Albert Von Gunter

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Albert Von Gunter
Személyes adatok
Teljes névAlbert Von Gunter
Születési dátum1911
Halálozási dátumnem ismert
Állampolgárságsvájci
Nemzeti játékvezetés
IdőszakBajnokságStátusz
?–1954Nationalliga Ajátékvezető
SablonWikidataSegítség

Albert Von Gunter (1911. szeptember 13. – ?) svájci nemzeti labdarúgó-játékvezető.

Pályafutása[szerkesztés]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés]

Játékvezetésből vizsgázva lakókörzetének Labdarúgó-szövetsége által üzemeltetett labdarúgó bajnokságokban kezdte sportszolgálatát. A Svájci Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottságának (JB) minősítésével a Super League játékvezetője. Küldési gyakorlat szerint rendszeres partbírói szolgálatot is végzett.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

A Svájci labdarúgó-szövetség JB a FIFA JB felkérésre az 1954-es labdarúgó-világbajnokságra partbíróként küldte. A tornán a nemzeti partbírók még nem tartoztak a FIFA JB keretéhez. A FIFA JB központi nyelvei közül a németet beszéli. Több nemzetek közötti válogatott és klubmérkőzésen partbíróként segítette működő társát.

Labdarúgó-világbajnokság[szerkesztés]

A világbajnoki döntőhöz vezető úton Svájcba az V., az 1954-es labdarúgó-világbajnokságra a FIFA JB kifejezetten partbíróként foglalkoztatta. FIFA JB nyolc svájci nemzeti játékvezetőt hívott meg, akik a világbajnoki tornán csak partbíróként tevékenykedtek. Kettő csoportmérkőzésen segítette a játékvezető munkáját. Partbírói mérkőzéseinek száma világbajnokságon: 2.

1954-es labdarúgó-világbajnokság[szerkesztés]
Világbajnoki mérkőzés[szerkesztés]
Időpont Helyszín Mérkőzés típusa Mérkőzés Játékvezető Eredmény Nézők száma
1954. június 17. Hardturm Stadion, Zürich csoportmérkőzés (B. csoport) MagyarországDél-Korea Raymond Vincentini 9 – 0 13 000
1954. június 19. La Pontaise Stadion, Lausanne csoportmérkőzés (A. csoport) BrazíliaJugoszlávia Charles Faultless 1 – 1 24 637

Források[szerkesztés]