A 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a lap a 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal című sorozat epizódjait mutatja be.

A tartalom epizódjai[szerkesztés]

Cím Első vetítés #
The Wager 1983. augusztus 1. 101
A fogadás 1987. április 7.
Willy Fog felfogadja, Rigodont az inasának (továbbá Tico-t is, de Fog erről nem tud). Fog a Reform klubban elolvas egy cikket, miszerint a közlekedés többet fejlődött az évtizedek során. Hogy bebizonyíthassa klubtársainak, velük 20 ezer fontban fogad, hogy képes körülutazni a Földet, 80 nap alatt. Eközben Rowen rendőrfelügyelő, Dix felügyelő, és Bully megtudja, hogy egy szemtanú szerint Willy Fog rabolta ki a Bank of England-et.

Bemutatkozik a részben: Willy Fog, Rigodon, Tico, Lord Guinness, Ralph, Rowen felügyelő, Dix, Bully, Sullivan, Wesson, Farrel, Johnson

Bon Voyage 1983. augusztus 2. 102
Az indulás 1987. április 14.
Fog, Rigodon, és Tico elindulnak, hogy 80 nap alatt megkerüljék a Földet. Ezalatt Fog klubtársa Mr. Sullivan felfogadja Transfer-t, az álcázás mesterét, hogy szabotálja Willy föld körüli útját. Továbbá Dix és Bully is követi őket.

Bemutatkozik a részben: Transfer
Transfer álcázása: fiatal hölgy

The Mysterious Mademoiselle 1983. augusztus 3. 103
Egy viharos út 1987. április 21.
Willy Fog Párizsba érkezik, s Transfer francia hölgynek álcázva magát, el akarja téríteni Fog-ékat, hogy lekéssék a vonatot. Végül Transfer-t lerázva, a hintó mégis eljut a pályaudvarra. Mr. Fog számára kiderül, hogy Tico-t is felfogadta a szolgálatába.

Transfer álcázása: francia hölgy

The Temple of Doom 1983. augusztus 4. 104
Willy Fog kerestetik 1987. április 28.
Suez-ba érkezve, Transfer ellopja Mr. Fog útlevelét, s egy romos templomban rejti el. Rigodon és Tico mindent megtesznek, hogy megtalálják azt.

Bemutatkozik a részben: Korn dandárparancsnok
Transfer álcázása: régiségkereskedő, szellem

The Counterfeit 1983. augusztus 5. 105
Willy Fog és a kísértet 1987. május 5.
Mikor Willy Fog és társai Indiába hajóznak, összetársulnak Corn dandártábornokkal, aki kísérőjükké válik az úton. Eközben Transfer legújabb terve szerint, Mr. Fog-nak álcázva szabotálni akarja Willy útját.

Transfer álcázása: Willy Fog

Bombay Adventure 1983. augusztus 6. 106
Kaland a pagodában 1987. május 12.
Transfer ismét Mr. Fognak álcázva magát szabotálni akarja az utat azzal, hogy Rigodon-t és Tico-t a Bombay-i hegyre csalja. Ők kíváncsiságból lemennek a pagodába, ahol szentégtörést tesznek, de megússzák a dolgot és sikerül elmenekülniük. A kaland során Rigodon elveszti a kalapját. Eközben Dix és Bully véletlenül a Fog-nak álcázott Transfer-t akarják letartóztatni, ám később megtudják, hogy összetévesztették a két embert.

Transfer álcázása: Willy Fog

The End of the Line 1983. augusztus 7. 107
A Calcuttai-expressz 1987. május 19.
Willy Fog és társai balszerencséjére megtudják, hogy a vasútvonalat, melyen Indián haladnak át, nem fejezték be. Az út folytatására megpróbálnának valami más módot keresni. Egy elefántra, és párszijára találnak, akik azonban nem akarják elvinni őket Allahabad-ba. Kihasználva ezt a helyzetet Transfer, leüti az elefánt gazdáját, majd a párszinak álcázva magát megpróbálja Willy Fog-ékat eltéríteni a dzsungelben.

Bemutatkozik a részben: Koa gazdája (párszi)
Transfer álcázása: Koa gazdája

The Deadly Jungle 1983. augusztus 8. 108
Veszedelem a dzsungelben 1987. május 26.
Transzfer megpróbálja elhagyni Willy Fog-ot és társait (közben rossz irányba térítve), hogy a dzsungelben rekedjenek. Velük együtt ő is a dzsungelben rekedt, míg Fog és társai továbbhaladnak az elefánttal.

Transfer álcázása: Koa gazdája

The Remarkable Rescue of Romy 1983. augusztus 9. 109
Romy megmentése 1987. június 2.
Willy Fog-ék egy templomba érkeznek, ahol Romy hercegnőt fel akarják áldozni a szektások Káli istennőnek. Mr. Fog, és társai meg akarják menteni a hercegnőt. Először a templomba akarnak betörni, majd felveszik a küzdelmet a szektásokkal. Végül sikerül megmenteni a hercegnőt.

