A Totál Dráma szereplőinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(A Totál Dráma-sorozat szereplőinek listája szócikkből átirányítva)

A Totál Dráma egy kanadai animációs valóságshow, amelyet a kanadai Teletoon TV-csatorna készített, Todd Kauffman és Mark Thornton rendezésében. A sorozat főszereplői 16 éves tinédzserek, akiknek minden héten különböző próbákat kell kiállniuk, majd ki kell szavazniuk a versenyből egy csapattársat. Az első évad, a Totál Dráma Sziget premierje a Teletoon-on 2007. július 8-án volt. Az USA-ban a sorozatot a Cartoon Network sugározza, premierje 2008 júniusában volt. Magyarországon a közép-európai Cartoon Network sugározza 2008. szeptember 11. óta. A sorozat egy egyórás évadzáró különkiadással, a Total Drama, Drama, Drama, Drama, Drama Island-del ért véget, melyet Kanadában 2008 novemberében vetítettek, az USA-ban 2008 decemberben, Magyarországon pedig 2009. szeptember 3-án, egy héttel a második évad, a Totál Dráma Akció magyar premierje előtt.

A Totál Dráma Akció című második évadot, amelyben az első évad 22 versenyzője közül csak 14 - később 15 - vesz részt, Kanadában a Teletoon 2009. január 11-én vetítte először. Az Egyesült Államok-beli premier a Cartoon Network-ön 2009. június 11-én, a magyar premier pedig 2009. szeptember 10-én. Az évadzáró egyórás különkiadást, a Celebrity Manhunt's Total Drama Action Reunion Show-t az USA-ban 2010. április 6-án vetítik. Kanadában 2010. június 10-én, közvetlenül a Totál Dráma Világturné premierje előtt vetítették, Magyarországon pedig 2010. augusztus 29-én adják le. A Totál Dráma Világturné című harmadik évad USA-beli premierje 2010. június 21. volt, a magyar pedig 2010. szeptember 9-én . Ebben az évadban 17 versenyző lesz, olyan is, aki minden eddigi évadban ott volt. Lesz olyan is, aki a Totál Dráma Szigetben részt vett, de a Totál Dráma Akciót kihagyta. Megjelenik két új versenyző is, Alejandro és Sierra is.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Játékvezetők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

# Név Magyar hangja Szerep
1 "Chris McClean" Renácz Zoltán Vendéglátó
Ő a műsorvezető. Nagyon sokat költ a hajára, szeret kiszúrni a versenyzőkkel. Mindig nagy az arca. A 3. évadban kiderült a születési éve, ami a 70-es évek végén van.
2 "Hatchet séf" Kapácsi Miklós Séf
Ő főzi az undorítóbbnál undorítóbb ételeket a versenyzőknek. Régen katona volt, nagyon szigorú. Senkit sem szívlel, de a második évadban mégis szövetségre lép DJ-jel, mert magát látja benne.

Versenyzők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

# Nev Magyar hangja Hely
1 "Alejandro" Honti Molnár Gábor Nem Nem 1 Nem TBA
Igazi gonosz fiú. Justin ördögibb (és beszédesebb) változata. Ő az egyik, aki a harmadik évadban kezdi a versenyt. Bridgette és Lindsay is odavan érte.
2 "Anne Maria" Mezey Kitty Nem Nem Nem 8 Nem
3 "B" nem szólal meg Nem Nem Nem 12 Nem
4 "Beth" Madarász Éva (TDI)
Pupos Tímea (TDA-)
16 1 Nem Nem Nem
Egy igazi kis lúzer, bár hatalmas szíve van és mindig bízik magában. Hihetetlenül naiv. Minden egyes epizódban történik vele valami cikis. Olyasmi, ami miatt a legtöbb gyerek egy hétig elkerülné szégyenében az iskolát. Szerencsére ő már megszokta, hogy kinevetik. Nagyon gázos hobbijai vannak, bár a művészeti feladatoknál ez a képessége jól jön. A második évadban kiderül, hogy a barátját Brady-nek hívják, de senki se hiszi el, hogy igazi. De a döntőben mindenki meglepődik, amikor Brady megjelenik.
5 "Blaineley" Kiss Virág Nem Nem 7 / 6 Nem Nem
Egy igazi sztár műsorvezető, legalábbis ő ezt hiszi magáról, de hamar kiderül róla, hogy távolról sem olyan tökéletes, mint amilyennek mutatja magát. A Totál dráma utórengésekben lett Geoff műsorvezetőtársa, miután egy rövid időre kifúrta onnan Bridgette-et. Szeret balhét csinálni, a legtöbben nem szeretik a beképzelt és fennhéjázó stílusa miatt. Owen-hez hasonlóan ő sem veti meg az ételeket és gyakran durrogtat, de ő ezt mindenképpen igyekszik eltitkolni, nem sok sikerrel.
