A Shaolin leszámolás epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a Shaolin leszámolás című sorozat epizódlistája.

Első évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

   Cím   
   1. rész: 1000 mérföldes utazás
  Megismerkedünk Dashi történetével. Jack Spicer kiengedi Wuyát a varázsdobozból. Omi megismeri Kimiko Tohomikót, Raimundo Pedrosát és Clay Baileyt. Omi végül legyőzi egy leszámolásban Jack Spicert, és megszerzi az első három wu-t.
   Cím   
   2. rész: Egyszerű megoldások
  Jack Spicer segítőre talál Le Mime, a bohóc személyében. A bohóc bezárt három szerzetest egy láthatatlan dobozba. Clay legyőzi Jacket, és csupán magokat használt a madár elkapásához. Omi, Kimiko és Raimundo megdicséri Clayt és megtanulják, hogy néha az egyszerűbb megoldásokat kell használni. Na, meg hogy mindannyian utálják a bohócokat!
   Cím   
   3. rész: Kusza hálók
   Ez a rész Kimikóról szól. Omi, Clay, és Raimundo alábecsüli a Kimikot, mert lány. Az első leszámolást ugyan elvesztette, mert forrófejű volt. De Kimiko azonban megmutatja, hogy mennyire tud koncentrálni, és legyőzi Jack Spicert a Kusza Háló Fésűje és a Majombot segítségével. Még fogadtak is rá. Wuya egy új szövetségesre talál: Katnappéra, a macskanőre.
   Cím   
   4. rész: Katnappe, a macskanő
  Ismét láthatjuk Katnappét, a macskanőt, aki Jack Spicer és a szellemnő szövetségese lett, majd elég hamar legyőzi Omit. Utána a macskanő ellopja az Arany Tigriskarmokat, és kedvére fosztogatja a boltokat. Clay nem volt képes lányokat bántani, de egy szorítással csapdába csalja Katnappét. Omi elküldi az Arany Tigriskarmokat a Föld magjába, velük együtt Jack robotjait.
   Cím   
   5. rész: Shen-Yi-Bu párbaj
  Felbukkan Tubbimura, a gonosz nindzsa, és legyőzi Raimundót. Raimundo azonban felülkerekedik rajta egy Shen-Yi-Bu párbajban, és így nem maradt le a többiektől. A szokásos három helyett öt Wu-t kaparintott meg.
   Cím   
   6. rész: A kaméleon-robot
  Jack Spicer készít egy kaméleon-robotot, ami képes minden élő tárgy alakját felvenni. Kicseréli vele Kimikót, a robot belopódzik a Templomba, és amíg a Shaolinok rájönnek és legyőzik, addigra eltűnnek a Shen Gong Wu-k.
   Cím   
   7.rész: A Kilenc Sárkány Gyűrűje
  Ebben a részben új Shen Gong Wu fedi fel magát: A Kilenc Sárkány Gyűrűje. A shaolinok megszerzik, ám Fung mester azt mondja, hogy ne nyúljanak hozzá. De Omi nem tudott ellenállni, hogy ne használja, és ebből lett baj!
   Cím   
   8.rész: A Zafír Sárkány éjszakája
  Ebben a részben új Shen Gong Wu fedi fel magát egy vulkánnál, de nem tudják, hogy melyik. A templomból sorban válnak zafír szoborrá az emberek. Dojo, a sárkány maradt utoljára, és észreveszi, hogy a merénylő a Shen Gong Wu: a Zafír Sárkány! A zafírkék emberek zombiként elkezdtek mozdulni, és a világot megtámadni a Wu vezetésével.Clay csípős szósza segítségével Dojo megtanult tüzet okádni, és beborította lávával a Zafír Sárkányt.
   Cím   
   9.rész: Omi új barátja
  Ebben a részben új Shen Gong Wu fedi fel magát: a Kígyófarok. New Yorkba mennek érte. Omi megismerkedik egy sötétbőrű gyerekkel, Jermanie-el. Ő segít neki a kosárlabdás leszámolásban Jack Spicer és a hatalmas alakváltoztató robotjával ellen.
   Cím   
   10.rész: Óriási, mint Texas
  Ebben a részben Clayt apja visszaviszi a farmra, mert lényegtelennek találta, hogy a fia kungfu-t tanul. A Shaoliok meg akarják győzni apját, hogy engedje vissza Clayt a Templomba. Eközben kiderül hogy Bailey papa családi csillaga egy Tűz Shen Gong Wu, a Hanobi Csillaga! Clay visszaszerzi Jack-től, és így férfivá vált az apukája szemében.
   Cím   
   11.rész: A nagy megméredtetés
  Ebben a részben a shaoliok majdnem eddigi összes ellensége itt lesz: Katnappe, Tubbimura, és a kaméleon-robot, meg persze Jack Spicer. A gonoszok legyőzik a négy részre szakadt shaolin-csapatot, kivéve Omit. Így Ominak kell megmentenie fogságba esett barátait a Sun-chi Lámpással. Ő már tudja, hogy a kulcs az összetartás.
   Cím   
   12.rész: Mala Mala Jong (első rész)
  Ebben a részben a shaolioknak szembe kell szállniuk egy ősi démonharcossal, Mala Mala Jong-gal. A shaolinokat Fung mester elküldi , hogy rejtsék el a Shen Gong Wu-kat egy távoli helyre. Ám Raimundo segíteni akar Fung mesternek a Templomban, ami rosszul sül el. Omi a Kígyófarokkal lemegy a Föld középpontjába, és a visszaszerzett Tigriskarmokkal tér vissza, kitépve Mala-ból Jong Szívét. Wuya egyedül maradt, a Shen Gong Wu-k biztonságban, ám Raimundo nem kapta meg a növendékek övét szófogadatlanságáért.
   Cím   
   13.rész: Hús-vér lény(Második rész)
  Ebben a részben a shaoliok, akik most már shaolin növendékek (kivéveRaimundot) új támadásokat tanulnak. Ám Jack Spicer és Wuya már külön dolgoznak, ugyanis a szellem nem törődött a zsenikölyökkel, amikor Mala Mala Jong létrejött. Raimundo át áll Wuyához, és hús-vérré akarja tenni, mert mindent megkaphat, amit kér. Ha ez sikerül, a világnak vége.

