ANT–20

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
ANT-20
ANT-20.jpg
A Tupoljev ANT–20 két Polikarpov-gép kíséretében, nem sokkal a balesete előtt.

Egyéb elnevezés Makszim Gorkij
Funkció propaganda repülőgép
Gyártó Tupoljev
Gyártási darabszám 2
Fő üzemeltetők Szovjetunió

Kapacitás 72 utas
Személyzet 8 fő

Az ANT–20 szovjet nyolcmotoros repülőgép volt, az 1930-as évek legnagyobb repülőgépe. Az Andrej Tupoljev által tervezett gép 1934-ben készült. A típusból mindössze két példányt gyártottak a voronyezsi repülőgépgyárban.

A Makszim Gorkij repülőgép[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az első gépet Makszim Gorkij tiszteletére nevezték el. Ez alapvetően a sztálinista propaganda céljait szolgálta, fedélzetén nagy hatóerejű rádióadót, egy kisebb nyomdát, fotográfiai laboratóriumot, mozigépet és könyvtárat is elhelyeztek. A gép szárnyain hat, a gép tetején rögzített gondolában további két motort helyeztek el.

A gép 1935. május 18-án I. V. Mihejev és I. S. Zsurov pilóták irányításával bemutató repülésen volt Moszkva felett, röptét egy ANT–14, egy Polikarpov R–5 és egy Polikarpov I–5 vadászrepülő kísérte. Az utóbbit Nyikolaj Blagin vezette, aki egy forduló során az óriásgépnek ütközött. Mindkét repülő lezuhant, a balesetben 45 ember halt meg. Antoine de Saint-Exupéry, az egyetlen külföldi pilóta, akit a gép fedélzetére engedtek, még az előző napon röpült, így őt a baleset nem érintette. A balesetért Blagint hibáztatták, a gyorsan feltűnő "blaginizmus" kifejezés pedig hosszú időre a kártékony és felelőtlen ügyetlenség szinonimája lett a Szovjetunióban.

Az ANT–20bisz repülőgép[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az ANT–20bisz az Aeroflot utasszállító gépeként.

A lezuhant gép pótlására épített újabb óriásgép szárnyaira már újabb típusú, erősebb motorokat szereltek. Ezért a gép teste fölé szerelt további két motort már el lehetett hagyni, ami javította a szerkezet stabilitását. Ez a repülőgép Oroszország és Üzbegisztán közt közlekedett az Aeroflot utasszállító gépeként. Azonban 1942. december 14-én ez is lezuhant, mert a pilóta egy kis időre átengedte a pilótaülést egy utasnak. Harminchat ember lelte halálát ebben a balesetben.

Az ANT–16 nehézbombázó[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Mihail Mihajlovics Gromov, a Szovjetunió Hőse, berepülőpilóta (1934).

A repülőgép katonai változatának prototípusa először 1933-ban szállt fel Mihail Mihajlovics Gromov – a Szovjetunió Hőse – berepülőpilóta vezetésével. A hónapokon át tartó tesztrepülések eredménye kiábrándító volt, ezért a gép sosem került sorozatgyártásba.

Irodalom[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • Gunston, B. The Osprey Encyclopedia of Russian Aircraft 1975-1995. London: Osprey (1995). ISBN 1 85532 405 9 
  • Vagyim Boriszovics Savrov. Isztorija konsztrukcii szamoljotov v SZSZSZR do 1938 g. (3 izd.) (orosz nyelven). Masinosztrojenyije (1994). ISBN 5-217-03112-3 

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz ANT–20 témájú médiaállományokat.