6 "Bridgette" Németh Kriszta 10 17 - 16 16 Nem Nem
Bridgette gyönyörű lány, akit atletikus testalkattal és poétikus lelkivilággal áldottak meg az égiek. Békés és nyugalmas. Ha megfordulsz szörfös teste láttán, valami mást is látni fogsz: egy bátor lányt, aki nem fél a nehéz feladatoktól és aki valójában nagyon okos is. Szerencséjére sokan csak vidám természetét és csinos küllemét látják, így könnyedén túljár ellenfelei eszén. A Totál Dráma Sziget közepén tudta meg, hogy bírja Geoff, akibe ő is beleszeretett.
7 "Cameron" Pálmai Szabolcs Nem Nem Nem 1 TBA
8 "Cody" Halasi Dániel 17 Nem 3 Nem Nem
Szereti a gépeket, a modern kütyük mestere. Azt hiszi menő, folyton a lányokról beszél. Odavan Gwenért, de tudja, hogy ő Trentért van oda.
9 "Courtney" Solecki Janka 14 4 7 / 6 Nem TBA
Courtney útban az egyetem felé úgy döntött, hogy tesz egy kalandos kitérőt a Totál Dráma Szigetben. Klasszikus jókislány - szép, kedves, udvarias, bár elszántan küzd a győzelemért - nem, nem, ő nem vesztésre született. Courtney vezető egyéniség (legalábbis szerinte). Volt cserkész és ezt sokszor hangoztatja. Alapvetően ő a sügérek vezetője aki megszervezi a próbák teljesítését. Mint a teniszcsapat kapitánya és a diákönkormányzat kincstárnoka, Courtney az utolsó betűig betartja a szabályokat - egészen addig míg azok nem állnak a győzelem útjába. Mivel meggyőződése, hogy nem barátokat szerezni jött ide, igencsak meglepődne, hogy mennyire nagy szüksége van rájuk… és egészen a szigeten töltött utolsó pillanatokig végletesen felemás érzelmei vannak Duncan irányában. Egy győztes pernek köszönhetően Courtney visszatér a játékba.
10 "Dakota" Roatis Andrea Nem Nem Nem 7 Nem
11 "Dawn" Sipos Eszter Anna Nem Nem Nem 11 Nem
12 "DJ" Gáspár András 8 12 12 Nem Nem
Egy hatalmas mackó. A jamaikai születésű kanadai fiú, DJ imádja, ha (nagyon) fűszeres az étele, a mama kedvence és imád szalagtáncolni. Nagyon pozitív, nyugodt, igazi szigetlakó természettel áldotta meg a sors, ami a többiekre is jótékony hatással van. Haroldra, az örökmozgóra különösen. Anyukája miatt versenyez, akiről rendkívül sokat és szívesen beszél. Valószínűleg DJ a legérzelmesebb figura a versenyben, ettől népszerű és szerethető, szumós alkata pedig hasznosnak bizonyul az erőpróbáknál. A többiek néha felhergelik - bár nincsenek vérengző hajlamai.
13 "Duncan" Varga Gábor 4 2 19 / 5 Nem TBA
Keményfiú a javából, olyan börtöntöltelékféle, mindehhez jó nagy arccal. Egyik kedvenc időtöltése, hogy hülye pofákat vágva és kegyetlen megjegyzésekkel halálra kínozza csapattársait, egészen addig míg eltörik a mécses. A keményfiús külső alatt azonban érző szív dobog… Ezt azonban sok-sok réteg takarja. Hobbija, hogy addig feszíti a húrt, amíg csak lehet. Szeret kiszúrni Harolddal, mert a Totál Dráma Szigetben kiszavazta Courtney-t.
14 "Eva" Oláh Orsolya (1-3)
Fésűs Bea (15-)
23 / 12 Nem Nem Nem Nem
Egy nagyon kemény, fiús lány. Kickboxol és folyton súlyzózik. Azért jelentkezett a versenybe, hogy megmutassa vezetői képességeit, és, hogy megfékezze a dühét.
15 "Ezekiel" Harcsik Róbert 24 Nem 18 Nem Nem
Otthonülős, orrturkálós fiú. Utál kint lenni a levegőn, a Totál Dráma Szigetre is csak azért jelentkezett, mert az orvosa utasította rá. Szándékosan kiszavaztatta magát már az első nap azzal, hogy sértő megjegyzéseket tett a lányokra. Szeret tanulni, nem ismeri a szlenget.