Második évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

   Cím   
   14.rész Vissza a múltba(Harmadik rész)
   Wuya már húsvér lény, és ő uralkodik Raimundóval az egész világ felett. A szerzetesek és Spicer épphogy csak megúszták, de még nyakig benne vannak a pácban, főleg, hogy Fung mester be van börtönözve. Omi visszamegy a múltba Jack időgépén Dashihoz, hogy kérjen egy varázs fadobozt. Ám Omi a múltban ragadt.
   Cím   
   15.rész A végzet fellegvára(Negyedik rész)
  A shaoliokat Wuya börtönbe zárja. Ám Omi visszatér a múltból a Dashitól kapott varázs fadobozzal. Ki is szabadulnak mindannyian, és Omi elmeséli, hogy lefagyasztotta magát Tornami Gömbjével és eljutott a jelenbe. Raimundo a végén ismét jó lesz és bezárja Wuyát a kapott varázs fadobozba, és a világ ismét rendes lesz. Ám a végén Katnappe felbukkan és elviszi a dobozt!
   Cím   
   16.rész A villámcsapás
   Katnappe ismét kiengedi Wuyát a varázs fadobozból. Jack Spicer elkészíti robot hasonmását. Új Wu fel is fedi magát: a Villámcsapás. Wuya és Jack ismét egy csapatban a végén.
   Cím   
   17.rész A kristály szemüveg
   A shaoliok egy új embert, az orosz Vlad-ot ismerik meg és fogadják sárkánnyá. Ám ő igazából Jacknek dolgozik! A nemrég szerzett Kristályszemüveg és Vlad sok bajt okoz Omival kapcsolatosan. Vajon Omi visszakapja önbizalmát? Vagy túlzott önbizalmat kap?
   Cím   
   18.rész Pandaváros
  A shaoliok észreveszik , hogy banditák bűnöznek a Shen Gong Wu-k segítségével Hong Kongban! A banditák a hírhedt Pandabubba emberei, akik Jack Spicertől kapták a Wu-kat, elcserélve robotalkatrészekre.
   Cím   
   19.rész Omi nagyra vágyik
   Omi magas akar lenni, ezért a Visszafordító Tükörrel és a Varázspálcikákkal naggyá teszi magát. Ám Wuyának új segítőtársa lett: a Küklopsz, akiben teljesen megbízott. Omi úgy gondolja, hogy óriási bajai lesznek a barátainak, mert nagy, ezért össze akar menni a rendes alakjába. Ám túl kicsi lesz. Eközben Jack Küklopsza elnyeri a Visszforító Tükröt! És csak azzal lehet ismét Omi normális.
   Cím   
   20.rész A sárkány gyomrában
   Dojonak egy házban kell maradnia, vagy gonosz lesz és el szabadul! Rá is bízzák Omira. De Dojo átalakuló csellel kiszabadul és 2 feje lesz. Ha nem állítják meg itt a világ vége 1000 évig. Na jó, 962, de Fung mester szerint az 1000 jelentőségteljesebbnek hangzik.
   Cím   
   21.rész Az Idő Homokja
   Jack szurkolólány-robotjai és a shaolinok éppen harcolnak, mikor egy gépezet hullik le az égből, ami öreg Omi üzenetét hozza. Az a feleadat, hogy meg kell szerezni a legújabb Shen Gong Wu-t, az Idő Homokját. Ám Jack és Wuya szerzi meg.
   Cím   
   22.rész Ne fesd a falra az ördögöt
   Egy új Shen Gong Wu fedi fel magát, ami nem más, mint a Gondolatolvasó Kagyló! Ami sok bajt okoz a szerzetesek körében, de Jack ellopja a Wu-t. Később a shaoliok és segítő társuk, Megan, aki ( Jack unokahúga ) visszaszerzik a Wu-t. Ugyan Omi harcolt, de ő és a barátai gondolatai segítettek neki.
   Cím   
   23.rész Rémálmok
  

