A Ben 10 szereplőinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Alább a Ben 10-sorozatokban feltűnő kitalált szereplők találhatók, kezdve magától a főszereplőtől, Bentől, egészen a mellékszereplőkig.

Főszereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ben Tennyson[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Benjamin „Ben” Tennyson egy teljesen átlagos tízéves gyerek. Szeret videojátékokkal játszani, gyűjti a Szumó kártyákat, gyakran biciklizik és még gyakrabban kerül bajba. A nagyapjával és unokatestvérével töltött vakáció során ráakad az Omnitrixre, egy idegen technológiára, mely képessé teszi arra, hogy átváltozzon különböző űrlényekké. Miután nem tudja levenni, úgy dönt hős lesz, új hatalmával segíti a rászorulókat. Rá kell jönnie azonban, hogy ez bonyolultabb, mint gondolta, különösen az intergalaktikus hadúr Vilgax miatt, aki mindenáron meg akarja kaparintani az omnitrixet. Bármilyen bizarr idegen alakot is ölt Ben, belül ugyanaz az engedetlen tízéves marad. Gyakran használja csínytevésekre az Omnitrixet, de alapvetően jószívű és bármi áron megvédelmezi a családját a rájuk leselkedő veszélyekkel szemben. Találékonysága is sokszor kihúzta a csávából, mikor nem tudott idegenné változni, vagy az Omnitrix szeszélyéből adódóan nem olyan alakot öltött, amilyent szeretett volna. Az idegen erőkben Ben tölti be a vezető szerepét miután Max eltűnik. Az Omnitrix újra lett konfigurálva, ezzel újabb idegenek érhetőek el számára. Az eltelt néhány év alatt Ben nagyon megváltozott. Húsz év múlva a jövőben, Ben már híres szuperhős. Sikerült újra feltörnie az irányítókódot, így bármikor átváltozhat, bármelyik idegenné. Hozzáállásában is sokat változott, szigorúbb és keményebb lett, a sok harc után, de a fiatalabb énjével történt találkozás jótékony hatással volt rá. Később egy fia is születik, Ken Tennyson.

Ben eredeti hangját Tara Strong, míg magyar hangját az első sorozatban Jelinek Márk, a többi sorozatban Markovics Tamás kölcsönzi.

Gwen Tennyson[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Gwendolyn "Gwen" Tennyson Ben 10 éves unokatestvére. Míg Ben fejjel menne a falnak, ő a józanság hangja, mindig megfontoltan cselekszik. Az esetek többségében megpróbálja lebeszélni Bent, arról hogy bajba kerüljön, de ez szinte sosem hatásos, Ben nem vesz tudomást róla. Gwen és Ben nem jönnek ki túl jól, de ha úgy adódik, mindig segítenek egymáson. Gwen gyakran használja laptopját, hogy információkat találjon gyanús emberekről, eseményekről, vagy lényekről. Bár száraz, szarkasztikus csipkelődéseivel, sok alkalommal magára haragítja Bent, a szíve mélyén mégis szereti, mint unokatesóját és időről időre megadja neki a kellő tiszteletet.

Gwen meghökkentő gimnasztikai mutatványokra képes, valamennyire jártas a harcművészetekben is. Leginkább említésre méltó képessége azonban a varázslás tudománya. Öröklött aurájának köszönhetően képes használni mágikus tárgyakat és varázsigéket, bár még messze nem sajátított el minden tudást ezen a téren. Gyakran böngészi a vf olyan láncreakciót indított el, melynek végén mindig elérte célját, bár ezek során Ben gyakran megsérült. Második alkalommal hozzájutott a Kulcskőhöz, ami olyan emberfeletti erőt adott neki ami már nem csupán a szerencséből táplálkozott. Gwen mindkét alkalommal rákényszerült hogy feladja hősi életét, miután a Bézel medálok elpusztultak.

Az idegen erőkben Gwen már sokkal jobban is bánik az erejével, az energia manipulálására is képes amivel robbanásokat, pajzsokat képes létrehozni. Bár közel sem olyan heves vagy indulatos mint korábban, de még mindig Benre vigyáz.

Húsz évvel később a jövőben már tökéletesen birtokában van varázsképességeinek. Megtanulta hogyan kell újra megalkotni a Bézel medálokat, melyek segítségével többek között repülni is tud. Testi és lelki fejlődésének köszönhetően megszerezte a fekete övet is, így a harcművészetek és a varázslás terén is otthonosan mozgott.