16 "Geoff" Posta Viktor 6 17 / 16 Nem Nem Nem
A férfias férfiú. A szupernépszerű, futballsztár, szerethető Geoff az a fajta fiú, akit jó természetéért mindenki kedvel, bár nem nagy ész. Népszerű, mert nem bánik lekezelően a csapat kevésbé közkedvelt tagjaival - csak bulizni akar, jól akarja érezni magát és talán még győzni is. Mindig kész a kihívásokra, vagy a bulizásra. Bár a csapat sok tagja talán nem lenne szívbéli jóbarátja a valóvilágban, itt elfogadja őket, és természetüket. Már a Totál Dráma Sziget elején is szerelmes volt Bridgette-be, és az évad végén össze is jönnek. A Totál Dráma Akció elején mind a ketten kiesnek, mert ahelyett, hogy a feladatot csinálták volna, folyton csókolóztak.
17 "Gwen" Agócs Judit 2 13 9 Nem TBA
Minden ruhája és a haja is kék, vagy fekete. Nagyon gyenge a humora, nem szereti a bulikat. Már a Totál Dráma Sziget elején bírták egymást Trenttel. Az évad végén Geoff azért kihozza belőle a bulimániásat. Gyűlöli Heather-t a stratégiája miatt, meg azért, mert egyszer csapdába csalta Trentet, és megcsókolta Gwen szeme láttára. De kiderült, hogy nem volt komoly.
18 "Harold" Molnár Levente 13 5 17 Nem Nem
Ez a fiú fájdalmasan cikis. Tetőtől talpig, igazi, hamisítatlan kockafej. Van néhány kifejezetten furcsa tulajdonsága, amelyek egy középiskolában szánalmat keltenének, ebben a környezetben inkább tiszteletet ébresztenek. Például képes tájékozódni az iránytű segítségével, vagy tud nyilat faragni. El kell ismerni azonban, jól tűri a megaláztatásokat - nem veszi fel, ha mások ugratják. Műkorcsolyázik és szájdobol e két képességének köszönhetően nyeri meg a csapata a 3. és a 4. próbát. Szerelmének, LeShawnának haiku vereseket ír. Mint a tinédzserek általában, ő is hajlamos túldramatizálni élete egyes pillanatait, ilyen és ehhez hasonló megjegyzések kíséretében: "egész életem legszörnyűbb napja". Tiszta szívű srác és bízik magában, ezáltal még sokra viszi.
19 "Heather" Dudás Eszter 3 9 2 Nem TBA
Heather csodás, ám gonosz teremtménye a földnek. Egzotikus kinézetének köszönhetően többször is szerepelt tinimagazinok címlapján. Ez a lány győzelemre termett, minden olyan tulajdonsága megvan, amiről a politikusok csak álmodnak - vonzó külső, önbizalom, vezető alkat és töretlen céltudat. Társaival nagyon könyörtelen tud lenni, azok csak addig érdeklik, amíg hasznot lát bennük - nem ajánlatos vele összetűzésbe kerülni. Nagy manipulátor, elég okos is hozzá, és az érdekeit bármilyen körülmények közt képes érvényesíteni. Ha kell, lemegy kutyába, bár még jobb, ha valamelyik alattvalója elvégzi helyette a piszkos munkát. Gonosz természetéről a show vége felé lehull a lepel: az általános iskolában kövér, igénytelen, zsíros bőrű örök vesztes volt. Megmutatjuk hosszú és rögös, pocsolyákkal és egyéb ragacsos (többek között csilis babfőzelékes) akadályokkal tarkított útját. De aztán egyszer csak elhatározta, hogy ő majd megmutatja.... Ha nincs rajta smink, vagy csapzott a haja, akkor már megőrül - ez a lány a lelke mélyén nem szereti önmagát.
20 "Izzy" Bogdányi Titanilla 18 / 7 15 / 11 13 Nem Nem
Izzy szép, de kissé flúgos. Teljesen odavan attól, hogy a Totál Dráma résztvevője lehet, ez pedig a legkiszámíthatatlanabb tettekre készteti. Egyik percben szerelmet vall, a másikban pedig tálcán kínál egy medvének. Hajlamos az érzelmi összeomlásra, mindent eltúloz és szívesen vadászik jóképű srácokra. Szemrebbenés nélkül képes hazudni - de nemcsak az érvényesülésért teszi, ez a passziója. Teljességgel kiszámíthatatlan, soha nem lehet tudni, épp milyen szél fúj nála. Még úgy is végezheti, hogy belezúg egy hozzá hasonló csodabogárba - mondjuk Owenbe.
