Anderson Bruford Wakeman Howe

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Anderson Bruford Wakeman Howe
Információk
Eredet London, Anglia
Alapítva1988
Aktív évek1989-1993
MűfajProgresszív rock
KiadóArista Records, Griffin Music
Tagok
Jon Anderson
Steve Howe
Rick Wakeman
Bill Bruford
Az Anderson Bruford Wakeman Howe weboldala
SablonWikidataSegítség

Az Anderson Bruford Wakeman Howe egy progresszív rock-formáció. Tagjai Jon Anderson énekes, Bill Bruford dobos, Rick Wakeman billentyűs és Steve Howe gitáros voltak. Ezek a Yes-tagok a korai 1970-es években együtt játszottak a Yesben, akkor, amikor az együttes a fénykorát élte. Az Anderson Bruford Wakeman Howe egyetlen stúdióalbumot bocsátott ki (1989-ben), melynek címe Anderson Bruford Wakeman Howe.

Története[szerkesztés]

Bár azok után, hogy a Yes a nyolcvanas években felforgatott felállásban játszott, és emiatt Anderson újra akarta egyesíteni a klasszikus felállást, az újraegyesülés csak az 1992-es Unionon sikerült.

Az ok, hogy a négyes nem Yes-ként játszott, az az, hogy a név annak idején Chris Squire, Howe, Alan White és Anderson közös jogtulajdona volt, de White és Squire Tony Kaye-jel és Trevor Rabinnal folytatták a Yest (sőt, elvileg Anderson is tagja volt ez idő tájt a zenekarnak).

Anderson eleinte a The Affirmative nevet javasolta, felvetődött a No lehetőség is, de végül amellett döntöttek, hogy az Emerson, Lake & Palmer mintájára a tagok nevét kapja az együttes. Hiába kritizálták ezt a nevet, miszerint úgy hangzik, mintha egy könyvelési cég lenne, a zenészek maradtak az elgondolásnál.

Diszkográfia[szerkesztés]