Egy új wu fedi fel magát: a Félelem Árnyéka, ami arra képes, hogy használója behatoljon más elméba és életre keltse a félelmét. Ezt a Wu-t Jack szerzi meg, így a shaolinok rémálmai életre kelnek! Azonban Fung mester szerint "nem az a legbátrabb, aki nem fél semmitől, hanem az, aki szembe mer szállni a félelmével". Ez a mondás bevált, főleg Ominál.

   Cím   
   24.rész Guan szerzetes mester
   A shaoliok találkoznak Guan szerzetes mesterrel, akiért Omi rajong. A nagy tai chi mester felbukkan és egy ideig a shaoliokkal marad, dicséri őket, ám eladja Dojót a gonosz heylin varázslónak Chase Youngnak, cserébe kéri vissza a lándzsáját, ami nélkül nem érzi magát igazi harcosnak. Guan szerzetes mester megtanulta, hogy "nem a fegyver teszi naggyá a harcost, hanem a harcos a fegyverét". Így visszatért, hogy kiszabadítsa az elfogott szerzeteseket, akik Dojót akarták megmenteni. A sárkányt Chase fel akarta hizlalni, hogy levest készíthessen belőle, amitől örökké fiatal maradt.
   Cím   
   25.rész Sibini a gonosz
   A shaoliok megszereznek egy új Wu-t; a Mozaik Mérleget. Amit Kimiko összetör és kiszabadul Sibini, aki megszállja Clayt. Sibininek a fejedelmi szárnyakra fáj a foga, mert egyesítve a Mozaik Mérleggel a pókszerű szörnynek nincs többé szüksége testre, legyőzhetetlen lesz. A részben Sibinin kívül Chase Young érdekes módon tanít egy "Verd vissza a majmot" fogást Ominak. De a végén Kimiko legyőzi Sibini-t, visszazárja a Mérlegbe, és Clay magához tér.
   Cím   
   26.rész A gonosz hóember
  Egy új Shen Gong Wu-ért; a Holdmedálért megy a csata, miközben Jack Haverrobotja beleejti a Jong szívét a hóba. Így létrejön Raksha, a gonosz hóember, aki szövetkezik Wuyával. Raksha megszerzi a hold medált, így megfagyasztja a Földet. De a shaolinok győzedelmeskednek a végén és kapnak harcos páncélt.
   Cím   
   27.rész A hableány
   Amikor Omi egy leszámolásban bevetette Tornami Gömbjét, egy sellő Dyris kiszabadul a jég fogságából, de nem csak ő, hanem a sellővadász Klofange is. A gyönyörű Dyris a shaolinokkal marad, míg Klofange a heylinekkel. De fordul a kocka, kiderül, hogy Dyris a gonosz, Klofange pedig a jó! Dyris gonosz terve az, hogy elkápráztassa a fiúkat, és így megtudjon mindent a Shen Gong Wukról. Kimikot is rászedi arra, hogy ugyanígy bánjon a srácokkal, így Kim megússza a házimunkát. Amikor megtud mindent, távozik a vízből, és egy rettenetes szörny alakját veszi fel. Ekkor úgy dönt, hogy megkaparintja a Fekete Bogár Wu-t, aminek a helyét Dojo, a sárkány elmondta neki. Azt akarja, hogy a Bogárral kibírja a hőséget, bemenjen a Föld magjába, földrengést indítson el, így lárasztja vízzel a Földet, amit majd a saját birodalmává tesz! De Omi megállítja Klofange segígtségével, és hogy el ne felejtse az ellenállhatatlan bájait, titokban még egy búcsúpuszit is adott neki.
   Cím   
   28.rész Fekete viperák
  