Max Tennyson[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Maxwell "Max Nagypapa" Tennyson Gwen és Ben hatvanéves nagypapája. Érdekes gasztronómiai ízlését unokái nem díjazzák. Viszont kalandvágyó természetét annál inkább. Ebből adódóan mindig érdekes utazásokra viszi Bent és Gwent. Max egy lakókocsiban utazik, mely a Rozogány becenevet kapta (maga a jármű egy GMC Classic Motorhome típusú lakókocsi). Ez a kocsi több mint egyszerű jármű, ugyanis tele van szuper, csúcstechnikát képviselő trükkös ketyerékkel, melyek többek közt képessé teszik a kocsit a 300 km/h-s sebesség elérésére is.

A nyári vakáció során fény derül Max múltjára is. Régen a kormány szupertitkos szervezetének, a Szerelőknek dolgozott, akik minden nem éppen szokványos esettel foglalkoztak. Pályája során Max rengeteg tapasztalatot gyűjtött az űrlényekről és egyéb furcsa esetekről. Ezek a tapasztalatok hasznosnak bizonyulnak, miután Ben csuklóján feltűnik az omnitrix. Ben és Gwen eleinte nem sokat törődtek nagyapjuk foglalkozásával, azt gondolván, hogy szimpla szerelő volt, de végül kiderült az igazság. A szerelők rendelkeztek egy bázissal is a Rushmore-hegy alatt. Max korábban már megütközött Vilgax-al is és legyőzte őt. Nem sokkal ezután a szervezet megszűnt. Max volt az egyik jelölt az Apollo 11 űrprogramba is, de ezt visszautasította. Szerelmi kapcsolat alakult ki közte és egy Xylene nevű nőnemű idegen közt. Xylene megpróbálja elcsábítani Maxt, hogy együtt járják a galaxist, de Max unokáira hivatkozva ezt elutasítja.

Az idegen erőkben Max a Szerelők félig-meddig már visszavonult tagja. Akkor tűnt el amikor a Csúcsvér-összeesküvésben nyomozott. A Max Out című epizódban találkozik unokáival, de az epizód végén feloldozza magát, hogy megsemmisüljön a Csúcsvér gyár. A Voided című epizódban Ben és Max újra találkoznak a Null Voidban, és megígéri Bennek, hogy hamarosan visszatér. A War of the Worlds című epizódban tér vissza amikor segít Bennek elpusztítani a Csúcsvért.

Nyolcvanévesen a jövőben, szakállat növesztett, és elvesztette jobb karját, melyet egy robotkarral pótolt, amely több fegyverré is át tud alakulni. Lakókocsiját szintén továbbfejlesztette és sok egyéb mellett képessé tette a repülésre is.

Még tíz évvel később is mindig Ben mellett találjuk, bár nagyon lefogyott és összetöpörödött.

Max angol hangját Paul Eiding kölcsönzi.

Kevin Ethan Levin[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az energiavámpír. Kevin kezdetben szövetkezett Bennel, amikor összeveszett nagypapájával. Miután Ben rájött, hogy Kevin túllőtt a célon: megállította. Ám Kevin DNS-e összeolvadt az Omnitrixével, és így minden idegen erejét egyszerre birtokolja.

Ben egyik ellensége volt. Az idegen erőkben csatlakozik Benékhez és segít is nekik. Képes elnyelni bármit amihez hozzáér. A harmadik évadban a végtagjait bármilyen szilárd tárggyá át bírja alakítani. Szerelmes Gwenbe, de ezt nem mondja meg neki. Találkozhatunk még vele a Ben 10 Ultimate Alien-ben is.

Régebbi neve: Kevin 11

Mellékszereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Galaktikus végrehajtók[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Egy szervezet amely védi a galaxist a galaktikus törvénykönyvben leírtak szerint. A csapat három tagból áll, vezetőjük Ultimos. (Érdekesség, hogy hasonlít Superman-re és képességei is nagyjából azonosak vele.) Miután megbizonyosodnak arról, hogy Ben rátermett harcos, őt is maguk közé fogadják, ám Ben ezt visszautasítja, inkább a családjával marad.

A Ben 10 000 című részben viszontlátjuk őket, ám Ben semmilyen fontos feladatot nem hagy nekik elvégezni, mindent ő akar megoldani.

Tetrax[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Gyémántfejhez hasonlóan ő is egy petrosapien. Különleges páncélzatot hord, mely lehetővé teszi számára, hogy használja képességeit, anélkül, hogy levenné azt. Először Vilgax küldi a Földre, másik két veszélyes fejvadásszal egyetemben. Eleinte Ben ellenségnek véli, de miután megküzdenek, Tetrax felfedi valódi célját, hogy biztonságba juttassa az omnitrix-et. A fejvadászok legyőzése után végül úgy dönt, Bennél jó kezekben van a szerkezet, és elhagyja a bolygót.

