Vészhelyzet (3. évad)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(A Vészhelyzet epizódjainak listája (3. évad) szócikkből átirányítva)

Ez az oldal tartalmazza a Vészhelyzet tévésorozat 3. évadja epizódjainak listáját. Ezenfelül megtalálható a vetítés első időpontja az amerikai NBC csatornán.

Epizód Évad Premier Tartalom
48 3x1 1996. szeptember 26. (Doctor Carter, I Presume / Carter doktor, ha nem tévedek): Carter gyakornoki ideje egy meglehetősen nehéz feladattal kezdődik: Bentont kell helyettesítenie a Sürgősségi Osztály sebészeti konzulenseként. Jeanie nehéz döntést hoz, miután megtudja, ő is HIV pozitív.
49 3x2 1996. október 3. (Let the Games Begin / Kezdődjék a játék!): Jeanie-nek rá kell jönnie, a betegség gyökeresen megváltoztatja az életét. A kórház dolgozói izgatottan várják az új híreket a kórház jövőjéről, miután felröppen egy pletyka a kórház bezárásáról.
50 3x3 1996. október 10. (Don't Ask, Don't Tell / Nem kérdezünk, nem beszélünk): Susan meghívja Markot, hogy töltsék együtt a szabadságukat Hawaii-n. Az osztályra egyre több menekült érkezik, köztük Maggy Doyle-t és Abby Keatont. Peter úgy dönt, csatlakozik Keaton sebészcsapatához. Carter eltúlozza egy beteg állapotának súlyosságát, hogy megkapja az egyik műtőt. Jeanie megpróbálja titokban tartani a betegségét.
51 3x4 1996. október 17. (Last Call / Az utolsó kör): Dr. Ross kénytelen behozni az osztályra egyik egyéjszakás kalandját, aki epilepsziás tüneteket produkál. Kollégái legnagyobb megdöbbenésére azonban nem emlékszik a lány nevére. Carter tönkreteszi Benton prezentációját, mert kiderül, minden anyag megsemmisült amikor tűz ütött ki a lakásában.
52 3x5 1996. október 31. (Ghosts / Szellemek): Doug és Carol megkezdik a mozgó kórház működtetését: egy kis teherautóval járják az utcákat, hogy ellássák a beteg hajéktalanokat. Benton megpróbál kedvesen és barátságosan bánni a gyerekekkel. Gant több tiszteletet vár Bentontól. Mark alig várja, hogy Suzan visszatérjen a nyaralásból.
53 3x6 1996. november 7. (Fear of Flying / Félelem a repüléstől): Markot és Susant helikopterrel szállítják egy baleset helyszínére, ahol egy teljes család sérült meg.
54 3x7 1996. november 14. (No Brain, No Gain / Ésszel él az ember): Benton egy férfi életéért küzd, akiről Doug már kijelentette, hogy meghalt. Sterling nővér egy újabb súlyos hibát követ el.
55 3x8 1996. november 21. (Union Station / A főpályaudvar): Susan utolsó napját tölti az osztályon, Mark pedig egyre bizonytalanabb. Doug sürgetése ellenére még mindig nem meri bevallani Susannek, hogyan érez iránta. Végül az egész várost átkutatja érte, de csak az állomáson éri utol, és bevallja neki, hogy szereti. Susan azonban úgy dönt, elutazik.
56 3x9 1996. december 12. (Ask Me No Questions, I'll Tell You No Lies / Ne kérdezz, és én nem hazudok): Mark, miután megtudja, hogy Al HIV pozitív, megszerzi Jeanie titkos aktáit, hogy kiderítse, fertőzött-e. Carter és Keaton egyre nehezebben tudják titokban tartani kapcsolatukat.
57 3x10 1996. december 19. (Homeless for the Holidays / Hajléktalanok): Az osztályon egyre több pletyka kezd kerengeni, miután Kerry és Mark összeülnek, hogy megbeszéljék, hogyan kezeljék a HIV fertőzött alkalmazottakat és azt sugallva Jeanie-nek, hogy hozza nyilvánosságra a betegségét.