A shaolinok találkoznak Clay húgával, aki gonosz és a Fekete Viperák nevű banditalányok vezetője. Mindig is féltékeny volt a bátyjára, mert ő volt a jobb mindenben: favágásban, lópatkolásban, malachajkurászásban, ő volt apa-anya kedvence. Ekkor többször is átvágta a shaolinokat és Jack Spicert, hogy visszakapja a Viperák vezetési jogát, és megszerezze a Shen Gong vackokat (ahogy Jessie Bailey nevezi a Wukat). És így ők legyenek a legjobbak. A végén vív egy Shaolin Leszámolást Clayel, amit aljas módon megnyer. Clay megmentette a húgát, de a lány lelökte őt. A végén rájön hogy rosszul tette, ezért visszaküldte a Wu-kat a templomba, de megtartotta a Tinabi Szárnyát.

   Cím   
   29.rész A Császár Skorpió
  

A Shen Gong Wu-k összeálnak, a shaolinoknak meg kell akadályozni, hogy ismét létrejöjjön Mala Mala Jong! A shaolinok közül egyedül Omi ért oda időben és látta életre kelni Mala Mala Jong-ot. De mivel a Jackekkel foglalkozott, és nem hívta társait, a Wu-démonnak volt ideje összeállnia. Majd Mala Mala Jong megszerezte Jacktől a Kilencsárkány Gyűrűjét, így a Félelmetes Négyessé vált. Csak egy remény maradt, ha megszerzik a Császár Skorpiót. Ám azt is Jack szerezte meg, így idióta módon fiselkedtek mind a négyen. A végén Omi nyer egy leszámolást és így megszerzi a Császár Skorpiót.

   Cím   
   30.rész Pandabubba visszatér
  

A shaolinok meglátogatják Kimiko apját, Toshiro Tohomiko-t, akinek nem más az üzlettársa, mint Pandabubba. Pandabubba Jack segítségével megszerzi a Zing-Zomb csontot és zombivá alakítja Toshiro Tohomiko-t! Ám Kimiko legyőzi Pandabubbát egy Go-zombi 4 leszámolásban.

