A gyanú árnyékában (televíziós sorozat)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A gyanú árnyékában
Műfajdokureality

NarrátorJakab Csaba

OrszágMagyarország
Nyelvmagyar
Évadok3
Epizódok113 (epizódlista)
Gyártás
Forgatási helyszínMagyarország
Részenkénti játékidő45 perc
ForgalmazóRTL Klub
Sugárzás
Eredeti adóMagyarország RTL Klub
Cool TV
RTL II
Eredeti sugárzás kezdete2012. május 14.
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A gyanú árnyékában valós eseteket feldolgozó magyar televíziós sorozat. A sorozat nem összefüggő, minden részben más és más történetet dolgoz fel. A sorozat sajátossága, hogy a szerepeket amatőr színészek alakítják. Bemutatója 2012. május 14-én volt az RTL Klubon.[1] Feliratozva is látható, teletext segítségével. Az RTL Klub közölte, hogy ha a műsor hozza az elvárt nézettséget, az első évadot ősszel újabb követi majd. Az adatok szerint már pár adással sikerült betörnie a legmagasabb nézettségű műsorok közé, így hamar berendelték a folytatást.[2]

Előzmények[szerkesztés]

A sorozat a már Németországban, a német RTL-en sikeresen futó Betrugsfälle című dokureality-sorozat mintájára készül.[3]

Cselekmény[szerkesztés]

Minden rész egy bűnügyet vagy más problémás helyzetet tárgyal, ami a rész végén több-kevesebb sikerrel megoldódik. Valakit valamilyen bűntény elkövetésével gyanúsítanak, s így „rávetül a gyanú árnyéka”, ám általában az igazi tettes nem ő. Az igazi tettest ügyvédek és a rendőrség segítségével, nyomozás keretében sikerül megtalálni.

Epizódok[szerkesztés]

A sorozat második évada az RTL Klub-on indult 2012. szeptember 3-án.

A második évad a huszonegyedik résztől kezdve a 19.10-es kezdés helyett a 17.15-ös időpontra került, így október 1-étől a Híradó utáni műsorsávból a Híradó előttre került.

Új epizódok már nemcsak az RTL Klub-on, hanem a Cool TV-n is láthatóak voltak. Ezek a részek egymástól független, új részek, nem csupán az RTL Klub-on leadottak ismétlése. A Cool TV-n leadott részeket az RTL II-n megismétlik.[4] 2017. február 6-án az RTL II-n 22.00-s kezdettel debütált a negyedik évad 60 új, egymástól független résszel.[5] Az utolsó részt május 8-án mutatták be.

Források[szerkesztés]

  1. Premier dátuma. [2014. június 29-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. április 19.)
  2. Nézettség
  3. A Betrugsfälle mintájára készül a sorozat.. [2012. június 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. június 23.)
  4. http://www.origo.hu/teve/20121116-a-cool-teve-is-szembeszall-a-tv2vel.html
  5. Archivált másolat. [2018. október 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. október 23.)

További információk[szerkesztés]