21 "Jo" Oláh Orsolya Nem Nem Nem 5 TBA
22 "Justin" Pál Tamás 21 7 Nem Nem Nem
Ezt a fiút hamar lapátra tették... de naná, hogy ezt diadalmas visszatérés követte, hiszen csodálatos. Nem beszél sokat, de tud keményen dolgozni, modelleket megszégyenítő vonalairól ne is beszéljünk, ugyanakkor nem felvágós. A csajok szó szerint sóbálvánnyá dermednek láttán. Gyakorta produkál Baywatch-ba illő jeleneteket, például amikor a nagy forróságban egy vödör hidegvizet locsol magára (persze mindezt lassított felvételben). A film egyik fő látványossága, annyira fotogén.
23 "Katie" Molnár Ilona 20 Nem Nem Nem Nem
A legjobb barátnők, sehová se mennek külön, utálnak elválasztva lenni. A versenybe csak azért jelentkezett, mert Sadie akart menni, és nem akart elválni tőle.
24 "LeShawna" Pikali Gerda 5 8 15 Nem Nem
A fekete lány ízig-vérig ragadozó. Igazi nagypályás játékos, aki győzni jött. Született vezető, aki ismeri az élet sötét oldalát is. A kritikát nem bírja, sőt kifejezetten utálja. Az embereket könnyen kihozza a sodrából, ő az egyetlen, aki még Heatherrel sem fél ujjat húzni. Önbizalomból csillagos ötös, a türelem azonban nem megy neki. Ugyanakkor neki is aranyszíve van, bárkinek segít, akinek szüksége van rá. Jólelkű lány, de igazán senkihez sem kötődik, így eszedbe se jusson, hogy közelebbi viszonyba kerülhetsz vele. Leshawna dögös csajszi, de a vadonban teljesen hasznavehetetlen, túlélőképessége nem nagyon van.
25 "Lindsay" Dögei Éva 9 6 14 Nem 14
A legcsinosabb lány a versenyben, de mivel az égiek igazságosan osztják el a tulajdonságokat - egyben a legbutább is. Heather talpát nyalja. A fiúk bámulatát egytől egyig kivívja, Tylerrel az első naptól kezde össze vannak nőve. Heather a kezdetekkor szárnyai alá vette és hű alattvalójaként kezeli, még a gondolkodást is megspórolja neki. Persze gyakran kibabrál vele, de Lindsay inkább tűri, hogy besározza, összekócolja, mivel konfliktuskerülő. Heather jóváhagyása nélkül egy lépést sem tesz, még egy fiúval sem megy el sétálni. Végül azért kitör belőle a lázadó. Szerencsére a második évadban már nincsenek egy csapatban.
26 "Mike" Seder Gábor Nem Nem Nem 6 TBA
27 "Noah" Markovics Tamás 22 Nem 11 Nem Nem
Utál mozogni, igazi stréber. Nyúztózkodni is csak ritkán szokott. Azért jelentkezett, hogy megmutassa túlélőképességeit.
28 "Owen" Haagen Imre 1 10 - 3 8 Nem Nem
Dagi, slampos srác, a buli a mindene és mindig ott bujkál a szemében az őrület apró szikrája. Szórakoztató fazon, bár kissé gusztustalan; pólója és nadrágja mindig foltos, sosem rak rendet maga után és gond nélkül pukizik vacsora közben. Owen nem túl okos, viszont aranyból van a szíve. Gondosan felkészült az útra; hozott egy rakomány műkutyagumit, műhányást és egyéb disznóságokat, amelyeket többnyire az ellenséges csapat megtréfálására vet be. Mindig csak a hülyeségen jár az esze, sokszor azonban elveszti a sulykot. Owen bármilyen kihívástól lázba jön - ha felajánlasz neki egy tábla csokit, hogy rávedd, ugorjon egy 80 méteres szikláról a vízbe - simán megteszi. Az agyafúrtabb játékosok pillanatok alatt rájönnek, hogyan használhatják ki naivitását és végeztethetik el vele a piszkos munkát.
29 "Sadie" Mics Ildikó (TDI-TDA)
Hámori Eszter (TDWT-)
15 Nem Nem Nem Nem
Katie a legjobb barátnője akitől nem szívesen válik el. Szinte mindenben egyetértenek és ugyanúgy öltözködnek is.
