Ahsoka Tano

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ahsoka Tano szereplő a Csillagok háborújából. Togruta lány, Anakin Skywalker tanítványa.

Ahsokát cserfessége és pimaszsága miatt Skywalker rögtön a megismerkedésük alkalmával Szájasnak (angolul: Snipes) kezdte csúfolni, Ahsoka pedig „Skysrácnak” becézte a mesterét, ami nem vallott túlságos tisztelettudásra. Hamar összeszoktak, állandó veszekedéseik és a Jedi-kódex előírásai ellenére nagyon kötődtek egymáshoz, és őrülten aggódtak, ha a másik veszélybe került. Ezt Skywalker ki is mutatta a többi Jedi, mint pl. Kenobi vagy Unduli előtt, kiváltva azok időnkénti rosszallását.

Első közös küldetésük az volt, hogy kimentsék Jabba újszülött porontyát a szeparatista parancsnok és Sith-tanonc, Asajj Ventress karmai közül, aki elrabolta, hogy háborút robbantson ki a huttok és a Köztársaság között. Ez a Köztársaságot nagyon érzékenyen érintette volna, mivel a huttok számos hiperűrutat ellenőriztek. Ahsoka rendkívül értékes segítségnek bizonyult, együtt sikerült leleplezniük Jabba előtt a szeparatisták ármánykodását, és visszaszolgáltatni neki a kis hutt csecsemőt.

Az ifju padavan nagyon sok küldetésben vett részt a klónháborúk során, és mindent megtett, hogy bizonyítson mind magának, mind mesterének. Annak ellenére, hogy még kevés a tapasztalata, Ahsoka igazán jól bánik a fénykarddal. Ahsoka a legtöbb veszélyes szituációra előírásszerűen reagál - sokkal inkább, mint mestere- ám gyorsan megtanulja, hogy néha semmi sem helyettesíthet egy jó adag rögtönözött vakmerőség.

Megjelenése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Star Wars: A klónok háborúja c. animációs filmben és az ezt követő animációs sorozatban jelent meg.