Később, Az omnitrix titka c. mozifilmben visszatér, és magával viszi Bent, hogy leállítsák az omnitrix önmegsemmisítő rendszerét. Fény derül sötét múltjára is: Fiatalon, zsoldosként Vilgax-nak dolgozott és kulcsszerepet játszott abban, hogy Vilgax végül elpusztította szülőbolygóját.

Beceneve Hoverboard (légdeszka), mivel nagyon sok ilyen lebegő eszközzel bír.

Julie Yamamoto[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Julie Ben szerelme. Szeret teniszezni és a „háziállatát”, Shipet sétáltatni.

Xylene[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Egy zöld, hüllőszerű, leginkább gyíkra hasonlító, nőnemű idegen, aki az omnitrix-et szállította. Mikor Vilgax megtámadta az űrhajóját, úgy döntött kilövi az omnitrix-et a Földre. Ám a kapszula pályát tévesztett, így akadhatott rá Ben. Xylene hajója lezuhant, ő maga pedig hibernálódott. Egy nap azonban visszatér és elárulja, hogy az omnitrix merő véletlenségből került Ben-re, valójában Max-nek szánta. Az is kiderül, hogy ő már járt korábban a Földön: Max és Xylene szerelmi kapcsolatot tartottak fenn. Xylene ismét megpróbálja elcsábítani Max-et, hogy járják együtt az univerzumot, ám Max unokái miatt nemet mond. Xylene is rendelkezik különleges adottságokkal. Telekinetikus képességei vannak, vagyis az akaratával mozgat tárgyakat, szinte mérettől függetlenül. Ő teszi elérhetővé Böffencs alakját az omnitrix-ben. Miután a Tennyson családdal közösen legyőzték Vilgax egyik drónját, Xylene végül hazatér.

Manny Amnstrong[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ő egy Nulla űr zsaru, akinek olykor nagyobb makacssága, mint a bátorsága. Egy univerzum gyalogos, aki bár nem magiszter, mégis engedélye van intergalaktikus járőrözésekre. Kevésbé bízik meg a hagyományos űrzsarukba, de ha végveszély közeledik, kitart mellettük. Négy keze van, s mind a négy kezéhez egy-egy zsarupisztoly, melyek mindig nála vannak. Minden problémáját küzdelmekkel próbálja megoldani, de előfordul, hogy mégis a gondolkodást választja. Egy Hellen nevű tanácsadóval harcol az űrben, többnyire azért, mert kisebb romantikus kapcsolatot érez iránta. Gyakran viselkedik úgy, mint egy igazi szerelőparancsnok, leginkább ha az adott esetben sok verekedés fordul elő.

Hellen[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Manny segítőtársa. A jól ismert Villámmanó DNS-ét használja. Derék és serény harcosnő, Manny tanácsadója. A Nulla Űr zsaruk közül ő az egyetlen nő. Mikor az űrőrök D-űr irányítása alá kerültek, ő volt az egyetlen, aki kommunikálni tudott a röpdöső szörnyetegekkel. Pirce titokban a lány nagy bátyja.

Alan[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Minden vágya, hogy ő is a Nulla Űr zsaruk közé tartozzon. Lánglovag DNS mintáját viseli. Mivel még kezdő szerelő, még nem tud olyan nagy lánglabdákat lövellni, mint Ben idegenlénye. Szülei 5 éves korában elhagyták egy zord kukoricaerdőben, ezért a hátralévő életét ott kellett eltöltenie, majd ifjú korban áttelepedett a Nulla űrbe. Nem szereti a rendőröket, kiskora óta menekülnie kellett előlük.

Pirce[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Pirce (más néven Tüske) félig ember, félig sün. A "Szerelőtanoncok" című epizódban megfenyegeti Ben-t, hogy elvesztette az utolsó esélyét, és emiatt ki fogja engedni a teljes erejét. A "Harc a Nulla Űrben" nevű epizódban megismerkedik Ben-nel, azonban nem engedi, hogy a fiú eljusson az ott Fullánk néven szereplő Max nagyapához. Tüske hasonlóan nevelkedett fel, mint Alan, ám neki nem elmentek a szülei, hanem Dr. Animo bandája elpusztította őket. A sünember lakhelye már kezdetektől fogva a Nulla Űr volt. Hatalmas energiával rendelkezik életveszélyes tüskéi mögött. Különleges képessége, hogy akár 300 km/h-s sebességgel is ki tud lőni magából 70 db tüskét.

