Észak-Karjala

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Észak-Karélia fekvése Finnországon belül
Észak-Karélia címere

Észak-Karélia régió, vagy más néven Észak-Karjalai régió (finnül Pohjois-Karjala, svédül Norra Karelen) közigazgatási egység Finnország keleti részén. Észak-Szavónia, Dél-Szavónia, Kainuu, Dél-Karélia és keletről Oroszország határolja. Észak-Karélia régióban mintegy 164 755-en laknak a 2015-ös adatok szerint.[1] A régió területe 21 584,41 km². A népsűrűség 7,7 fő/km². Közigazgatási központja Joensuu.

Települések a régióban[szerkesztés]

Észak-Karélia régióban mindössze 13 település található.[2]

Képgaléria[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a North Karelia című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Väestö 31.12. muuttujina Alue, Tiedot ja Vuosi-Tilastokeskuksen PX-Web tietokannat”, Tilastokeskuksen PX-Web tietokannat. [2018. június 17-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés: 2018. június 17.) 
  2. North Karelia - English - pohjois-karjala.fi (amerikai angol nyelven). www.pohjois-karjala.fi. (Hozzáférés: 2018. június 17.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Commons:Category:North Karelia
A Wikimédia Commons tartalmaz Észak-Karélia témájú médiaállományokat.