Angie Cepeda

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Angie Cepeda
Életrajzi adatok
Születési névAngélica María Cepeda Jiménez
Született1974augusztus 2. (49 éves)
Cartagena,  Kolumbia
Pályafutása
Híres szerepeiLuz María Camejo 'Lucecita
Luz María
Fiorella Morelli Flores de Mejía Guzmán
Fiorella

Angie Cepeda IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
A Wikimédia Commons tartalmaz Angie Cepeda témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Angie Cepeda született: Angélica María Cepeda Jiménez (Cartagena de Indias, Kolumbia, 1974. augusztus 2. –) kolumbiai színésznő.

Élete[szerkesztés]

José Cepeda és Yadhira Jiménez lányaként született Cartagena de Indiasban, Kolumbiában, majd Barranquillában nőtt fel. Miután szülei elváltak édesanyjával és két nővérével élt. Közülük az egyik színésznő Lorna Paz, a másik nővérét Yvette-nek hívják.

Karrier[szerkesztés]

Volt idő, amikor úgy gondolta, hogy tanulni fog és fogorvos lesz belőle, de egyszer csak felfedezte magának a drámát és eldöntötte, hogy színésznő lesz. Ezért a kolumbiai Bogotába költözött nagynénjéhez. Eleinte dráma kurzusokra járt, azután szerepelt egy sör cég reklámjába és néhány hirdetésben is. Ezután néhány kisebb szerepet kapott több szappanoperában és kolumbiai moziban. A szerencsének köszönheti a Las Juanas című telenovellabeli szerepét, Susana Torres partnereként. A televíziós sorozat gyártói felfigyeltek rá felajánlották neki a Luz María főszerepét, mely sorozatban Christian Meierrel és Rosalinda Serfatyval játszott együtt. Legemlékezetesebb szerepei közé tartozik, a Fiorella című sorozat főszerepe, Fiorella Morelli Flores de Mejía Guzmán. A Magyarországon is vetített sorozatban, Salvador del Solar és Santiago Magill partnere volt.

Mielőtt beugrott film, Angie volt egy sikeres szappanopera színésznő volt a Luz María és a Fiorella által. A filmes világban, a perui rendező Francisco Lombardi meggyőzte őt, hogy vállalja el egy prostituált, "La Colombiana" szerepét, a Pantaleon y las Visitadorasban. A sorozat hatalmas sikert aratott Kolumbiában, Spanyolországban, Peruban és Argentínában is jó kritikákat kapott.

Játszott a Paradise (2004), a Sammy és én (2003), Captain Pantoja és a Special Services (1999) című mozikban is.

Magánélete[szerkesztés]

Első nagy szerelme a kolumbiai színész, Marcelo Cezan volt, de kapcsolatuk nem tartott sokáig. Majd ezután egy hosszan tartó kapcsolata volt Diego Torres énekessel. Sok időt próbál tölteni unokaöccsével és unokahúgával.

Filmográfia[szerkesztés]

Filmek[szerkesztés]

Telenovellák és televíziós sorozatok[szerkesztés]

  • La Maldición del Paraíso (1993)
  • Crónicas de una generación trágica (1993)
  • Solo una mujer (1995)
  • Candela (1996)
  • Las Juanas (1997)
  • Luz María (1998)
  • Fiorella (Pobre Diabla) (2000)
  • Vientos de agua (2005)
  • Fuera de Lugar (2008)
  • Los Protegidos (2010)
  • Pablo Escobar: El Patrón del Mal (2012)
  • Exposados (2012)

Források[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Angie Cepeda című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.