Adam Goldstein

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Adam Goldstein
Adam Goldstein 2008. december 5-én
Adam Goldstein 2008. december 5-én
Életrajzi adatok
Született1973. március 30.
USA Philadelphia, USA
Elhunyt2009. augusztus 28. (36 évesen)
USA New York, Amerikai Egyesült Államok
SírhelyHillside Memorial Park
IskoláiFriends' Central School
Pályafutás
MűfajokDJ
Aktív évek1993-2009
Tevékenység

Adam Goldstein weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Adam Goldstein témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Adam Michael Goldstein (Philadelphia, 1973. március 30.New York, 2009. augusztus 28.) DJ AM néven ismert, zsidó származású amerikai DJ.

Élete[szerkesztés]

Adam Goldstein Philadelphiában született zsidó családban. Goldstein úgy írta le apját, mint egy "hihetetlenül kegyetlen" ember, aki folyamatosan megalázta és bántalmazta őt és banki csalásért börtönbe is került. Goldstein 14 éves korában Los Angelesbe költözött édesanyjával, miután a szülei elváltak. Később édesapja meghalt AIDS okozta szövődményekben. Goldstein zenerajongó volt és 20 éves korában lett lemezlovas, majd később a különböző kábítószerek, különösen a crack rabja lett. 1997-ben öngyilkosságot kísérelt meg, sikertelenül. Olyan ismert személyekkel volt párkapcsolata, mint Nicole Richie és Mandy Moore színésznők vagy Jessica Stam modell. Goldstein DJ AM néven lett ismert DJ, ami a két keresztnevére utal (Adam, Michael). Kezdetben barátainak, magánszemélyeknek és kluboknak zenélt. Karrierje egykori barátnője, Nicole Ritchie közbenjárása után szárnyalni kezdett. 2007 körül, akár 25000 dollárt is kapott egy fellépésért. Olyan ismert sztárok privát partijain lépett fel, mint Jim Carrey, Jessica Simpson, Jennifer Lopez, Ben Stiller, Leonardo DiCaprio, Christina Aguilera, Ashton Kutcher, Demi Moore és Kate Hudson. Goldstein olyan zenészek és együttesek lemezein is közreműködött, mint a Papa Roach, Madonna , Will Smith vagy Jay-Z. Goldstein a Blink-182 frontemberével Travis Barkerrel is dolgozott együtt. 2008-ban mindketten életveszélyesen megsérültek, mert rajta voltak azon a dél-carolinai Learjet 60-as gépen ami a felszállás után lezuhant. A balesetben meghalt a repülő személyzete és további két utas.

Halála[szerkesztés]

2009. augusztus 28-án Goldsteint holtan találták egy New York-i apartmanban. Az orvosszakértő megállapította, hogy a halálát kábítószer túladagolás okozta. Az "akut mérgezést" kokain, oxikodon, hidrokodon, lorazepám, klonazepám, alprazolám, difenhidramin és levamizol nevű drogok kombinációja okozta.

Diszkográfia[szerkesztés]

Albumok

  • Samantha Ronson & DJ AM – Challah (2003)
  • Samantha Ronson & DJ AM – Challah Back (2003)

With Crazy Town

  • Crazy TownThe Gift of Game (1999)
  • Crazy Town – Darkhorse (2002)
  • Crazy Town – The Brimstone Sluggers, Born to Raise Hell (feat. J. Angel és DJ AM), featured artist, posthomusly (2015)

DJ Mixek

  • TRV$DJAMFix Your Face (2008)
  • TRV$DJAM – Fix Your Face Vol. 2 (Coachella' 09) (2009)

Közreműködés

Szkreccselés

Remixek

Filmográfia[szerkesztés]

  • 2005-2007 - Simple Life (sorozat) - önmaga
  • 2005 - Punk’d (sorozat) - önmaga
  • 2006 - Törtetők (sorozat) - önmaga
  • 2007 - Gone Too Far (sorozat) - önmaga
  • 2009 - Downtown Calling (dokumentumfilm) - önmaga
  • 2010 - Vasember 2. - önmaga

További információk[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a DJ AM című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.