Paradoxon professzor[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nem sokkal, hogy az öreg Paradoxon meghalt, mert a teleport-hüvely gépe felrobbant, a NASA teljesen felbomlott, ezért az eddigi ügyfelek többé nem vállalkozhattak, hogy Paradoxon utódját, Paradoxon professzort kikérdezzék az eddigi modern-technológiáiról. A professzort azonban ez nem érdekelte, ugyanis elhatározta, hogy nem műszaki találmányokat fog megalkotni, hanem felkutatja az öreg Paradoxon múltját, és hogy a teleport-gépe milyen technikai hiba miatt robbant szét. Terve megvalósításához előbb csatlakozik Azmuth-hoz, majd Ben csapatához, és segíti őket a "Csúcsvérmentesítésben" . A "Világok háborúja" című epizódban elárulja Bennek, hogy az a hatalmas csúcsvérhajó, amit az előző küldetésben felrobbantottak, nem hadihajó volt, hanem egy cirkáló. Ugyanebben a részben egy trükkös időutazó óra a fegyvere, amit ha kívánt időpontra állít, abban az időpontban terem.

Cooper[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Középiskolás tinédzser, szerelmes Gwenbe. Képes uralni a különféle elektronikus tárgyakat, vagy éppen szuper harci felszereléssé változtatni. Amikor a "Világok háborúja" epizódban a csúcsvérek szolgáinak, a DNaliennekknek segített, annak érdekében, hogy változzanak vissza normális emberekké, a jól ismert Platinum gép továbbfejlesztett változatát láthatjuk a fiún. Az egyik kiegészítő fegyver segítségével, a T-mikro wave pisztolynak köszönhetően sikerült terve végrehajtása, a DNaliennek vissza kapták az eredeti testüket, életüket. Az édesapja Max nagyapa egy szerelőtársa.

Azmuth[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Azmuth, az omnitrix feltalálója, a galván fajhoz tartozik épp úgy, mint Ben idegenlénye, Ragacska. A Galván bolygóra nem lehet egyszerűen leszállni, ahhoz Azmuth engedélyére van szükség, de ha anélkül akar valaki leszállni, a bolygó gyűrűjében elrejtett biztonsági rendszer, egy óriási, láthatatlan mágnes korong mindkét oldaláról erős szívóerőt bocsát ki, amíg az engedély nélküli hajó ketté nem törik. Azmuth otthona egy hatalmas omnitrix emblémával ellátott vár, amely pontosan a bolygó közepén áll. Amikor Paradoxon professzor különös módon kikapcsolja a biztonsági rendszert, és így engedély nélkül száll le a bolygóra, Azmuth megsértődik, azonban amikor a professzor elmondja neki, hogy milyen okból jött a bolygóra, a galván kibékül vele, s testőrévé fogadja. Ben-hez hasonlóan Azmuth-nak is Vilgax a főellensége. Miután az omnitrix elkészült, Xylene lett Azmuth követe, ezért neki kellett a technológiát a földre küldeni. Azmuth kollégája, Albedo egy ideig a jó, majd a sötét oldalon állt.

Gill Hill magiszter[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ő egy intergalaktikus űrzsaru, aki a legfejlettebb idegentechnológiákat védelmezi a különböző gonosz betolakodók és rablók elől. Többek közt emiatt hitte azt, hogy Ben, Gwen, és Kevin csupán szerelőknek álcázott bűnözők, akik valójában ellopták az Omnitrixet, s Kevinnek a szerelő-jelvényt. Ben azonban elmagyarázza az őrmesternek, hogy az Omnirix használatát Azmuth is engedélyezte. Gill Hill ezért nem veszi el az órát, de Kevin jelvényét igen.

Gil Hill egy mecha-titanium páncélzatot hord, talpig felfegyverezve mindenféle galaktikus pisztollyal, melyeket azonban a páncélzaton belül hord. Leginkább egy békára hasonlító DNS mintát visel, lásd az arcát.

Magister (Ultimate alien)[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Amikor az Agregor elől menekülő 5 idegenlény, Bivaly, Andreas, Teknőcpofa, Ra'ad, és P-andor behatol a szerelőknek egy hajójára, meglepetésükre nem szerelőkadétokat találnak, hanem Agregor katonáit. Sajnos azok túl nagy erőben voltak, így az idegenek egy börtöncellába vesződtek. Az egyik katona egy energia elhárító kártyát rakott a rácsok elé, így szegényeknek semmi esélye sem volt. Azonban egy idő múlva a cella elé jött Magister, hogy kicserélje a kártyát egy frissebb verziót tartalmazóra, ezt kihasználva az idegenek a megmaradt erejükkel lebénították a parancsnokot, s megsemmisítették a kártyát. Most már ismét van erejük, így a katonák életét kioltva rohannak az irányító kabinba. Azonban ott sem az volt, akit vártak. Amint a pilóta felemelte a sisakját... ... kiderült az igazság! A pilóta valójában Agregor volt! Sajnos ennek köszönhetően a 4 idegenlény a hibernáló tartályokba kerültek, míg Agregor terve megvalósításán dolgozott: el akarta szívni az idegenek minden erejét, s így az univerzum legerősebb élőlényévé válni.

