A Louie élete epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Alább a Louie élete című amerikai rajzfilmsorozat részei láthatóak.

Sorszám Angol cím Első vetítés Magyar cím Rövid tartalom
1.
A Christmas Surprise for Mrs. Stillman
1994. december 18.
Mrs. Stillman karácsonyi meglepetése
Louie édesanyjának eltökélt szándéka, hogy a szomszédban lakó Mrs. Stilmann házát karácsonyi fényekkel díszítsék fel, erre természetesen férjét és Louie-t kéri meg...
2.
Dad gets canned
1995. június 18.
Apát kirúgják
Louie-nak és családjának feltűnik, hogy apjuk (Andy) igen takarékoskodni kezd. Hamarosan kiderül, hogy kirúgták, mert szabadnapot adott egy munkatársának, aki gyermeke születésnapját ünnepelte meg. Louie kézbe veszi az ügyet és megpróbálja visszaszerezni apja állását...
3.
Raindrops keep falling on my bed
1995. szeptember 9.
Csepeg a csendes eső, csepeg
Louie-ék szomszédságába új lakók érkeznek, Jensen-ék. Miután a két család megismerkedik az apák rövid időn belül összevesznek és a rossz viszony kiterjed az egész környezetükre. Cedar Knoll-t árvíz sújtja és az egyetlen ház amit nem öntött el Andersonéké...
4.
Lake Winnibigoshish
1995. szeptember 16.
Vadászkaland a Winnibigoshish tónál
Az Anderson család a Winnibigoshish-tóhoz készül vakációra. Louie a táborban régi és új barátokkal találkozik, valamint egy lány is megkedveli őt.
5.
A fish called Pepper
1995. szeptember 23.
A hal neve Pepper
Jeannie és családja elköltözik a városból. Louie háziállatot kap, Pepper, a hal személyében. Látogatóba érkezik a nagymama, aki biztatja Louie-t, írja meg érzéseit Jeanninek levélben.
6.
Behind every good coach
1995. október 7.
A jó edző a siker záloga
Louie a helyi baseball csapat tagja lesz, a sport azonban nem tartozik erősségei közé, így igen nagy szenvedések árán jutnak el a győztes mérkőzésig...
7.
Alive Miracle in Cedar Knoll, Wisconsin
1995. november 4.
Rémtörténet Cedar Knollban
Amíg Andy és Ora meglátogatják a beteg nagymamát, Louie és Tommy egyedül maradnak a házban. Egy vihar miatt áramszünet lesz Cedar Knoll-ban, Louie pedig elmeséli kisöccsének a város rémtörténetét.
8.
Pains, grains, and allergy shots
1995. november 11.
Fájdalom, gyötrelem, és allergia
Egy nap Louie arra ébred, hogy feje hatalmasra nőtt és vörös lett. Mivel azonban fél az orvostól, kierőszakolja anyjánál hogy ne kelljen elmennie. Később újra jelentkeznek rajta a tünetek, ezúttal kézfeje dagad meg. Louie-nak édesapja mutat példát, így segít a fiúnak legyőzni félelmét az injekciótól...
9.
The fourth Thursday in November
1995. november 18.
Hálaadás ünnepe
Az összes családtag Andersonéknál ünnepli a Hálaadást. Megérkezik Ora testvére is, akit Andy ki nem állhat.
10.
Tracks of my deers
1995. november 25.
Szarvasok nyomában
Andy magával viszi Louie-t az éves szarvasvadászatra, ahol Louie összebarátkozik egy szarvassal, és úgy dönt, hazaviszi és elrejti a vadásszezon végéig.
11.
When Cedar Knoll frezzes over
1996. február 3.
A téli karnevál
Cedar Knollban kezdetét veszi az éves Téli Karnevál. Az Anderson család szinte minden versenyszámban veszít, amiben elindul. Louienak megtetszik Jeannie nővére, Lana, ezért megpróbál imponálni neki azzal, hogy megtanul korcsolyázni.
12.
A fair to remember
1996. február 10.
Egy emlékezetes majális
Az Anderson család majálisozni megy, ahol Ora egy főzőversenyen indul, Andy pedig a traktorját próbálja eladni. Louie-nak az öccsére, Tommyra kell vigyázni, akinek esze ágába sincs kisgyerekeknek való játékokra felülni.