Bemutatkozik a részben: Romy

A Present for Parsi 1983. augusztus 10. 110
Ajándék a párszinak 1987. június 9.
Az utazók a dzsungelből menekülvén összefutnak a párszival, és sikerül vele eljutniuk Allahabad-ba. Mikor a városba érkeznek Fog átadja a pénzt a párszinak. Romy pedig elmeséli az utazóknak élettörténetét. Végül Mr. Fog úgy dönt, hogy elviszi Romy-t hongkongi rokonaihoz.

Utolsó megjelenés: Korn dandárparancsnok, Koa gazdája (párszi)

Guilty as Charged 1983. augusztus 11. 111
Rigódon kalapja 1987. június 16.
Amikor Mr. Fog és társai megérkeznek Kalkuttába, Rigodon-t és Tico-t letartoztatják, amiért megszentségtelenítették a Bombay-i templomot (Kaland a pagodában). Willy Fog ottmarad a bírósági eljáráson, hogy kiszabadítsa barátait. Végül óvadék letétele által Mr. Fog megmenti Tico-t, Rigodon-t, akinek még elveszett kalapját is sikerül visszaszereznie.

Transfer álcázása: indiai ezredes

Shipwreck 1983. augusztus 12. 112
Vihar a kínai tengeren 1987. június 23.
Romy keresi az évek óta nem látott nagybátyját és nagynénjét, még Hongkongba is követi őket, Willy Fog-gal és társaival együtt. De végül sajnos a Hongkongba tartó hajót elkapja a tájfun.

Transfer álcázása: a hajó egyik alkalmazottja

The Butler's Dilemma 1983. augusztus 13. 113
Rigodon bekapja a horgot 1987. június 30.
Romy megtudja, hogy a nagybátyja és nagynénje meghalt, ezért Mr. Fog-gal akar tartani Angliába. Dix felügyelő azonban Hongkongba akarja tartatni Fog-t, mivel ez a földrész az utolsó brit felségterület, ahol letartóztatja őt. Ezért Rigodon segítségét kéri. Később Transzfer Dix-nek álcázva, elaltatja Rigodon-t és Tico-t, s egy idegen a hajó fedélzetére csempészi őket.

Transfer álcázása: Dix felügyelő

En Route for Yokohama 1983. augusztus 14. 114
Kalandos út Yokohamába 1987. július 7.
Miután Transzfer Dix-nek álcázva elaltatta Rigodon-t és Tico-t, a Carnatic-ra csempészte, majd a hajó munkásának álcázva dolgoztatni akarja őket. Közben Fog Hongkongban marad, s Romy-val új hajót keresnek, hogy eljuthassanak Japánba, és megkeressék eltűnt társaikat.

Transfer álcázása: a hajó egyik főnöke

Akita's Circus 1983. augusztus 15. 115
Az Akita cirkusz 1987. július 14.
Rigodon és Tico Yokohamában maradnak, s egy helyen, ahol elszállásolták őket, munkát ajánlanak nekik az Akita Cirkuszban. Ekkoriban érkezik Mr. Fog, és Romy Japánba, ahol társaikat akarják felkeresni.

Transfer álcázása: a hajó egyik főnöke, késdobáló a cirkuszban

Hawaiian Party 1983. augusztus 16. 116
Kitérő Hawaiiba 1987. július 21.
Mr. Fog és társai San Franciscóba utaznak a Grant Tábornok nevű hajón. Ám Transfer szabotálja az utat azzal, hogy a hajó vízkészletét eltünteti. Ezért a hajónak kitérőt kel tennie Hawaii-n, hogy feltölthessék vízkészleteiket. Azt azonban csak akkor tehetik meg, ha meggyógyítják Kaula hercegnőt. Ám ha nem gyógyítják meg, akkor az utasoknak egytől-egyig meg kell halniuk.

Bemutatkozik a részben: A Grand Captain kapitánya

Transfer álcázása: a hajó egyik pincére

A Trip in a Balloon 1983. augusztus 17. 117
Utazás léggömbbel 1987. július 28.
Transzfer felgyújtja a Grant Tábornok vitorláját, ezért a hajó Mexikóba kénszerül újabb kitérőt tenni. Ám Mr. Fog szerencséjére egy hőlégballon és irányítója Manolo érkezik a hajó közelébe. Fog megveszi a ballont, majd felújítja társaival, plusz a két rendőrrel, akik később egy másik ballonnal csatlakoztatva, követik őket, mí Transzfer egy saját hőlégballonnal ered hőseink után.

Utolsó megjelenés: A Grand Captain kapitánya

Transfer álcázása: a hajó egyik pincére

The Showdown 1983. augusztus 18. 118
A Pacific vasúton 1987. augusztus 4.
Mr. Fog és társai végre megérkeztek San Franciscóba, ahol a következő vonattal akarnak elindulni New Yorkba. Ezalatt a Szalonban szembe kell szállniuk egy vadnyugati bűnöző bandával.