Andreas[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A zsarnok és kapzsi Agregor elől menekülő első idegenlény. Miután Ben a bemásolta a DNS mintáját az omnitrix-be, Karófúró lett az új neve. A menekülő 4 idegen közül ő volt a legerősebb. Ben az Örök Lovagok várában talált rá, ahol különös módon Argit, a tarajos sül-ember volt az uralkodó. Ennek köszönhetően először könnyűnek tűnt a feladat, hogy biztonságban ki is juthassanak a várból, azonban mikor feltűnt Sir Dagonett, egyre inkább nehezedett. Andreas képessége, hogy óriási festékkeverő kezeinek segítségével veszélyes földrengéseket tud generálni. Ezenkívül hatalma van a föld alatt fúró-túró hatalmas Mogurák fölött.

Bivalan[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A második menekülő idegenlény. Az űrhajója Aggregátor támadása miatt megrongálódott, lezuhant a sziklabarlangban. Bivalan ettől kezdve a NASA legújabb űrhajójából, az Orion-ból elkezdte lopni az értékesebb alkatrészeket saját hajójának megjavításához. Ben, Gwen, és Kevin sikeresen megállították, de Aggregátor elrabolta, s hibernálta annak érdekében, hogy ne érezzen semmit, amíg kiszipolyozza minden energiáját.

Leginkább megjelenő képességei: képes halálos tömegű vizet taszítani pumpaszerű karjaiból, s puszta kézmozgatással alulról felcsapó vízrohamot előidézni.

Teknőcpofa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A harmadik idegen. Az öt földönkívüli közül ő az egyetlen, akivel nem kellett megküzdeni DNS mintájáért. Őt Szélvésznek nevezik az omnitrix-ben. Ő valójában a Kedshenploor faj legeslegutolsó példánya. A többi ilyen idegen kipusztulásának története, hogy egy nap Agregor felfedezte az otthonukat, s egyetlen szó nélkül előrántott egy késéles baltát, majd teljes mértékben megőrülve rohanni kezdett feléjük, közben azt üvöltözve: A Kedshenploor fajnak legalább egyetlen tagja elég lesz! - Egyetlen tag! . S a gonosztevő vérszomjasan lóbálta eszközét az élőlények fölött. Teknőcpofa még időben menekülni kezdett, ám társai csak lebénulva figyelték Agregor-t. Azt hitték, a gonosztevő csak fenyegetni akarja őket, azonban az a következő másodpercben rászúrta baltáját az egyik szülőre. A többi teknőc sajnos beakadt egy igen csak szúrós sövénybe, így azok már az életveszélyes balta áldozatává váltak. A fiatal Teknőcpofa több 28 évig egy rémisztő barlangban várta a legbiztonságosabbnak tűnő évet, mikor végre előbújhat. Teknőcpofa képességei: ha jól összenyomja végtagjait, propellerre emlékeztetve hihetetlen szélenergiát generálva bármit képes elsöpörni útjából. , hogyha elég magasra ugrik, képes lebegni.

Ra'ad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A negyedik menekülő. Hiú, és meggondolatlan harcos, azt gondolja, ő a menekülő csapat legokosabb, legerősebb tagja. Az omnitrix-ben Medúza néven szerepel, mert valóban, hasonló áramcsápokkal és hasonló rugófarokkal rendelkezik, mint egy igazi medúza. Miközben a csapatának agresszívan parancsolgat, már Ultimét Agregor árnyékától is halálra rémül. Sokan azt hitték, legyőzhetetlen idegenlény, azonban hatalmas csápjai mögött rejtőzik az igazi gyenge pontja: a válla. Az összes idegenlény közül Andreast tartja a leggyengébbnek, mivel gyakran hibásan kezeli nagy fúrókezeit, s gyakran rossz helyre vezeti a Mogurákat. Képessége: hihetetlenül lebénítani ellenfeleit erős áramütéseinek segítségével, 2-3 másodperc alatt elszívja az ellenség energiáját.

