Aktuális csízió

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Aktuális csízió
(The Latest Buzz)
Aktuális csízió.png
Műfaj szitkom

Alkotó(k) Brent Piaskoski

Ország Kanada
Nyelv angol
Évadok 3
Epizódok 65/26
Gyártás
Részenkénti játékidő 23 perc
Gyártó Decode Entertainment
Sugárzás
Eredeti adó Kanada Family Channel
Eredeti sugárzás 2007. szeptember 1. – 2010. április 19.
Magyar adó Cartoon Network
Magyar sugárzás 2008. szeptember 1. – 2008. október 6.
Korhatár Korhatár nélkül megtekinthető.
Külső hivatkozások
Hivatalos oldal
IMDb-adatlap
PORT.hu-adatlap

Az Aktuális csízió (The Latest Buzz) egy 2008-as kanadai élőszereplős sorozat, rendezője Brent Piaskoski. A sorozatot Magyarországon a Cartoon Network mutatta be 2008. szeptember 1-jén.[1] A főszereplő 5 cserfes gimnazista, akik az Ernie Combs középiskolában írják az újságcikkeket a Csízió című folyóirat számára, továbbá egy főszerkesztő és egy tanár.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Rebecca Harper (Zoë Belkin)

Cserfes, szókimondó, őszinte lány. Legnagyobb álma, hogy megnyeri a Pulitzer-díjat. Először Michael, aztán Amanda a legjobb barátja, bár a barátságuk kezdetekor akadnak nézeteltérések. Az újságban a Történetek cikk felelőse. A rovatának szóról szóra a címe. A rendezett környezetet szereti ezért az íróasztalát is porszívózza. Szerelmes Noahba de ezt nem titkolja jól.

Amanda Pierce (Vanessa Morgan)

Divatőrült, mindig a legjobbra törekszik, és ez meg is látszik az öltözködésén, a másokkal való kapcsolataiban. Ő „apuci kicsi lánya”. Bármi óhaja sóhaja van csak hívja apuci asszisztensét. Csak Figuracci ruhákat hajlandó hordani, ez a történetből ki is derül. Természetesen a Divat cikkeket szerkeszti. Legnagyobb ellensége a francia újságíró Prischilla La Fleur. Kezdetektől fogva tetszik neki Wilder de nem konkrét jelekkel mutatja. Jól tud énekelni és ha valamibe belekezd nem hagyja annyiban.

Michael Davis (Demetrius Joyette)

A legbőbeszédűbb srác, mindig a nagy szája miatt kerül bajba. A Pletykák című rovatot vezeti, nagy álma hogy eljusson Hollywoodba és találkozzon a példaképével, Kelly Clarksonnal. A sapkák és a nyakkendők az élete. Noah-val a kapcsolata nem volt mindig felhőtlen, kezdetben Noah átverte egy baseball meccs jeggyel és csak Rebecca tudta őket kibékíteni. Rebecca a legjobb barátja. Tetszik neki Amanda de ez csak a harmadik évadban fog kiderülni randiznak is de aztán látja hogy állnak Wilderrel és "odaadja" neki. Egy ideig régi barátjával Jolanda Farkwallal fog járni.

Wilder (Munro Chambers)

A játékok a szenvedélye, nem véletlen hogy az övé a Játék rovat. Minden videó játékot ismer. A játékok mellett a gördeszkázás a szenvedélye. Nem túl nagy zseni sőt a zseni ellentéte. Szeret szendvicseket készíteni, és elég jól is tud. Jóban van mindenkivel. Tetszik neki Amanda, ezt mutatja is egy kuponnal ami feljogosít egy első csókra Wildertől. Senki sem tudja a vezetéknevét csakis Amanda mert rajta van a kuponon. Van egy kistestvére, aki a 3. évadban kerül elő.

Noah Jackson (Justin Kelly)

Ő a legnagyobb poéngyártó, imád másokon gúnyolódni. Zenerovata van a magazinban, tud gitáron játszani. Szerelmes Rebeccába, ezt először nagyon jól titkolja, de aztán mindenki számára világossá válik, hogy mi a helyzet kettejük közt. Még meg is csókolja az egyik részben. Wilder a legjobb haverja.

Dj (Genelle Williams)

A magazin főszerkesztője. Valódi neve Dianne Jeffrees. Mindenkit segít a jó tanácsaival, és gyakran ő is belekeveredik a cserfes újságírók kalandjaiba. Tetszik neki Mr. Sheperd. Titkolni próbálja szerelme iránti érzelmeit.

Mr. Andrew Shepherd (Jeff Geddis)

Kissé bogaras, ám de nagyon érzékeny szívű tanár. Tetszik neki Dj. Jóban van a tanítványaival, akik bátran fordulhatnak hozzá a gondjaikkal. Mindig fura kajákat eszik. Mindig kajálás közbe zavarják és ezt nem tűri jól.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  1. Hírözön. Cartoon Network Magazin, III. évf. 9. sz. (2008)