Transfer álcázása: bandita

Moment of Truth 1983. augusztus 19. 119
A pánik 1987. augusztus 11.
Mr. Fog és a többiek New Yorkba vonatoznak. Transzfer szabotálni akarja Fog-ékat, először, bölényeket irányít át a vasúton, majd következő hidat képességtelenné teszi a vasút átkelésére. Ám Mr. Fog minden akadályt legyőz.

Bemutatkozik a részben: Bullman-a Pacific vasúttársaság tulajdonosa, a Pacific mozdonyvezetője
Transfer álcázása: hídellenőr

Warpaint in the West 1983. augusztus 20. 120
Egy kockázatos döntés 1987. augusztus 18.
A vonatot megtámadják az amerikai indiánok, miközben Rigodon-t és Tico-t is elrabolják. Ezért Mr. Fog, Romy, Dix és Bully kénytelenek lesznek elhagyni a vonatot. Fog és Dix elindulnak megmenteni Rigodon-t és Tico-t.

Utolsó megjelenés: Bullman-a Pacific vasúttársaság tulajdonosa, a Pacific mozdonyvezetője
Transfer álcázása: indián

A Very Special Train 1983. augusztus 21. 121
Egy egészen speciális jármű 1987. augusztus 25.
Miután Mr. Fog megmentette barátait, visszaérkeznek Romy-ékhoz. Ezután egy vonatvontatóval eljutnak a következő állomáshoz, de ott már nem találnak senkit sem. Majd felszállnak egy postakocsira, hogy eljuthassanak Omaha-ba. Ám Transfer betyárokkal szövetkezve, el akarja rabolni Fog-ékat.

Transfer álcázása: bandita

Below Zero 1983. augusztus 22. 122
Szelek szárnyán 1987. szeptember 1.
Mr. Fog hóakadály miatt nem tud vasúton tovább menni Buffalóba, ezért kénytelen szánkót venni, hogy továbbjuthassanak. Itt át kell kelniük a Nagy Tavakon, és a Niagara vízesésen. Eközben Tico megbetegszik, így menedéket kell keresniük míg fel nem épül. Végül azonban mégsem tudnak felszállni New Yorkból induló Chyna hajóra.
Destination Liverpool 1983. augusztus 23. 123
Irány Liverpool 1987. szeptember 8.
Mivel Fog-ék nem szálltak fel a Chyna-ra, ezért a hajózási társaságoknál érdeklődnek. Sajnos nem találtak hajót, így Manhattan-n akarnak tovább keresni. Ott a Henrietta nevű teherhajóra szállnak fel, ami azonban csak Bordeaux-ba megy. Mr. Fog mégis azzal akar tovább menni. Miközben hőseink felszállnak a hajóra, Transfer szakácsnak álcázva felmegy a hajóra, aki ott akarná Willy Fog-ot mérgezni, az utazást szabotálva. De a mérgezett levest végül a hajó kapitánya eszi meg. Mr. Fog miután Liverpoolban ismer egy orvost, a kapitány a parancsnokságot Fog-nak adja, és az új útirány immáron Liverpool lesz.

Bemutatkozik a részben: Andrew Speedi-a Henrietta kapitánya
Transfer álcázása: a hajó szakácsa

Fire Down Below 1983. augusztus 24. 124
Zendülés a Henriettán 1987. szeptember 15.
Útban Liverpool felé, Transfer tönkreteszi a hajó vitorláját. De Fog megveszi a hajót, hogy fáját üzemanyagként alkalmazhassa. Végül csak a fémváz marad meg, ami egyre nehezebbé teszi az utazást.

Transfer álcázása: a hajó szakácsa

Last Train to London 1983. augusztus 25. 125
Willy Fog letartóztatása 1987. szeptember 22.
Amint Mr. Fog megérkezik Liverpoolba, Dix letartóztatja a Bank of England kirablásának vádjával. Később kiderül, hogy az igazi tettest már régen letartóztatták, ezért Rowen gondoskodik, hogy hőseink időben érkezzenek a vissza Londonba. Ám végül megtudják, hogy elvesztették a fogadást.

Utolsó megjelenés: Andrew Speedi-a Henrietta kapitánya, Rowen felügyelő
Transfer álcázása: hintós

What a Difference a Day Makes 1983. augusztus 26. 126
A végeredmény 1987. szeptember 29.
Mr. Fog elvesztette a fogadást, s ezzel a vagyonát is, továbbá, amit utazása során elköltött. Fog eljegyzi Romy-t, mint a feleségét. Rigodon-t és Tico-t kéri meg, hogy gondoskodjanak 10 fontból az esküvőre. Útközben az apátságnál megtudják, hogy mégsem vesztették el a fogdadást, egy nappal korábban érkeztek, mint hitték. Mr. Fog-ot tájékoztatva, elindulnak a Reform Klubba, hogy odaérjenek a kijelölt időpontra.

Utolsó megjelenés: Willy Fog, Romy, Rigodon, Tico, Transfer, Sullivan, Dix, Bully, Lord Guinness, Ralph, Wesson, Farrel, Johnson