P'andor[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A menekülők csapatának ötödik tagja. Amikor először került be a menekülők közé, még bölcs és szerény volt, azonban mikor Kevin véletlenül áttöri rég rá szerelt acélpáncélját, hirtelen zsarnok és igazságtalan lesz. Ez amiatt van, mert P'andor valójában egy lávaszellem, amely minél több negatív energiát eszik, annál hájasabb és erősebb lesz. Mihelyt Kevin megjavítja a páncélját, s Ben bele bezárja, a DNS mintája bekerül az omnitrix-be, s Erőgép lesz a neve. Képességei: Mindent átforrasztó és megolvasztó lávát spriccelni tűzforró torkából, lézert csúzlizni a szeméből, és az orrából.

Petalidey Mester[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Ben 10 Omniverzum és a Ben 10 Ultimate Alien sorozatban láthatjuk. Max nagyapa legrégebbik szerelőtársa. A DNS mintája ugyan abból a fajból származik, amelyből Pengéé is. Rook és Ben számára mindig is boldog és békés életet élt, azonban ez hajszálnyit sem igaz, valójában sötét és félelmetes múltja van. Fiatal korában egy Jay Mester nevű tanítónak dolgozott egészen addig, amíg Csúcsvér Nagyúr le nem rombolta a szerelőtanoncok ideiglenes kvártélyát. Akkor a tanító szembe szált a gonosz szörnyeteggel, s rengeteg szerelőfegyverrel való lövöldözgetés után birokra kelt vele, majd egy hatalmas rúgás után kiszakította a légcsöveket, ezzel meggyilkolta Csúcsvért. Azonban Jay Mester nem örülhetett sokáig, ugyanis Csúcsvér veszedelmes mérge beszivárgott a testébe, így ő maga is meghalt. Petalidey nagyon korán hívta az Alvilági orvosokat, de a tanítót már nem lehetett újraéleszteni. Az ifjú tanítvány ezután elment, hogy felkeresse Azmut-ot, hogy tanítsa meg, hogyan válhat igazi szerelővé, azonban út közben megtámadta egy DNalien, s DNS koordinátája összeolvadt vele, így titokban félig DNalien, félig eredeti DNS-t viselő. Erről a titokról még Petalidey fia (akire a mester minden titkát rábízza) , Weetalidey sem tud. Petalidey mester űrhajója, a JI-gey a legnagyobb jármű az alvilágban. Tetőtől talpig fegyverek borítják, a vezérlőfülke pedig tele van idegentechnológiákkal. Az Omniverzum sorozatban Liam egyszer megpróbálta ellopni a projektrajzát, de Ben és Rook sikeresen elbánt vele.

Pike Mester[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hasonló DNS-t visel, mint Petalidey Mester. Miután elvesztette Magister Főparancsnokot (mert Agregor foglyai meggyilkolták), új életet kezd. Vissza vonul a szerelőmesterségtől, s közönséges élethez folyamodik. Az Omniverzum sorozatban azonban ismét akcióban van, mert megtudja, hogy Kyber csapdába csalta Petalidey Mestert. Pike legfeljebb 5 percig bírja levegősisak nélkül a szárazföldön. Neki is Jay Mester volt a tanítója, azonban semmit sem tudott a haláláról, emiatt gyakran utazott ki a szerelőakadémiára azt várva, hogy mestere is ott lesz. Fegyvere egy plazmaszigony, amely több színűvé is átváltozhat.

Phile[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Max nagyapa régi szerelőtársa, akivel annak idején kilőtte Vilgax-ot az űrbe. Sok ideig gyűjtögették Max-el az idegenlényeket, és zárták be őket a Nulla Űrbe. Egyik nap azonban Phile eltűnt nem sokkal Vilgax visszatérése után. Majd egy napon, mikor Max az unokáival van, megtalálják egy elhagyott gimnáziumban. A szerelő luxus otthona könnyedén elcsábította Bent, azonban ennek segítségével Philnek volt ideje, hogy ellopja a Nulla Űr projektort. Max sajnos túlkésőn ért a Rushmore hegyhez, így a szerelő majdnem bezárta a Nulla Űrbe. Miután Max magához tér, Phile már a projektorral a kezében autózik az országúton, de Gwen segítségével visszaszerzik a gépet, s Philet véletlenül belökik a Nulla Űrbe.

Sandra és Carl Tennyson[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ben szülei. Szigorú felnőttek, féltik fiukat az idegenlényektől. Sandra Ben anyja, nem érti a szerelők munkáját. A "Büntetésben" című epizódban látta Bent, amint megsérül Csúcsvér támadásától. Emiatt megtiltja, hogy az omnitrixet ideglényekké való átváltozáshoz használja, azonban mikor látja, hogy fia megsemmisít egy DNalien-hajót, már megengedi. Carl Ben apja, aki szintén látta, mit tett Csúcsvér. Ahogyan azt is, hogy fia mit tett. Mikor hazatérnek, Carl elővesz egy szerelőpuskát, és bevallja Bennek, régen ő is szerelő volt, s Max egyik szerelőtársa volt.