58 3x11 1997. január 16. (Night Shift / Éjszakai műszak): Az osztály dolgozói bent töltik a hosszú, hideg éjszakát szinte munka nélkül. Kerry rábeszél néhány embert, hogy vegyenek részt egy tanulmányban az alváshiány hatásairól.
59 3x12 1997. január 23. (Post Mortem / Post Mortem): Carter és Benton nehezen dolgozzák fel Gant halálát, folytatódnak a találgatások, mi is történt valójában. A sürgősségin dolgozó nővérek új szerződésük ellen tiltakozva kivonulnak az osztályról.
60 3x13 1997. január 30. (Fortune's Fools / A sors forgandó): Carol érdeklődni kezd egy rendőrtiszt iránt, aki titkolja veleszületett betegségét. Egy újság riporterével is találkozik, hogy elmondja neki a teljes történetet a hibájáról és következésképpen felfüggesztik.
61 3x14 1997. február 6. (Whose Appy Now? / Kinek a vakbele van soron?): Dr. Ross egy 17 éves súlyos beteget kezel, aki meg akar halni, de még nem elég idős ahhoz, hogy saját maga dönthessen a sorsáról. Mark egyszerre három nőt hív randira, köztük a pszichiáter Nina Pomerantzt is. Jeanie és Greg együtt próbálnak rájönni, ki a felelős az utóbbi időkben történt fertőzésekért.
62 3x15 1997. február 13. (The Long Way Around / A hosszú út): Carol és pár ember, köztük a 10 éves Robert csapdába esnek egy boltban egy kudarcba fulladt rablási kísérletet követően. Carolnak minden orvosi tudására szüksége van, hogy megmentse az egyik rabló és a bolttulajdonos életét.
63 3x16 1997. február 20. (Faith / Hittel, meggyőződéssel): Dr. Greene megpróbál bejuttatni egy beteget egy szívátültetési listára. Carter nem ért egyet Anspaugh egyik diagnózisával. Carol még nem döntötte el, elkezdje-e medikusi tanulmányait. Jad Houston visszatér az osztályra, már elég idősen ahhoz, hogy visszautasítsa a sürgősségi ellátást.
64 3x17 1997. április 10. (Tribes / Egy gépezet fogaskerekei): Mark elgondolkodik saját előítéletein, miután azzal vádolják meg, hogy elhanyagolt egy fekete bőrű beteget, hogy elláthasson helyette valaki mást. Amikor Carla bejön az osztályra, Jeanie megtudja, hogy Peter apa lesz.
65 3x18 1997. április 17. (You Bet Your Life / Amire mérget vehet az ember): Carter Anspaugh háta mögött intézkedik, egész rezidensi állását kockára téve. Carol összeszólalkozik Doyle-lal, mert zavarja, hogy egy 25 éves gyakornok parancsolgat neki.
66 3x19 1997. április 24. (Calling Dr. Hathaway / Hathaway doktornő): Carolt válaszút elé állítja vizsgaeredménye: folytassa-e a nővéri munkát, vagy kezdjen orvosi tanulmányokat.
67 3x20 1997. május 1. (Random Acts / Hirtelen döntések): Az egész osztály felháborodik, amikor egy ismeretlen támadó súlyosan bántalmazza Dr. Greent. Dr. Ross egy gazdag családból származó fiút lát el, amikor Carol meggyanúsítja, hogy kivételezik a beteggel.
68 3x21 1997. május 8. (Make a Wish / Születésnapi jókívánságok): Mark fizikailag és érzelmileg is megtörten tér vissza dolgozni. Carla 4 héttel korábban szüli meg kisfiát. Doug szülinapi partit rendez Carolnak. Carternek kétségei támadnak a jövőjét illetően.
69 3x22 1997. május 15. (One More for the Road / Búcsúpohár): Mark még mindig nem heverte ki az őt ért támadást, ezért önvédelmi célból beszerez egy fegyvert. Carter úgy dönt, a jövője a sürgősségi ellátásban és nem a sebészetben van azonban erről Anspaugh-t is meg kell győznie.