   Cím   
   31.rész Raimundo utolsó megkísértése
   Elhalad a heylin üstökös a shaolinok fölött, ezért nem szabad használni Wukat! De Raimundonak muszáj, mert kitört a vulkán szülővárosában, amiért szintén Wuyáék felelősek. Rai-t megünnepelik hőstettéért, de mire hazaér, rátapadnak a Shen Gong Wu-k! És így Wu-szörny lesz! A végén Wuya belebújik a testébe, és irányítja őt. De a shaolinok legyőzik a megtestesült szellemet, visszakapják barátjukat, és megígérik, hogy máskor hisznek neki, nem számít, milyen hihetetlen magyarázattal áll elő.
   Cím   
   32.rész A zöldmajmok éve
   Új Wu fedi fel magát: a Hui Forrása, amit a shaolinok meg is szereznek, de ha kombinálják a Sasszkóppal akkor tudják majd, hogyan lehet elpusztítani a gonoszt. Ám ezt Chase Young nem hagyhatta, ezért megkérte Jacket, hogy adja neki oda a Majombotot és szerezze meg a Saiping Nyelvét, így kap magának egy gonosz sereget! Jack ezt mind megtette és Chase előhívta a zöld majmok seregét. A shaoliok legyőzik nagy nehezen de addigra már Chase megszerezte a Sasszkópot!
   Cím   
   33.rész A démoni mag
   Fung mester megmutatja a shaolinoknak a Heylinmag dobozát, amiben egy aprócska mag van, amit ha víz, föld és levegő ér, átalakul a gonosz Heylin Növénnyé! Jack Vlad meg akarja szerezni dobozt, ami sikerül is neki, és Spicer elnevezi a Heylinmagot Gigi-nek, akit csak a Holdkő Sáska győzhet le. Ám a shaolinok hiába próbálkoznak, növénnyé változtatta őket a virágai, kivéve Raimundot, aki meg is szerezte a Sáskákat. Kiderül, hogy Chase szerint Omi a kiválasztott, aki mellett uralja majd a világot.
   Cím   
   34.rész Az új rend
   Ebben a részben érdekes dolgok történnek. Jack Spicer és a Küklopsz elkapja Chase Youngot és fogságba ejti Yung Gömbje segítségével. A gonosz Jack Spicer a Sötétség Császárává válik, mert megszerezte Chase Young erejét. A szerzetesek folyton veszítettek vele és a harcosai szemben. Omi titokban elment Chase, vagyis Jack birodalmába, hogy megmenthesse Chaset és ezért hagyja, hogy Omi nyerjen. De erről a többieknek nincs fogalmuk!
   Cím   
   35.rész A tanítvány
   Chase sötét tanítványt keres. Első jelölt Katnappe, aki jónak is bizonyul.Jack legújabb robotja kizárja őt otthonról, és Omi úgy dönt, hogy befogadja. Ám Jack látja szétszórva a sok Wu-t, amiket az átprogramozott minirobotok a macskanőnek készültek vinni. Titokban odaadja a Wukat Chasenek. Ő lett így a sötét tanítvány. Omi befogadja Katnappét, aki a csata során megsérült. Ám ő is átveri. De Omi számított rá, és becsapta Katnappét a visszaprogramozott minirobotok segítségével. Chasefigyeli Omit, aki megtanult hazudozni.
   Cím   
   36.rész Jermaine és Omi
   Omi régi New York-i barátja, Jermaine is felbukkan, aki már Wudai harcos. Ez meglepi Omit, aki irigy lesz rá. Jack szövetkezik Tubbimurával, ám nem tud neki fizetni, ezért neki adja a robotjait. Jermaine elmegy a templomból, mert Omi furcsán viselkedett vele. Omi látta, hogy használt egy olyan fogást, amit ő tanult Chasetől. Mégpedig a "Visszaverő majom" az! Jack léggyé változva különböző tárgyakat készült fizetés helyett odaadni a nindzsájának. Miközben kémkedett utánuk, észrevette, és elmondja a shaolinoknak, hogy Jermaine tanítómestere Chase Young. Cserébe kérte Clay kalapját. A végén egy Trióleszámolás zajlik Jermaine, Tubbimura és Omi között. Omi és Jermaine együtt nyernek, de a végén Chase Young elmondja, hogy csak Omi érdekli őt.
   Cím   
   37.rész Veszélyes elmék
   Jack a robotkukacaival kiengedi azokat a pókokat, akik felfalják a világot! Ezért heylinnek és shaolinnak össze kell fognia. Spicer hibája miatt az egyetlen segítő Wu beleesett a lávába.Chase és Omi összefog, hogy legyőzzék, ezért használják Hui Forrását és a Sasskópot. Chase azt kéri Omitól, hogy ne nézze meg, hogyan lehet legyőzni a gonoszt.Omi látja, hogy a pókokat a láva győzi le. A shaoliok nyertek a végén és Omi azt mondja, hogy kukucskált, és mégis látta hogy lehet legyőzni a gonoszt.
   Cím   
   38.rész Omi döntése(első rész)
   Felfedi magát a Ying Jojó és Fung mester kihirdeti, hogy lesz a csapatban egy wudai harcos. Chase Young kicseréli a Ying Jojó-t egy hamisra, amit Jack Spicer szerez meg. Közben eltűnik Fung mester, mindenki azt hiszi, hogy Jack Spicer tette, aki új gonosz csapatával van. Bár egy Wu sem hiányzik. Omi hallja, hogy Jack és csapata meg akarja támadni a többieket. Omi Chasehez fordul segítségért. Az a tervük, hogy megmentik a barátait és Fung mestert. Chase és a dzsungel macskái legyőzik Jacket és a csapatát. Chase látja a hamis Jojót és kicseréli az eredtire, amit odaad Ominak. Aki elmegy Yin-Yang világába és megmenti Fung mestert, aki nem moccan meg. Ám mire Omi visszatér, gonosszá válik, és átáll Chasehez. Chase elhozza a sötétséget.
   Cím   
   38.rész Omi megmentése(második rész)
   Chase Young, Omi és Wuya éppen látja, hogy Jack is be akar állni közéjük. A shaolinok Fung mester meg nem moccanó testét nézik, ahogy Dojo gonodozza. Heylin Omi is csatázik velük közben. Dojo megtalálja a tekercs egyik hiányzó részét Fung mester lábujjai közt, amiben az áll, hogy a Ying-Yang világából ha valaki kijön használnia kell mind a két Jojót. Azt is látják egy felvételen, hogy Chase Young rabolta el Fung mestert. A shaolinok sajnos észreveszik, hogy ellopták a Kígyó Farkukat. Ez azt jelenti, hogy Wuya húsvérű lesz ismét. Chase Young azonban nem adta vissza neki az erejét. A shaolinok beszöknek Chasehez és ellopják a Ying Jojót, ám Jack Spicer is velük megy a Ying-Yang világába. Megtalálják Fung mester és Omi chi-jét. Jack Spicer jó lett, mert a Visszafordító Tükröt is magával vitte.