Verodona Tennyson[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Gwen nénikéje. Titokzatos mannával rendelkezik, és hatalmas mágia tudással. Minden évben kimegy egy tengerpartra, s az egyik ott álló fát a bűbájával egy rózsaszín aurával körbevett csodálatos növénnyé alakítja. Ezt férje, Max nagyapa tiszteletére csinálja, ugyanis minden vágya, hogy újra láthassa.

Sanny Tennyson[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Gwen unokanővére. A varázslásban igen profi, de Verodona Tennysont nem tudja túlszárnyalni. Egyszer járt Bűbájbirodalomban, ettől önállóbb, ravaszabb lett mint Gwen. Mindent máshogy akar, mint unokahúga. Barátja egy sziklaember, Antónió, aki mindent megtesz a lány kedvéért.

Ellenségek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Vilgax[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Vilgax egy Chimera Sui Generis, az Árny Birodalmából. Ő a Tennyson család legádázabb ellensége. Semmi és senki nem állíthatja meg céljának elérésében, nevezetesen, hogy megkaparintsa az omnitrix-et. Ugyanis az omnitrix segítségével akar létrehozni egy olyan erős hadsereget, mellyel képes lesz leigázni a Galaxis összes bolygóját. A Xylene-el való űrcsata során azonban súlyos sérüléseket szenved, s egy regeneráló tartályba kerül. Robotdrónjaira, és fejvadászokra bízza az omnitrix begyűjtését. Ezen hadműveletei mindig kudarcba fulladtak. Végül ő maga veszi kezébe az irányítást. Előlépvén a tartályból sokkal erősebb mint valaha volt. Már a változtatások előtt is nagyon ellenálló volt a sérülésekkel szemben, képes volt túlélni például egy nukleáris robbanást is. Ám új formájában felhőkarcolónyi magasságokba tud ugrani, vagy egyetlen ütéssel szét tud zúzni egy hegyet. Dacára ezen képességeinek, a Tennyson-ok végül legyőzik őt, űrhajója pedig megsemmisül vele együtt.

Vilgax azonban túlélte a robbanást, de valahogyan hibernálódott és a nyílt űrbe sodródott. A második éved végén Kevin 11, megmenti és egyesítik erejüket, hogy megszerezzék az omnitrix-et, ám végül mindketten a Null Űr dimenzióban ragadnak.

A Ben 10 000 c. részben Dr. Animo feltámasztja Vilgax-ot, hogy bosszút álljon Ben-en. De végül mindkettejüket legyőzik.

Vilgax egy „álom” verziója is feltűnik a negyedik éved első epizódjában és szembeszáll Ben-nel. A csata rövid ideig tart, Vilgax megpróbálja a Null Űrbe küldeni Ben-t, de végül ő kerül oda. Az Örök Lovagok gépezetében ez volt az egyetlen hiba, mert Vilgax nem kísérelte meg elvenni az omnitrix-et mielőtt Ben-t a Null űrbe röpítette volna.

Vilgax megjelenik Az omnitrix titka című moziban is. Nem tudni, hogyan jutott ki a Null Űrből, de annyi bizonyos, hogy Ben iránt érzett gyűlölete tovább fokozódott. Mindenáron meg akarja szerezni az omnitrix-et, ezért nem hajlandó elismerni, hogyha az óra felrobban az univerzum fele is elpusztul vele együtt. Számos csata után végül Ben győzedelmeskedik, a Nagy Idegen segítségével kilöki Vilgax-ot az űr sötét mélységeibe.

Vilgax az első és a második évadban Ben fő ellenlábasa.

Hex[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Egy mágus aki varázsbotjából és varázsamulettjeiből nyeri a hatalmát. Meg akarta szerezni az Archamada varázslatok könyvét, ám Gwen az egyik talizmán segítségével legyőzte és elpusztította a talizmánokat.

Bűbájosztó[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hex unokahúga, aki később kiszabadítja őt a börtönből. Az összes varázslatos tárgyát a kis táskájában tartja. Anélkül nem ér semmit. A Ben 10 és az idegen erők és a Ben 10: Ultimate Aliensorozatokban megnyit egy mágikus átjárót a varázs mannával rendelkező világba, a Bűbáj Birodalomba, ahol több ezer élőlényt az ő sötét mágia tudása tartja életben, s bővíti gonoszságukat, nehogy bárki közülük tudatára ébredjen, hogy egy mannával irányítják. A legnagyobb ellensége Gwen, mivel az aurája gyakran változtatja a Bűbáj Birodalom helyét.

