Árnyékfeleség

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Árnyékfeleség

(Mrs. Winterbourne)
Rendező Richard Benjamin
Producer Ross Canter
Oren Koules
Dale Pollock
Műfaj romantikus vígjáték
bűnügyi film
dramedy
Forgatókönyvíró Cornell Woolrich
Phoef Sutton
Lisa-Maria Radano
Főszerepben Shirley MacLaine
Brendan Fraser
Ricki Lake
Zene Patrick Doyle
Operatőr Alex Nepomniaschy
Vágó Jacqueline Cambas
William Fletcher
Gyártás
Ország  USA
Nyelv angol
Időtartam 105 perc
Forgalmazás
Forgalmazó TriStar Pictures
Bemutató 1996. április 19.
Korhatár 12
Bevétel $10 082 005 (USA)[1]
Kronológia
Kapcsolódó film No Man of Her Own (1950)
Külső hivatkozások
IMDb-adatlap
PORT.hu-adatlap

Az Árnyékfeleség (Mrs. Winterbourne) egy 1996-ban bemutatott amerikai romantikus vígjáték Brendan Fraser és Shirley MacLaine főszereplésével.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Connie élete elég szerencsétlenül alakul. Beleszeret egy semmirekellőbe, Steve-be, akitől teherbe esik, és a férfi, miután megtudja a hírt, kidobja a nőt. Connie-nak nincs hova mennie, még vonatjegyre sincs pénze, így bliccelni kényszerül. Mikor a kalauz elkapja, a jóképű Hugh Winterbourne segít rajta, majd bemutatja Connie-t a feleségének, aki szintén állapotos. A vonat kisiklik, Hugh és a felesége meghalnak, majd a egy félreértés következtében a kórházban azt hiszik Connie-ról, hogy ő Hugh felesége. Amikor Hugh anyja, Grace Winterbourne – aki még sosem találkozott fia kedvesével – meglátogatja a kórházban, Connie úgy dönt, nem zaklatja fel a szívbeteg nőt, és hagyja, hogy Hugh feleségének higgyék. Mivel amúgy sincs hova mennie gyermekével, Connie elfogadja Grace ajánlatát és hazamegy vele, ahol szembetalálja magát Hugh ikertestvérével, Billel. Egymásba szeretnek. Connie nehezen illeszkedik be a gazdagok életébe.

Connie-t gyötri a bűntudat, távozni akar, de a sofőr ráébreszti, hogy ő és a kisbaba éppolyan fontosak Grace-nek, mint neki az idős hölgy. Connie visszatér, és megtudja, hogy távozása miatt Grace szívrohamot kapott. Úgy dönt, nem fedi fel magát és Patricia Winterbourne-ként hozzámegy Billhez. Steve azonban megtudja, hogy Connie gazdag lett, és zsarolni kezdi. Steve-t valaki lelövi; Bill és Connie az esküvőjükre készülnek, de mikor megtudják, hogy Grace magára vállalta a gyilkosságot, ők is azonnal sietnek, hogy bevallják. A rendőrség azonban elmondja, hogy már megvan a gyilkos, és nem Connie, Bill vagy Grace azok. Sor kerül az esküvőre.

Hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]