül, nindzsák tűnnek fel és elragadják Bombot, Redet és Chuck-ot. A kékek és Matilda megküzd a nindzsákkal és kiszabadítja Bombot és Chuck-ot, Redet elviszik. A madarak megkérik a Malacprofesszort, hogy segítsen. Átszereli a hajójukat léghajóvá így a madarak felrepülnek, kiszabadítják Redet, és felmennek a hegy tetejére, majd itt a Varázslómalac-Malacherceg párossal vívnak küzdelmet. Végül a madarak győzelmet aratnak és a malacok visszavonulnak a végső búvóhelyükre: a Malacvárosba. Malackirály szomorú, hogy csak egy tojást hoztak neki.

Útközben a város felé találkoznak a hatalmas sassal, aki fegyvereket árul. Red oda akart menni, de a sas útját állta, és azt mondta, csak akkor ad nekik fegyvert, ha elhozzák neki a híres Excaliburt.

A madárcsapat ezután áttör a malacvároshoz vezető úton, azonban a város őre az útjukat állja. Ez a zöld förtelem meg akarja akadályozni a madarakat tervükben, de a madarak ellátják a baját. A madarak áttörnének a város falán, de meglátják a malacok katapultjait, így inkább vízi úton támadnak. Igen, ám, de a vízen is verve vannak: a malacok aknákkal kerítették be a várost, így a madarak kénytelenek más megoldás után nézni. A Malacprofesszor elküldi őket az ingoványon át a tengeralattjáróhoz, mely segítségével bejutnak Malacvárosba. Ott betörnek a Malackirály palotájába, ahol a katonákon és Varázsló-tanoncokon átküzdve magukat megérkeznek a trónterembe, hogy legyőzzék a Malackirályt. De itt csapdába futnak: a Malacherceg és a Varázslómalac már vár rájuk. Itt hosszas küzdelem után végül megszerzik az utolsó tojást. Azonban hirtelen a Varázslómalac ellopja a tojást Malackirály koronájával együtt.

A madarak le akarták győzni, de a VarázslóMalac öt elemi MalacMágust varázsol maga köré, akik egy erőteret alkotnak varázserejükkel, és amíg egy is életben van a pajzs kitart. Mindet legyőzve bejutnak a várba. A VarázslóMalac már várta őket. Viszont a Malacherceg segít nekik és legyőzik. A koronát visszavitték Malackirálynak. A történet itt lezárul és megnyílik a Krónikás barlang (Chronicle Cave), ahol még lehetőség van harcolni.

És a sas amikor megkapta az Excaliburt, eltüntette, és azt mondta, nem az kell, hogyan akarják megszerezni, ha nem meg szeretnék-e csinálni.

Az Excalibur[szerkesztés]

Az Excalibur a Malacvárostól (Pig City) nyugatra van. Az ide eljutáshoz szükséges egy tengeralattjáró. Főellensége a kard szelleme (sword spirit). Amikor megszerezzük, egy új árust kapunk, Büszke Sast (Mighty Eagle) ahol mesterség pontokat vásárolhatunk minden heti arany malac jegy után -2% snoutling-ot kell fizetnünk.

Dungeon[szerkesztés]

Terence bajnoksága[szerkesztés]

A madarak minden kalandját végigkövette valaki: Terence nagyúr, a Bajnokság vezetője, aki amikor látja, hogy a madarak elintézik a gonoszokat meghívja őket az általa vezetett Bajnokságba. A meghívást a madarak természetesen elfogadják, és így lehetőségük lesz megküzdeni sok más veszélyes ellenféllel. 6 csoportosítás van: 6. fa 5. kő 4. vas 3. arany 2. platinum 1. gyémánt. Minden héten 3 játékos egy csoportosítással feljebb lép viszont az utolsó 3 játékos vissza kerül 1 csoportosítást. Ezenkívül még a hét végén mindenki pörgethet nyereményért ez lehet zászló dísz és minta. A pontokat harcokért lehet szerezni minden nap 3 küldetés elérhető melyekért 1000 pont kapsz ha pedig az összeset megcsinálod 3000 pontot kapsz.

Krónikás barlang[szerkesztés]

A madarak sok kaland után eljutottak a barlangba, ahol lehet még harcolni.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]