Visszatérnek és Kimiko beadja Ominak, de Chase emlékezteti Omit arra, hogy amíg gonosz volt, felesküdött, hogy hűséges lesz mindörökké. És így Omi macska lett!

Harmadik évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

   Cím   
   39.rész Omi megtalálása (harmadik rész)
   A shaolinok a jó Jack Spicer-rel meg akarják menteni Omit.

Ám a Ying-Yang világából elszabadult a Chi-lény, aki legyőzte a sárkányokat! Jó Jack Spicer azt mondta, hogy ő megmenti őket akkor is, ha ismét gonosz lesz. A Kilencsárkány Gyűrűjével kettőt csinált magából és megszerezte chi-ket, a másik része a Ying-Yang világban maradt. Mire visszaért addigra gonosz lett, de Dojo, a sárkány bezárja és megmenti a shaoliokat. Majd a shaoliok kihívják Chaset Omi szabadságáért. A szerzetesek nyernek és előlépnek wudai harcossá.

   Cím   
   40.rész Paradicsommadár
   Megjelenik egy kissé süket éneklő banya, aki előjele a Paradicsommadárnak. Annak a misztikus lénynek, akinek a megtalálója nagyszerű ajándékokat kaphat. A shaolinok első kincskereső túrájukra indulnak Senkiföldjére. Útközben rengeteg nehézséggel találkoznak: összeomlik a Gonoszkanyon, felgyullad egy egész erdő, meg kell birkózniuk Jack Spicerrel, na meg Chase Younggal, és segíteniük kellett az éneklő öregasszonynak, és mindebben csak egy kis varázslevél segíthet, ami könnyen más kezébe kerülhet. És az is csak az utat mutatja a madár felé. De a szerzetesek azt hitték, hogy igazi madár lesz, azonban maga az idős nő volt a misztikus madár. Hatalmas erőket adott a szerzetesnövendékeknek, amik útközben fedték fel magukat. Jack pedig csak egy papagájt vitt el…