1901–1902-es Challenge Kupa

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az 1901–1902-es Challenge Kupa volt a sorozat ötödik kiírása. Ausztria és Csehország mellé ekkor kapcsolódott be Magyarország. Innentől kezdve a három nemzeti torna győztesei közül kettő elődöntőt játszott, amelynek továbbjutója a harmadik győztessel mérkőzött meg a döntőben. Ebben a szezonban a legtöbb számú nevező miatt a magyar győztes juthatott közvetlenül a döntőbe. A bécsi klubok vitája miatt többen visszaléptek, Ausztriából csak két csapat indult.

A kupa győztese a második címét szerző Vienna Cricket FC lett. Döntőbeli ellenfelük a BTC volt, amely első magyar klubcsapatként játszott nemzetközi kupamérkőzést.

Mérkőzések[szerkesztés]

Ausztria[szerkesztés]

Csehország[szerkesztés]

Elődöntő[szerkesztés]

A mérkőzésről a végeredményen kívül nincsenek részletes adatok, emiatt az RSSSF szerint csupán valószínűsíthető, hogy ez volt a csehországi torna elődöntője.

Döntő[szerkesztés]

Magyarország[szerkesztés]

Elődöntő[szerkesztés]

Döntő[szerkesztés]

Nemzetközi szakasz[szerkesztés]

Elődöntő[szerkesztés]

Döntő[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Az RSSSF szerint az FTC erőnyerőként jutott tovább, Simon Sándor cikke viszont tartalmazza a mérkőzés adatait.
  2. 3–3-as döntetlent követően 2×15 perc hosszabbítás következett volna, amennyiben ez sem hozott volna gólt, hirtelen halál hosszabbításra került volna sor. A Slavia Praha játékosai azonban nem voltak hajlandók kiállni a hosszabbításra, mivel szerintük a Cricketer egyik gólja kezezés miatt szabálytalan volt. Így a hosszabbítás a Slavia nélkül kezdődött, a Cricketer nem sokkal a sípszó után megszerezte a győztes gólt.