Abigail Elizalde Romo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Abigail Elizalde
Életrajzi adatok
Született1985 (38-39 éves)
Torreón, Coahuila, Mexikó
Nemzetiségemexikói mexikói
Kitüntetései
Miss Earth Mexico (2008), Miss Earth Water (2008)
Jellemzői
Magassága183 cm
Szemszínefekete
A Wikimédia Commons tartalmaz Abigail Elizalde témájú médiaállományokat.

Abigail Elizalde Romo (Torreón, Coahuila, 1985 –) mexikói modell, a 2008-as Miss Earth Mexico verseny győztese, a Miss Earth verseny 3. helyezettje, ugyanezen a világversenyen a Miss Earth Water cím és a fürdőruhás bemutatón a legszebb testért járó díj elnyerője.[1]

Élete[szerkesztés]

A 2008-as Miss Earth népviselet-bemutatóján

2008-ban a korábban Miss Coahuila versenyen győztes Abigail Elizalde a Centro Convenciones Yucatánban megtartott Miss Earth Mexico megmérettetésen is győzedelmeskedett, a dobogó második és harmadik fokára szorítva Jalisco és San Luis Potosí állambeli ellenfeleit. Így megszerezte a jogot arra is, hogy a Miss Earth világversenyen hazáját, Mexikót képviselhesse.

A Manilában rendezett verseny előzményeként több kisebb díjat is megnyert, mint például a Gandang Ricky Reyes-díjat és a Jubile Foundation díjat is, majd 84 vetélytársán felülkerekedve a Best in Swimsuit fürdőruhás díjat is. Végül a verseny döntőjében összesítve a 3. helyet szerezte meg, elnyerve a Miss Water címet.

Nagyon elkötelezett a természetvédelem iránt, megfogadta, hogy mindent megtesz azért, hogy a fiatalság figyelmét felhívja a környezetünket sújtó problémákra. Emellett felszólalt a Mexikóban jelenlevő kábítószer-kereskedelem ellen és a közbiztonság hiánya miatt is.[2]

Források[szerkesztés]

  1. Abigail Elizalde es la reina del agua (El Siglo de Torreón) (spanyol nyelven). (Hozzáférés: 2013. február 12.)
  2. Apuesta mexicana por educación en Miss Tierra 2008 (El Universal) (spanyol nyelven). [2015. február 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. február 12.)

További információk[szerkesztés]