360 Live

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
360 Live
Adatok
Típushavilap

Alapítva2005 november
Ár3,60 euró
KiadóAirmotion Games Verlag GmbH
FőszerkesztőRichard Löwenstein
Példányszám21 529
(2009 negyedik negyedév)
NyelvNémet
Székhely Németország

A(z) 360 Live weboldala

A 360 Live egy német független a Microsoft Xbox 360 játékkonzoljával foglalkozó szaklap.

A magazinban Xbox 360 játékokat és kiegészítőket mutatnak be, valamint előzeteseket írnak a fejlesztés alatt játékokról és a játékkonzollal kapcsolatos híreket tesznek közzé. A lapot a müncheni Airmotion Games Verlags GmbH, a multiplatform gamesTM és a PlayStation 3 és a PlayStation Portable konzolokkal foglalkozó PS3M kiadója jelenteti meg. A 360 Live általában a hónap utolsó szerdáján jelenik meg 84 oldalas terjedelemben. A magazin Németországban, Ausztriában és Svájcban kapható.

Az újság főszerkesztője az első lapszámtól (2005 november) kezdve Richard Löwenstein. Ő 1984 óta dolgozik videójáték újságíróként, dolgozott többek között a PC Joker, a Gamesmarkt és a Cube magazinoknál. A szerkesztői csapat további tagjai közé tartozik Sönke Siemens, Benjamin Kratsch, Nicholas Buracas, Jan Heinrich, Michael Förtsch, Reinhard Fischer és Moritz Wanke.

Christiane Schober 2007 óta a magazin hirdetési osztályának vezetője.

Tartalom[szerkesztés]

  • Friss hírek a videójáték-iparról és az Xbox 360-ról
  • Xbox 360 játékok ismertetői
  • Fejlesztés alatt álló játékok előzetesei
  • Riportok, végigjátszások
  • Community: beszámolók Xbox 360 versenyekről és klánokról, valamint az olvasók ezekről alkotott véleménye
  • Extras: Xbox 360 játék vásárlási útmutató

Történet[szerkesztés]

Az első lapszám 2005 novemberében jelent meg, a rá következők kéthavonta egészen 2006 őszéig, amikor áttértek a havonta történő megjelenésre.

Weboldal[szerkesztés]

A magazin weboldala a www.360-live.de domain néven lett regisztrálva. Ezen híreket, aktuális játékok ismertetőit, játék megjelenési listát, előzeteseket, egyéb cikket, valamint videókat és képeket találhatnak a felhasználók. Ezeken kívül a weblap tartalmaz még szerkesztői blogokat, egy fórumot, vetélkedőket, olvasói játékteszteket és szavazásokat.

Példányszám[szerkesztés]

2009 negyedik negyedévében az IVW becslései szerint 18 710 példány kelt el a forgalomba került 21 529 darabból. A magazinnak 1837 előfizetője volt ezen időszak alatt.

Külső hivatkozások[szerkesztés]