Ügyféllista (televíziós sorozat)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ügyféllista
(The Client List)
Műfajtelevíziós dráma

AlkotóSuzanne Martin
Főszereplő
ZeneszerzőPieter Schlosser

OrszágAmerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Évadok2
Epizódok25
Gyártás
ProducerJennifer Love Hewitt
ForgalmazóNetflix
Sugárzás
Eredeti adóLifetime
Eredeti sugárzás2012. április 8. – 2013. június 16.
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Ügyféllista (eredeti cím: The Client List) amerikai drámasorozat, ami az igaz történeten alapuló, azonos című 2010-es film alapján készült. A főszerepben ismét Jennifer Love Hewitt látható.

Az Amerikai Egyesült Államokban 2012. április 8-án, Magyarországon 2012. november 14-én debütált.

A történet[szerkesztés]

Riley Parks (Jennifer Love Hewitt) boldogan él férjével Kyle-lal (Brian Hallisay)és két gyönyörű gyermekével. A család anyagi gondokkal küzd, és Riley-nak kell megoldania a helyzetet. Képzett masszőrként állást kap egy Sugar Land-i masszázsszalonban, ahol hamar rájön, hogy ez nem egy átlagos szalon.

Mivel férjezett és erkölcsei sem engedik, elutasítja a szexuális jellegű szolgáltatások nyújtását, de hamar megváltoznak a dolgok, amikor egyik nap arra tér haza, hogy férje elhagyta. Így kénytelen elvállalni az "extra" kuncsaftokat és megpróbálni minden nap ezzel a tudattal tükörbe és a gyerekei szemébe nézni.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész
Riley Parks Jennifer Love Hewitt
Evan Parks Colin Egglesfield
Georgia Cummings Loretta Devine
Lacey Jean-Locklin Rebecca Field
Kyle Parks Brian Hallisay
Lynette Montgomery Cybill Shepherd
Selena Ramos Alicia Lagano
  • Riley Parks: Exszépségkirálynő, szerető családanya és feleség. Férje Kyle elhagyja, ezért nehéz döntést kell hozni a gyermekei érdekében. Munkát vállal egy Sugar Land-i masszázsszalonban, ahol a több pénz érdekében a lányok "extra" szolgáltatásokat is vállalnak. Elkezdődik Riley titkos élete, hogy megóvja családját a szégyentől. Közben egyensúlyban tartja munkahelyi életét és az anyaságot. Nehéz buktatók állják útját, de a családja segítségére van. Édesanyja, aki vigaszt és támogatást nyújt a rossz időkben, barátnője Lacey, aki tud a "különös" munkájáról, és Evan, Kyle öccse.
  • Evan Parks: Kyle öccse, aki titokban már régóta rajong Riley-ért. Kapcsolatuk az idő előrehaladtával átalakul vonzódássá.
  • Georgia Cummings: A Sugar Land-i masszázsszalon tulajdonosa, Riley főnöke és jó barátja.
  • Lacey Jean-Locklin: Riley legjobb barátnője. Ő az egyetlen, aki tudja Riley titkát. Lelkileg támogatja barátnőjét, miközben férjével Dale-lel gyermeket szeretnének.
  • Kyle Parks: Riley férje és Evan bátyja. Elhagyja a családját, mert nem tudja ellátni családfői feladatait. Később visszatér, hogy visszaszerezze a családját, amiről kiderül, hogy nem is olyan könnyű.
  • Lynette Montgomery: Riley anyja, aki pár férjen túl van már. Egy fodrászszalonban dolgozik Lacey-vel. Lényegre törő stílusú nő, aki a legjobbat akarja lányának és unokáinak.
  • Selena Ramos: Riley régi ismerőse. Ő ajánlotta neki a Sugar Land-i állást, ahol ő is dolgozik. Selena énközpontú és nagyravágyó. Nem kedvelik egymást Riley-val, pedig több a közös bennük, mint hinnék.

Mellékszereplők[szerkesztés]

Szerep Színész
Derek Malloy Rob Mayes
Kendra Naturi Naughton
Jolene Kathleen York
Nikki Shannon Laura-Leigh
Dale Locklin Greg Grunberg
Taylor Elisabeth Röhm
  • Derek: Ex katona , a 2. évadban tűnik fel masszőrként.
  • Kendra: Egy fiatal masszőrlány, aki végül elhagyja a szalont a szerelme miatt az 1. évad végén.
  • Jolene: Masszőr a szalonban, aki nem ad extrákat. Ő is elhagyja a szalont az 1. évad végére.
  • Nikki Shannon: A 2. évadban tűnik fel új masszőrlányként a szalonban.
  • Dale Locklin: Lacey férje
  • Taylor: Megvásárolja azt a fodrászüzletet, ahol Lacey és Lynette dolgozik. Mindig összekülönbözik Riley-val és Lynettel.

Epizódlista[szerkesztés]

1. évad[szerkesztés]

Epizód Angol cím
1 The Rub of Sugarland
2 Turn the Page
3 Tough Love
4 Ring True
5 Try, Try Again
6 The Cold Hard Truth
7 Life of Riley
8 Games People Play
9 Acting Up
10 Past Is Prologue

2. évad[szerkesztés]

Epizód Angol cím
1 Till I Make it On My Own
2 Who's Cheatin' Who?
3 Cowboy Up
4 My Main Trial Is Yet to Come
5 Hell on Heels
6 Unanswered Prayers
7 I Ain't Broke But I'm Badly Bent
8 Heaven's Just a Sin Away
9 Save A Horse, Ride A Cowboy
10 What Part of No
11 I Miss Back When
12 When I Say I Do
13 Whatever it Takes
14 What Kind of Fool Do You Think I Am
15 Wild Nights are Calling

Sorozat előkészületek[szerkesztés]

2011. augusztus 10-én a Lifetime bejelentette, hogy sorozat készül a 2010-es Ügyféllista című filmből. A főszerepet ismét Jennifer Love Hewitt kapta. A sorozat alapsztorijaként a film szolgál alapul de mégis egy néhány helyen megváltoztatták a történetet. Míg a filmben a gyerekekkel együtt távozik a férje, addig a sorozatban a családját hagyja ott az férfi. A sorozat béli neve Riley Parks, míg a filmben Samantha Hortonként jelenik meg.

Nancy Dubuc a Lifetime csatorna igazgatója elmondta, hogy Jennifer nagyon tehetséges színésznő ezért nem is volt kétséges, hogy a film után ismét őt kérték fel a sorozat főhősnőjének. A filmből még a Lynette-et alakító Cybill Shepherd-öt vették át a sorozatba.

Jennifer elmondta egy interjúban, hogy nagyon örül, hogy megint ezzel a csapattal dolgozhat és hogy nemcsak színészként, hanem producerként is részt vehetett az elkészítésben. A promotáláshoz kibocsájtott zenei videó, melyben Jennifer Shirley Basseyt splágerét a Big Spender-t adja elő, bemutatva a szalon "igazi" mivoltát., elnyerte a közönség figyelmét.

A sorozat ugyan jó kritikát kapott, viszont voltak tiltakozók is. Méghozzá a masszázsterapeuták csoportja. Véleményük szerint a sorozat leáltalánosítja a munkájukat, miszerint ők ezzel keresik a pénzt. Szóvivőjük elmondta, hogy komoly erkölcsi normájuk van és ragaszkodnak az etikai kódexükhöz.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]