Enoch[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az örök lovagok vezetője. Mániás idegentechnika gyűjtő. Először akkor tűnik fel, mikor Howwel elviszi neki Ragacskát.Miután Ragacska és a Tennysonok elpusztítják a kastélyát,az Omnitrix és a Tennysonok után érdeklődik.

Dr. Animo[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az örült tudós, aki az állatokat mutánsokká akarja változtatni. Majd miután megszerzi az Omnitrix fedelét, egy műhold segítségével az egész világra szét akarja szórni mutáns sugarát, hogy az összes ember az mutánssá váljon, ám Ben megállítja.

Six-Six[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A három fejvadász egy másik tagja. Talpig fel van fegyverkezve a csúcstechnikás fegyverekkel. Későbbi visszatérésénél meg akarja szerezni az X elemet, hogy egy veszélyes vegyületet hozzon létre és azzal bombázza a naprendszert.

Kraab[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A harmadik fejvadász. Ez a rákra emlékeztető robot ollójából lézert lövell, és lábai segítségével képes belefúrni magát a földbe.

Vulcanus[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szövetkezett Six-Sixel hogy megszerezzék az X elemet. Csupa izom, nulla agy.

Dr. Victor[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Nasa-nak dolgozott. Átalakult formája egy mutáns lény. Később föltámasztotta mesterét, Szellemet. Majd kilő egy rakétát az űrbe hogy a Múmia kövével sötétséget hozzon a zombi emberi seregre. Tökéletes hely Szellem számára.

Megawattok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ezek is űrlények. Akkor jelentek meg mikor Max nagypapa elvitte Ben-t és Gwen-t egy városba. A Megawattokat egy hatalmas gumilabdába zárták amit Az-nak nevezték el. Ben véletlenül kiszabadította őket de aztán csellel becsalogatta őket egy hatalmas üveggömbbe. 20 évvel később Ben-nek már meglesz ez az idegen a képességei áramot tud lövellni a szeméből, a kezéből, és a feje búbjából. Hát épp ezért üveg gömbbe zárták mert az üveg nem vezeti az áramot.

Csúcsvér[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Csúcsvér úgy gondolja, hogy az összes faj közül ők a legtisztábbak, és meg akarják tisztítani a világot az alacsonyabb szintű életformáktól. Később kiderül, hogy már majdnem kihaltak.

DNaliens[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az emberek és a földönkívüliek keveréke amik a Csúcsvért szolgálják. A DNAlienek fel tudják venni emberek alakját.[1]

Az Örök Lovagok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Egy olyan szervezet ami már a Középkortól titokban működött. A Forever Knights földönkívüli eszközöket árul.[1]. Később kiderül, hogy felbecsülhetetlen értékű ötös szintű csúcstechnológiákat rejtettek el bennük. A legnagyobb ellenségük egy mechanikus sárkány, aki azonban csak el akar menekülni a földről. Az Örök Lovagoknak először Ennoch, majd a későbbiekben Sir Dagonett a vezetőjük. A Ben 10 és az idegen erők első epizódjában szövetséget kötnek Kevinnel, hogy titokban ötös szintű technológiákkal fognak érvénytelenül kereskedni, de Kevin elárulja őket, s végül végez az egyik hadseregükkel.

Sárkány[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az örök lovagok ellensége. A múltban Enoch legnagyobb ellensége volt, azonban a legendás Khnorra karddal rávágott egy hatalmasat a torkára, mire a sárkány összeesett. Azonban csak színlelte halálát, a kard ugyanis a nyakán lévő hangfordító eszközt találta el. Ettől az emberek többé nem érthették meg a sárkány beszédét. Azonban egy alkalommal a sárkány kiszabadult az örök lovagok börtönéből, s ekkor már Ben csapata küzdött meg vele. Ben Majompókká változva felfedezte a torkán lévő fordítógép tetemét. Ezt követően le is tépi, s megjavíttatja Kevinnel. Majd a következő küzdelemben egy hatalmas ugrással rádobja a sárkány nyakára, mire az emberi nyelven elmondja, hogy az örök lovagok évezredek óta kínozzák őt annak érdekében, hogy azzal új uralkodójuknak, Sir Dagonett úrnak fejezzék ki tiszteletüket.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  1. ^ a b Ben 10: Alien Force. Cartoon Network.com. (Hozzáférés: 2010. január 16.)