13.
Born a Rambler man
1996. február 17.
Mindhalálig Rambler
Andy autója tönkremegy, ezért Ora és a gyerekek a spórolt pénzen vesznek egy új autót a családfőnek. Andy nem tudja megszokni az új járgányt, és visszaviszi a szalonba. Louie összebarátkozik egy szerelővel, aki segít neki megjavítani a Ramblert.
14.
Caddy on a hot tin roof
1996. szeptember 14.
Louie megszedi magát
Louie és barátai munkát vállalnak egy golf pályán. A fiú a rossz hírű, de gazdag Giorgio Stomophulos segítője lesz aki munkát ajánl neki egész nyárra. Loiue-nak lassan a fejébe száll a dicsőség és megrészegíti a pénz illata...
15.
Summer of my discontent
1996. szeptember 21.
Jókedvünk nyara
Louie megpróbál a nyárra megszabadulni Glenn Glenntől, ezért a Chakami táborba megy. Arra azonban nem számít, hogy iskolai ellensége is ott tölti majd a nyarat.
16.
Anderson ski weekend
1996. szeptember 28.
Andersonék síelni mennek
Louie irigységből azt mondja a barátainak, hogy minden évben járnak síelni a szüleivel és hogy igazi profik. Grünwald ezen fellelkesülve megbeszéli a szüleivel, hogy menjenek Andersonékkal síelni. Louie-t pedig megkéri, hogy tanítsa meg síelni őt. Érkezéskor benevezi Louie-t a profinak való síversenyre, Louie pedig még életében nem síelt...
17.
Roofless people
1996. október 5.
Repül a háztető
Miután Cedar Knollt is elérte a tornádó, Louie félni kezd a tornádótól, és nem akarja elhagyni a szobáját. A fóbiájától Andy próbálja megszabadítani.
18.
How to suceed Washington...
1996. október 19.
Ki mint vet, úgy arat sikert
Louie megnyeri az osztálya szavaló versenyét, így az egész osztály vele utazhat Washingtonba, az országos versenyre. Louienak azonban van egy titka: a beszédet Glenn Glenntől vette, aki szívességet is vár tőle a beszédért cserébe.
19.
An Anderson dozen
1996. november 2.
A gólya hozza
Ora ismét gyermeket vár. Louie attól fél, hogy a baba érkezése miatt el kell költöznie a háztól, ezért versengésbe kezd öccsével a maradásért.
20.
Buzz stop
1996. november 9.
Méz mizéria
Louie környezetismeret órán azt a feladatot kapja, hogy tanulmányozza a méheket. A feladathoz szülői segítséget is kérhetnek. Andy szeretne nagyobb lakókocsit venni, mint amekkora Jensennek van; ennek érdekében pedig pénzkereseti lehetőséget lát a méhekben.
21.
The masked chessboy
1996. november 23.
Az álarcos sakkozó
Louie rájön, hogy tehetsége van a sakkhoz, így szeretne elindulni egy versenyen. Andy szerint a sakkozókat csak csúfolják, így Louie álruhában indul el a versenyen.
22.
For Pete's sake
1996. december 25.
A házicseléd
Amikor Louie édesanyjával vásárol a szupermarketben, megismerkedik a hajléktalan Pete-tel. Louie összebarátkozik vele, és szállást ad neki a garázsban. Egy idő után viszont az új barátság terhessé válik Louienak.
23.
The good, the bad, & the Glenns
1996. december 27.
A jó, a rossz, és Jen Glenn
Glenn Glenn édesanyja, Jen állandó rikácsolásával rettegésben tartja Cedar Knollt. Ám egy nap elmegy a hangja, ami nem csak a Glenn családot, de a várost is megváltoztatja.
24.
Kazoo's coming for dinner
1997. február 1.
Louie humoristának készül
Louie találkozik Mr. Kazooval, a híres humoristával, és meghívja magukhoz vacsorára. Kiderül, hogy Mr. Kazoo édesanyja volt barátja, és Ora nem örül az új barátságnak.
25.
Mr. Anderson's opus
1997. február 15.
Mr. Anderson nótája
Louie féltékeny lesz, mert Jeannie érdeklődni kezd az iskola új fiú tanulója iránt. Ezalatt Andy és Ora a házassági évfordulójuk napján vitatkoznak.
26.
