A Chrono Crusade szereplőinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A sorozat főszereplői. Balról jobbra: Satella, Azmaria, Rosette és Chrono

Ez a lista Morijama Daiszuke Chrono Crusade című manga- és animesorozatának szereplőit mutatja be.

Főszereplők[szerkesztés]

Chrono[szerkesztés]

Rosette nem egyedül dolgozik, társa a halk szavú, békés Chrono. Na jó, Chrono csak igyekszik halk és nyugodt maradni, mibenléte és a rábízott feladatok azonban ezt nehézzé teszik. Chrono ugyanis egy roppant erős démon, aki múltja miatt bűnhődik, sorsa pedig baljós módon összekapcsolódik Rosettével.

Rosette Christopher[szerkesztés]

Rosette Christopher szelíd lelkű apáca. Ott segít, ahol tud, az ártatlanok védelmében bármikor felszólal, az éhező gyermekeknek ételt kerít. Állhatatos követője az Úrnak, mégsem szentfazék. Hitének többnyire nagy kaliberű kézifegyverekkel szerez érvényt, melyek démonölésre optimalizált dumdum golyókat lőnek. Rosette megjelenését általában tankhajók, felhőkarcolók és járművek tucatjainak pusztulása kíséri. Csak kivételes démonűző teljesítményével köszönheti, hogy nem függesztették fel állásából. Rosette nyakában van egy furcsa óra, mely akkor használja, amikor már nincs kiút a küzdelemből, és akkor megnyitja ezt a furcsa órát, és lelkének egy darabkájából átadja Chrnonak.

Joshua Christopher[szerkesztés]

Ördögszarvban az erő… Joshua a sorozat rejtőzködő főszereplője, Rosette öccse. Rosette részben magát okolja eltűnéséért, és mindenre kész, hogy visszaszerezze és meggyógyítsa őt. Még gyerekkorában egy Aion nevű gonosz démon magával vitte, és a Chrno erejét adta neki, és még kiderül róla, hogy ő is egy Apostol, méghozzá a remény Apostola.

Azmaria Hendric[szerkesztés]

Ő is egy Apostol, méghozzá a gyógyító Apostola, mely énekével közelebb kerül Istenhez, és ezáltal meggyógyítja az embereket. Ezt az erőt akarta elvenni tőle egy gazdag amerikai démonimádó férfi. A férfit Ricardo Hendricnek hívták, és volt neki is egy démon szolgája, akit Lerajienek hívták. Amikor legyőzték Lerajiét, és megmentették Azmariát a gonosz démonoktól, felgyógyultan ő is csatlakozik a rend kórusához. Néha kiküldetésben is részt vesz Rosettetel és Chrnoval.

Aion[szerkesztés]

A sorozat főgonosza, aki a saját házába vitte Joshuát, és ott átadta Chrno letört szarvát, és így adott neki új erőt. Még az Azmariát is magával akarta vinni, de ő nem ment vele. Aionnak számos gonosz társai vannak. Amikor magával viszi Rosette-t, és Mary Magdalénát csinál belőle. A sorozat vége felé Chrnonak sikerült elpusztítania Aiont a saját szarvával.

További szereplők[szerkesztés]

Kate Valentine nővér[szerkesztés]

Ő a Magdaléna rend egyik vezetője, és a Rosette felettese.

Ewan Remington tiszteletes[szerkesztés]

Ő a rend másik vezetője. Sokszor segít a rend tagjainak.A sorozat végén pártfogásába veszi Joshuát. A cselekmény előrehaladtával kiderül, hogy valójában egy angyal.

Florette „Fiore” Harvenheit[szerkesztés]

Joshua szolgálója, aki nem fél tőle, és ott segít rajta, ahol tud, és Joshua azt hiszi róla, hogy ő a nővére. Egyébként Satelle nővére. Régen gyermekkorában ékkőmágus volt, de Aionhoz szegődött. Amikor Satella rátalál, már nem emlékszik rá, csak akkor jut eszébe minden amikor Satellával együtt halnak meg.

Satella Harvenheit[szerkesztés]

Florette húga, ő egy ékkőmágus, aki kezén lévő kesztyű segítségével meg tudja idézni a hónapok nevével ellátott ékkő rejtett képességét és ezekkel harcol velük. Küzdelem során néha besegít Chrnonak, Rosettenek és Azmariának. Előbb a nővére hal meg, ő majd csak akkor, amikor Azmaria elkezd neki énekelni.

Anna nővér[szerkesztés]

Ő a Magdaléna rend egyik apácája.

Claire nővér[szerkesztés]

Ő a Magdaléna rend másik apácája.

Mary nővér[szerkesztés]

Ő a Magdaléna rend harmadik apácája.

Duke Duffau[szerkesztés]

Ő is egy démon, és néha besegít Chrnonak, hogy le tudják győzni Aiont, de a harcok során ő el is pusztul.