A Sunset Limited (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A Sunset Limited
(The Sunset Limited)
Rendező Tommy Lee Jones
Producer Barbara A. Hall
Forgatókönyvíró Cormac McCarthy
Főszerepben Tommy Lee Jones
Samuel L. Jackson
Zene Marco Beltrami
Operatőr Paul Elliott
Vágó Larry Madaras
Roberto Silvi
Gyártás
Gyártó HBO Films
Javelina Film Company
Professor Productions
Ország  USA
Nyelv angol
+ magyar szinkron
Időtartam 91 perc
Forgalmazás
Bemutató USA 2011. február 12.
Magyarország 2012. május 25.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Külső hivatkozások
IMDb-adatlap
PORT.hu-adatlap

A Sunset Limited (eredeti cím: The Sunset Limited) 2011-ben bemutatott televíziós filmdráma Tommy Lee Jones rendezésében. A forgatókönyvet saját színdarabjából Cormac McCarthy írta. A film főszereplői Tommy Lee Jones és Samuel L. Jackson.

Cselekménye[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Két férfi egy lakásban, ellenkező nézetekkel.

A film úgy kezdődik, hogy Fekete (Samuel L. Jackson) és Fehér (Tommy Lee Jones) beszélgetnek Fehér öngyilkossági kísérletéről. Ez az ellenkezője annak, amit Fekete hisz. Ő úgy hiszi, hogy van Isten, hisz a Biblia igazságában és minden nap beszél Jézushoz, és úgy gondolja, Jézus is beszél őhozzá. Az ő története egy férfiról szól, aki gyilkos lett és messze állt Istentől, de azóta megváltozott.

Fekete úgy érzi, le tudja beszélni Fehért az öngyilkosságról. Ahogy megállította, mielőtt megölte volna magát, úgy érzi, ez a végzete. Végül nem sikerül lebeszélnie az öngyilkosságról; hagyja, hogy a professzor elhagyja a lakást. Amikor Fehér elmegy, Fekete azon kezd el töprengeni, hogy Isten miért tette őt ilyen pozícióba, hogy megmentse ennek a férfinak az életét, amikor tudja, hogy semmivel sem tudja megállítani, hogy elkövesse az öngyilkosságot.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Fordítás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ez a szócikk részben vagy egészben a The Sunset Limited (film) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.