The thank you note
1997. február 15.
A köszönőlevél
Louie születésnapjára egy pulóvert kap nagyanyjától. Mivel az asszony távol él, Louie-nak köszönőlevelet kell írnia a nagymamának. Azonban a fiú addig halogatja míg, az idős nagymama meghal. Louie elhatározza hogy valahogyan eljuttatja a levelet nagymamájának.
27.
Louie's gate
1997. szeptember 6.
Mozimánia Cedar Knollban
A városban új mozi nyílik, és Louie szinte minden idejét ott tölti. A szülei aggódnak érte, ezért vesznek neki egy kamerát, amivel elkészítheti saját filmjét.
28.
The making of a president
1997. szeptember 13.
Osztályelnök-választás
Louie és Grunwald indulnak az osztályelnöki posztért, a győzelem érdekében viszont tisztességtelen dolgokhoz is folyamodnak.
29.
Military reunion
1997. szeptember 20.
Az ezredtalálkozó
Louie-t nem érdeklik Andy háborús történetei. Az ezredtalálkozón Andy beismeri Louienak, hogy szakács volt, ám kiderül, hogy a bajtársai sok mindent köszönhetnek neki.
30.
Go Packers!
1997. szeptember 27.
Hajrá Packers!
Mr. Anderson elviszi egy amerikai futball meccsre Louie-t. A fiú először nem nagyon élvezi a meccsnézést, viszont apja elmagyarázza neki a játék értelmét, Louie pedig újult erővel szurkol a Packers-nek. Azonban úgy tűnik a csapat kikap, ezért le kell jutniuk a lelátóról a kispadra Vince mesterhez, Mr. Anderson régi edzőjéhez, aki jelenleg a Packers kapitánya...
31.
The undergraudate
1997. október 11.
A helyettesítő tanárnő
Louie tanára megbetegedik, így egy kiküldött helyettesítő tanárnő lép a helyébe. A fiatal csinos tanár szinte mindenkinek tetszik, Louie szerelmes lesz belé, olvasni kezd és javulnak a jegyei...
32.
Louie's Harrowing Halloween
1997. október 25.
Gyötrelmes Halloween
Louie a bevásárlás során elcsen egy cukorkát a szupermarketből. Bűntudata lesz, és megpróbál megszabadulni az édességtől Halloween estéjén.
33.
Mr. Louie's Wild Ride
1997. november 1.
Louie világot lát
Az Anderson család a Snifferland vidámparkba indul vakációzni, ám amikor megérkeznek, kiderül, hogy a vidámpark már bezárt. Útközben rengeteg kaland éri őket, így az is lehet, hogy a vakációhoz nem lesz szükség vidámparkra sem.
34.
Close encounters of the Louie kind
1997. november 8.
Louie típusú találkozások
Louie és Grunwald létrehoznak egy ufo-robotot, amivel megviccelik Andy-t, aki a Föld nagyköveteként mutatkozik be az idegeneknek.
35.
The kiss is the thing
1997. november 15.
Ó az az első csók
Az iskolában a Csipkerózsika színdarabot játsszák, a hercegnőt Jeannie, a herceget pedig Louie játssza. Louie fél a csókjelenettől, hiszen még soha nem adott csókot senkinek.
36.
Family portrait
1997. december 20.
Családi fotó
Louie megtudja, hogy egy barátja árva, ezért meghívja őt hozzájuk Karácsonyra, ahol családi körben lehet.
37.
Blinded by love
1998. február 16.
Kutyát Louie-nak
Louie nagyon szeretne egy kiskutyát, Andy legnagyobb bosszúságára. Végül befogadnak egy kiskutyát, melyet vakvezető kutyának fognak majd nevelni.
38.
Do it or donut
1998. február 23.
Egészséges életmód
Louie úgy érzi, tehetséges a kosárlabdában, Andy pedig támogatja őt. Ora megpróbálja az egészséges életmódra terelni a családját.
39.
Project.Mother's day
1998. március 3.
Anyák napja
Louie édesanyja megbetegedik, és mivel senkinek sincs ideje, hogy helyettesítse az anyát a házimunkában Louie-nak kell besegítenie. Ez még nem is lenne baj, azonban egyre közeledik Anyák napja, így Louie-nak a sok házimunka mellett nem marad ideje elkészítenie anyák napi ajándékát...