30 "Sam" Megyeri János Nem Nem Nem 10 TBA
31 "Scott" Kisfalusi Lehel Nem Nem Nem 4 TBA
32 "Sierra" Kerekes Andrea Nem Nem 4 Nem TBA
Kicsit bugyuta, de szép lány, imádja Cody-t. Sokszor túlérzékeny, de ha a helyzet megkívánja, egy igazi vad amazon tud lenni, sokszor még attól sem riad vissza, hogy vadállatokkal harcoljon. Ő is a harmadik évadban debütál.
33 "Staci" Náray Erika Nem Nem Nem 13 Nem
34 "Tégla" Élő Balázs Nem Nem Nem 9 Nem
35 "Trent" Vári Attila 11 14 Nem Nem Nem
Intelligens. Szellemes. Rejtélyesen izgalmas, bár nem keresi mindenáron a népszerűséget, mint szörfös társa, Geoff. Mivel mindez nem érdekli. Ő a zárkózott gitáros fiú. Gyakran ő az igazság bajnoka, az értelem és a nyugalom megtestesítője. Mindig követi a felnőttek által felállított szabályokat, ugyanakkor ez a tábor lehet az ő nagy esélye a kitörésre, a szabadságra.
36 "Tyler" Pipó László (TDI)
Joó Gábor (TDA-)
19 Nem 10 Nem Nem
Imádja a sportokat, de beismeri, hogy béna hozzá. Tele van rakva a szponzorai logóival. Azért jelentkezett a versenybe, hogy kipróbálja képességeit.
37 "Villám" Láng Balázs Nem Nem Nem 2 TBA
38 "Zoey" Erdős Borcsa Nem Nem Nem 3 2

Az Indián-sziget versenyzők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Amy (Magyar hangja: Gulás Fanni)
 • Beardo (Magyar hangja: csak szájdobol, nem beszél)
 • Dave (Magyar hangja: Czető Roland)
 • Ella (Magyar hangja: Pupos Tímea)
 • Jasmine (Magyar hangja: Andrádi Zsanett)
 • Leonard (Magyar hangja: ?)
 • Max (Magyar hangja: Szokol Péter)
 • Rodney (Magyar hangja: Papucsek Vilmos)
 • Samey (Magyar hangja: Czető Zsanett)
 • Scarlett (Magyar hangja: Sipos Eszter Anna)
 • Shawn (Magyar hangja: Joó Gábor)
 • Sky (Magyar hangja: Lamboni Anna)
 • Sugar (Magyar hangja: Mezei Kitty)
 • Topher (Magyar hangja: ?)

Részvétel az évadokban[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Név TDSZ TDA TDV TDSZF TDAS TDPI
Alejandro NEM NEM NYER NEM IGEN
Ann Maria NEM NEM NEM IGEN NEM
B NEM NEM NEM IGEN NEM
Beth IGEN NYER NEM NEM NEM
Blaineley NEM NEM VÉGÉTŐL NEM NEM
Bridgette IGEN IGEN IGEN NEM NEM
Cameron NEM NEM NEM NYER IGEN
Cody IGEN NEM IGEN NEM NEM
Courtney IGEN KÖZEPÉTŐL IGEN NEM IGEN
Dakota NEM NEM NEM IGEN NEM
Dawn NEM NEM NEM IGEN NEM
DJ IGEN IGEN IGEN NEM NEM
Duncan IGEN IGEN IGEN NEM IGEN
Eva IGEN NEM NEM NEM NEM
Ezekiel IGEN NEM IGEN NEM NEM
Geoff IGEN IGEN NEM NEM NEM
Gwen IGEN IGEN IGEN NEM IGEN
Harold IGEN IGEN IGEN NEM NEM
Heather IGEN IGEN IGEN NEM IGEN
Izzy IGEN IGEN IGEN NEM NEM
Jo NEM NEM NEM IGEN IGEN
Justin IGEN IGEN NEM NEM NEM
Katie IGEN NEM NEM NEM NEM
Le Shawna IGEN IGEN IGEN NEM NEM
Lindsay IGEN IGEN IGEN NEM IGEN
Mike NEM NEM NEM IGEN
Noah IGEN NEM IGEN NEM NEM
Owen NYER IGEN IGEN NEM NEM
Sadie IGEN NEM NEM NEM NEM
Sam NEM NEM NEM IGEN IGEN
Scott NEM NEM NEM IGEN IGEN
Sierra NEM NEM IGEN NEM IGEN
Staci NEM NEM NEM IGEN NEM
Tégla NEM NEM NEM IGEN NEM
Trent IGEN IGEN NEM NEM NEM
Tyler IGEN NEM IGEN NEM NEM
Villám NEM NEM NEM IGEN IGEN
Zoey NEM NEM NEM IGEN

Forrás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]