A hős legendája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A hős legendája
(Legend of the Seeker)
Műfajfantasy, dráma

AlkotóSam Raimi
ÍróTerry Goodkind (Az igazság kardja című regénye alapján készült)
RendezőMichael Hurst
Főszereplő
FőcímzeneJoseph LoDuca
ZeneszerzőJoseph LoDuca

Ország USA
Nyelv
Évadok2
Epizódok44
Gyártás
Vezető producer
  • Sam Raimi
  • Robert Tapert
  • Joshua Donen
  • Ned Nalle
  • Kenneth Biller
ProducerSam Raimi
Forgatási helyszínÚj-Zéland
Részenkénti játékidő42 perc
Gyártó
  • ABC Studios
  • Paperboy Productions
  • Renaissance Pictures
ForgalmazóDisney–ABC Domestic Television
Sugárzás
Eredeti adószindikált sugárzás
Eredeti sugárzás2008. november 1. – 2010. május 22.
Első magyar adóRTL Klub, AXN, Cool TV
További információk
SablonWikidataSegítség

A hős legendája egy televíziós sorozat Terry Goodkind Az igazság kardja című regénye alapján. A sorozat premierje 2008. november 1-jén volt, és 2 évadot futott, majd 2010-ben levették adásról. Jonathan Brough, Michael Hurst és Mark Beesly rendezte.

Tartalom[szerkesztés]

A történet egy kitalált világban játszódik, ahol Középföldet egy mágikus határ választja el a világ többi részétől. A főszereplő a határ másik oldalán lévő Szarvasföld tanácsosának öccse, Richard Cypher, akiről egy napon kiderül, hogy nem egy átlagos bajkeverő fiatal, hanem a végzete szerint ő az Igazság keresője, akinek a feladata megszabadítani Középföldet a zsarnok Darken Rahltól. Útitársai, Zedd (Zeddicus Zu'l Zorander), az Első Rend Varázslója és Kahlan Amnell, az Inkvizítor, akik mágikus erejüket bevetve védelmezik és segítik a Keresőt küldetésében, míg Richard az Igazság Kardjával száll szembe a gonosz ellen.

Miközben D'Hara gonosz urát keresik, hogy a Kereső a jóslat értelmében végezzen vele, meg kell akadályozniuk, hogy Darken Rhal furmányos módon a próféciát kijátszva, a Megszámlált Árnyak Könyvével vagy Orden Szelencéivel olyan hatalomhoz jusson, amivel leigázhatja a világot, illetve, Richardnak, mint Keresőnek, segítenie kell Középföld szenvedő népén, vagyis úton-útfélen izgalmas kalandokba keveredik barátaival.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szereplő Magyar hang Leírás
Craig Horner Richard Cypher Dányi Krisztián Richard a Kereső. Amikor Darken Rahl parancsot ad katonáinak, hogy öljenek meg minden újszülöttet Brennidonban, Zedd megmentette Richardot azáltal, hogy átvitte őt Hartland városába és egy fiatal párra, Mary és George Cypherre bízta a gyermek nevelését. Az első évad első részében Kahlan megérkezik Hartlandba, hogy megkeresse Richardot és Zeddet. Zedd elmondja Richardnak, hogy ki is ő valójában és hogy mi a sorsa.
Bridget Regan Kahlan Amnell Mahó Andrea Kahlan az Inkvizítor. Miután megtalálta Richardot, esküt tesz, hogy akár az élete árán is védelmezi majd.
Bruce Spence Zeddicus Zu'l Zorander Vass Gábor Zedd az Első Rend Varázslója, aki szintén felesküszik a Kereső védelmére.
Craig Parker Darken Rahl Welker Gábor Darken Rahl Richard testvére és D'Hara uralkodója.
Tabrett Bethell Cara Meason Major Melinda Cara egy Mord-Sith. Darken Rahl egyik legmegbízhatóbb Mord-Sith-je. Segít megölni Rahlt majd segíti és védelmezi Richardot.

Felvételek[szerkesztés]

Az összes epizódot Új-Zélandon vették fel, a Henderson Valley Stúdióban és a környező hegyekben, erdőkben.

Források[szerkesztés]